Merhaba,
4 ay kadar önce ayak bileğimdeki ameliyattan ötürü ayak bileği kaslarımı kuvvetlendirmek için aldığım bisikletin çok güzel faydalarını gördüm.
Bisiklet sürmeyi acayip sevdim. Bundan 3 ay önce doktorun son muayinesinde, ayağımdaki şişin, rahat hareket ettiremememin, ağrılarımın, hep kaslarımın ve eklemlerimin kuvvetsizliğinden olduğunu sanıyordum. Doktorda bunu söylüyordu zaten. Ama ben doktoru beğenmiyordum, ameliyatımı onun yaptığı için ona muayineye gidiyordum. Son muayineden üç ay geçmişti ve yeni muayine gelmişti. Bu yüzden doktoru sevmediğim için bir arkadaşımın tavsiyesiyle İncirli Ethica deki Doçent Doktor GAZİ ZORER e gittim. Kendisini gerçekten işinin ehli, bu her halinden belli. Keşke başlarda gitseymişim diye insan içinden geçiririyor ama artık olan olmuş durumda.
Neyse, Gazi doktor dün muayinesini yaptıktan sonra röntgen istedi ve tablo ortaya çıktı. Ayak bileğimdeki eklem kırırdağının tamamen perişan olduğunu ve asla eskisi gibi olamayacağımı söyledi ben ileşeceğimi düşünür, hayal ederken. Hatta bir altı belki 1 yıl sonra daha da ağrıların artacağını söyledi. Gerçekten şoke olmuştum. Tabii bunun nedenlerine gelindi, neden olarak yaa içerde enfeksiyon nedeniyle iltihap eklemleri perişan etmişti yada ben şeker hastasıymışım. Şimdi tahliller yapılacak ve iltihap mı, şeker hastasımıyım ortaya çıkacak ama sonuç olarak şeker hastası değilsem. Ameliyatlarımı yapan doktorun bunu çoktan belirlemesi ve iltihabın önleyici birşeylerin yapılması belki beni kurtaracaktı. Ama şuan artık hiç bir şekilde, koşamayacağımı, zıplayamayacağımı öğrenmiş durumdayım. Bu çok yıkıcı, ya şeker hastasıysam ve o zamanda bunu eski doktorun fark etmesi gerekirdi. Buradan şu sonuç çıkıyor kalitesi ve kalitesiz hizmet(doktor) farkı. Maalesef eski doktoruma şu durumda büyük bir kızgınlık hissetmekteyim.
Şuan Gazi doktor yurtdışına çıktı ve tahlilleri o geldiği zamana hazır edeceğim ve ayağımın bu duruma neden geldiğini daha rahat belirlemiş olacağız. Ama giden gitmiş olacak maalesef....
Gelişmelerden sonra haber vereceğim.