malesef. tuzla tersaneler bolgesinde son buluyor sahil şeridi. tuzla köftecilerine gidene kadar yaklaşık 8 km civarı daha pedal çevirmeniz gerekecek. ama tuzla sakin ve güzeldir değer.
Kron xc500 en iyi pazarlıkla (Ankara piyasasına göre konuşuyorum) 500tl ye olmuyordu. 550tl ye alınabiliyor en düşük. Salcano serilerine bakarsan hem fiyatları uygun hemde donanımları güzel. Daha üst markalardan birşey bulabileceğini sanmıyorum. Kullanan arkadaşlar gayet memnun salcanolarından. Forumda 2. el satan arkadaşlarada bakmanı öneririm.
Eczaneden 25ml şırınga alıyorsun içine hidrolik yağını dolduruyorsun sonra shimano yağın yanında gelen hortumu şırıngaya takıyorsun arkadaki kaliperin orada tıpası olan ve 8 numarayla açılan bir kapak var onun tıpasını aç sonra gidondaki kolla gel ve alyanla kolu tam düz konuma getir bunun amacı yağı tam ve akıtmadan doldrmak olucak sonra kolun üzerindeki mineral oil yazan yeri alyanla aç sonra şırıngayı bastır hortumda hiç hava ve boşluk olmadığından emin oldğunda kalipere tak ve 8 numara anahtarla acıp içine minerali bas ta ki üstten kolla tamamen yağ dolana kadar dolunca tekrardan vidayı sık 30 kere falan freni sık bırak sonra o kabolara vur içinde hava var mı diye sonra kollun kapağını kapat kendine göre ayarla yola devam bu kadar basit kolay gelsin...
Nasıl kullanacağınıza bağlı, bisikletinize bağlı. Yol bisikletlerinde genelde ince ve sert sele tercih ediliyor. Bende ise jelli sele var, Sedona 311 kullanıyorum; (link)
şu model yanılmıyorsam. Gayet memnunum.
Uzun yol için ben dediğim seleyi kullanmayı düşünüyorum, değiştirme gibi bir niyetim yok şimdilik. Bisikleti ilk aldığımda siteden birkaç abi değiştirmemi önermişti, sert ve ince bir selenin daha rahat olacağını söylemişlerdi fakat bu da bana oldukça rahat geldi. Kısacası birazda insanın totosuna bağlı bencede bi decathlon mağazasına git ve ihtimalleri değerlendir