Scudo Sports

Bisiklet harika bir şeymiş

@Alper Yıldırım

Merhabalar, öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Size yapacağım ilk tavsiye ve en önemlisi bence "Bisiklet Püfleri" başlığına girin ve oradaki trafikte bisiklet kullanmayla ilgili, tur bilgileriyle ilgili daha doğrusu oradaki çoğu konuya bir göz atın derim. Gerçekten çok yararlı oluyor.

"Sağlık-Antrenman-Beslenme" konusundaki başlıklarada kesin bak orada senin de bahsettiğin antrenman bilgileri vs. konular yer alıyor.

Benim nacizane önerilerime gelince de 80-100km'lik turlar yapmak öyle çok ilerilerde falan değil onu en başta söyleyeyim, sadece biraz düzenli olarak antrenman yapmana bakar. (Gerçi sigara kullanıyor musun vs.) bunlarda önemli tabi. Şükür 2 ay önce bıraktım ben :D

Ama en başta bisikleti aldığında dayanamayıp 100km yol yapmaya çalışma derim ben. Çünkü bisiklete alışma süren, tekniklerini öğrenmen biraz zaman alacaktır. Kendini fazla zorlayarak dizlerini sakatlayabilirsin. Bu da bisikletin sevdanın başlamadan bitmesine neden olur aman dikkat...

Düşük kadansta(Pedal çevirme sayısı) kullanmamaya dikkat et. Yani yüksek viteste kullanma. Kısacası araba mantığı ne kadar hızlısıysan o kadar vites attırırsın. Bisikletin kadro büyüklüğünün sana uygun olmasına dikkat et. Yoksa bilek ağrısı falan çekebilirsin.

Bisikleti yaşam tarzı haline getirmeye çalış derim ben ve her zaman kendi sınırlarını zorla hiçbir zaman hemen tıkandım ben yapamıyacağım galiba hissine kapılma. Bisiklet biraz sabır isteyen bir spor.

Tekrardan hoşgeldin aramıza...

• Beğen
Tepkiler: Alper Yıldırım
Scudo
@Alper Yıldırım

aramıza hoşgeldiniz

öncelikle bisikletin yanında güvenlik ekipmanlarını (kask, eldiven, gözlük) da almanızı tavsiye ederim. çünkü trafik oldukça tehlikeli alacagınız bu ekipmanlar dilerim ki hiç lazım olmaz. tehlike demişken sürüşleriniz sırasında araçlar size pek dikkat etmezler, aynalarını bile kontrol etmeyenler var, kapıları aniden açarlar bu gibi konulara dikkat edin derim .. 3 4 sefer çok ciddi kazalardan şans eseri kurtuldum.

acemiliğinizi zamanla atlatacaksınız trafikte ilk başlarda zorlanabilirsiniz ama herkes bu yollardan geçiyor. hiç birimiz bir yığın tecrübeyle başlamadık bu işe. turlara katıla katıla her şeyi atlatırsınız takılmayın.

800-1000TL arası size fazlasıyla yetecek ve uzun süre idare edecek bir MTB edinebilirsiniz

kondisyon olayına gelince forumda bu konu ile ilgili pek çok yazı var okumanızı tavsiye ederim. üstteki arkadasın dediği gibi bisiklet püflerinde yer alan konuları da okuyun derim. ayrıca 80-100km süremem demeyin yavaş yavaş sürerseniz ilk başlarda mesafe problem oluşturmaz. ben ilk bisikletimi aldıgım zaman ilk turumu Çamlıca Sarıyer arası yapmıştım. tabi oldukça yavaş bir hızla ;)

biraz uzun oldu ama son olarak şunu ekliyeyim
size kask takıyorsunuz , bisiklet sürüyorsunuz , tayt giyiyorsunuz diye yollarda laf atan kendini bilmezlerle karşılaşabilirsiniz hiç takılmayın onlara..

Öncelikle hoşbulduk diyerek başlamak istiyorum, gerçekten çok seviyeli ve güzel bir forum.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. elbetteki ekipmansız binmeyi düşünmüyorum en azından kask ve eldiven şart diye düşünüyorum.

Biraz antremanla etkinliklere katılabilecek olduğumu öğrenmek beni mutlu etti.

Tavsiyelerinizi için bir kez daha teşekkür ederim. Hoşbulduk :)

bu kadar samimi bir insan grubu bulamazsın

şu an istirahatte bulunan hasip
bir mesajla tüm gününü bize ayırdı
başında kaskın varsa
profesyonelsin
ve yudumun insanı sana gıcık olur
ama
durum o kadar kötü değil

en iyi bisiklet
alabileceğin bisiklettir

fazla da düşünme
ben de 1 ay falan oldu sıfı alalı

sedona 321 e kilitlenmişken
bulamadım
kron aldım

28 cant yol bisikletsiz de olmuyor

her ne ise

Allah, kazasız belasız pedallama nasib etsin

Bisikletin hayırlı olsun Mustafa, umarım kazasız belasız eskitirsin :)

evet gerçekten gördüğüm forumlar arasında birbirine saygının, samimiyetin bol olduğu bir forum. Umarım kısa zamanda sanal olarak tanıştığım insanlarla gerçek hayatta da tanışıp beraber pedal çevireceğiz.. :)

Aramıza Hoşgeldin Alper Abi. Adaş olmamız ayrı bir güzellik. :)

Benim kullandığım ve memnun kaldığım NG600 olmasından dolayı, fanatiklik yapmıyorum kesinlikle NG650, İmpetus gibi modelleri öneririm. Fiyatıda uygun geliyor bana ve oldukça güzel bisikletler. Şehir içi uzun yollara çıkıyorum / çıkıyoruz mesela Şişli - Kilyos gibisinden oldukça konforlu zorlamayan bir bisiklet.

Umarım en kısa zamanda tanışır, beraber pedal çeviririz.

İyi Günler, umduğunu bulman dileğiyle...

@Alper Onur ARSLAN

Teşekkür ederim, evet şu anda bisikletim yok ama en geç bu dönem olmasa dahi (yurtta kaldığım için bisikleti koyacak yer bulmak biraz sıkıntılı) eve çıktığım vakit eminim beraber pedallarız :)

Tanıştığıma memnum oldum :)

Biz Beşiktaşta 5 ile 10 kişi olarak bisiklete biniyoruz .Buluşma yerimiz Conrand otelinin karşisinda bike out door diye geçen bisikletçide buluşuyoruz.Çogunlukla 20 km 150 km yol yapiyoruz. Yeni katilanlar için kisa pogram olan 20 km yapiyoruz ilgilenen arkadaşlar bana facebookdan şöyle ulaşabilir cem abdullah sevin yada cemsevin@gmail .com yada cep 0537 694 07 77 hafta sonu cumartesi pazar bisiklete biniyoruz.

Hoş geldin Alper.
https://www.bisikletforum.com/forumdisplay.php?f=61
buraya yeni bir konu açarsan bisiklet seçimi ile ilgili bir çok öneri gelir. Zaten öneriler olmuş.

Bisiklet ortamı bulabileceğin en güzel ortam. Bu forum da zaten bir çok arkadaş sahibi olabilirsin.

Paylaşımlarınız bekliyoruz. Selamlar.

Adaş hoşgeldin :)

İstanbul trafiğinde bisiklet kullanmak stresli ve zordur, fakat zamanla tecrübe kazandıkçada çok keyifli bi hal alır. Alacağın bisikletin ön arka jantları mandallıysa söküp çıkarması kolay olur kaldığın yere çıkarmak istersen nispeten daha az yer kaplamış olur. TREK markasını tavsiye ederim. Fiyatları yüksek görünse de ömür boyu kadro garantisi, ömür boyu ücretsiz bakım garantisi ve sürüş kalitesi yönünden her anlamda hakkını veriyor. Dereboyu cad. Ortaköy'de TREK bayi var bi ara gidip modelleri incelemeni tavsiye ederim. Ben oradan 7.2 fx aldım ve süper memnunum.

Hayırlısı olsun pedalşörüm :)

Ömürboyu garanti ve bakım olayını bilmiyordum. Seçimimde bunu göz önünde bulunduracağım. Trek bende düşündüm fakat fiyatları dolaytısıyla uzaklaşmıştım fakat şimdi yeniden düşünmeye başladım. henüz tam nakit toplarlayamadım, ama ufaktan bisiklet araştırmasına da başladım.

Umarım kısa zaman içerisinden tanışır beraber pedallarız :)

Bu sene olmasa bile gelecek sezon sizinle geziler yapabilir :)

Bende daha yeniyim ama hoşgeldin :)

Tamamdır, iletişimde olalım. :)

Daha yarım saat önce o güzergahda pedal çevirdim. Trafik çileden çıkarsada güzel bir güzergah gündüzleri gayet hoş oluyor...

bende katılabilirim ama Darıcadayım bizlerde turlar yapıyoruz bu hafta içide duyuru yapacagım ..

Saygılarımla bu arada 500 msj buraya kısmetmiş :)

@berat cansız

Güzel bir buluşma gerçekleşti. Çok teşekkürler...

Birdahaki buluşmada görüşürüz umarım. :)

bende katılmak ısterım uzun suren parkurlara 110km 150km arasında degısenlere

Geri