Merhaba arkadaşlar,
Forumu bir süredir takip ediyorum ama tanışmak bugüne nasipmiş.
Henüz bir bisikletim yok fakat yakın zamanda almayı düşünüyorum. İyi bir bisiklet olsun istiyorum. Amacım hafta sonları etkinlik, tur tarzı aktivitelere katılmak. şehir içi, yol olduğu kadar araziyede girmek istiyorum hatta arazi şehir içinden önce geliyor.
Daha önce bisikletle pek ilgilenmediğim için sizin değerli tecrübelerinize zaman zaman başvurabilirim. umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz.
Öncelikle bu işte dediğim gibi yeniyim. Henüz hangi bisikleti alacağım sorusu sormayacağım fakat amacım dediğim gibi hafta sonları grup olarak bisiklet sürmek ve etkinliklere katılmak. fakat daha önce bu sporu yapmadığım içinde kafamda sorular var.
Mesela etkinliklere baktığımda genel olarak uzun süreli ve bi hayli zor görünüyor en azından yeni başlayan birisi için. mesela daha yeni başlamışken 80-100km lik bir parkura çıkabilceğimi sanmıyorum. Bu açıdan sanki etkinliklere hiç katılamayacakmışım gibi de hissetmiyor değilim

Sorum kendimi çömez diye adlandırırsam aranıza katılabilmem ne kadar zaman alır? Çünkü bisikleti tek binmekten öte hem arkadaşlıklar kurmak hemde güzel bir sohbet havasında pedal çevirmek istiyorum.
Kafamda 800-1000TL arası bir bisiklet var sanırım bu miktar bu dediğim tarzda bir iş için gayet uygun bisikletlere yeterli olur.
İstanbul'da Mecidiyeköyde yurtta kalıyorum şu anda fakat seneye umarım bir evim de olacak
Bir ikinci sorum ise, istanbul'da bisiklet kullanmak. malum mecidiyeköy gibi bir yerde trafikten yürünmüyor dahi ve etkinliklere katılmak içinde bir miktar kondisyon gerekiyor. antreman işini nasıl halledeceğim yönünde bir sorum da var?
Bu arada Yazları ise Ankaradayım eğer nasip olur da gelecek aylarda bisikletimi alırsam hem istanbuldaki hemde ankaradaki bisiklet severlerle tanışmayı çok isterim.