Scudo Sports

Bisiklet harika bir şeymiş

Scudo
Arkadaslar merhaba
Bu hafta İstanbuldaydım ve bir hafta kaldım...
Bu şehirde nerede bisiklet sürüyorsunuz varya hayret ediyorum....
Trafik kol gibi girmiş her yere, yayalar zaten ayrı dünya, düzensiz ve özensiz yollar..
Allah yardımcınız olsun...
Ankara'da farklı degil tabi...
Hepimize bol pedallı günler....

ben sürmüyorum açıkcası. Çok nadiren kilyos vb yaptığım oluyor ama faydadan çok zararı oluyor. Evde makinede çevirmek tek seçenek formu korumak için.
Genelde şehirde değil de en yakın çıkıştan dışarıdaki rotalara yöneliyor insanlar. Uzak yerlere şile, kilyos, kıyıköy vb taraflarına gidiyorlar tali yolları kullanarak.

Ben sürüyorum valla. Hemde o keşmekşe, o saygısız, bisikleti hor gören mantaliteye inat. Ama zor tabi. Aslında bence herkes bu sehrin bi yerlerinde sürmeli bu "ULASIM ARACI"nı. Onlar istemedikçe biz dahada girmeliyiz diplerine ki; kabullensinler. Elbetteki önce güvenlik gelir beni,m için. Yollardaki önceliklere mutlaka uyarım. Motorlu araclara cooook dikkat ederim. Yayalara daha fazla hatta. çünkü bende aslında bir yayayım herkes gibi.
Son olarak; burası İstanbul. Bu sehirde yasamak, daha dogrusu bu sehrin tarifsiz güzelliğini yasamak, bazı seylere katlanmayı gerektiriyor. Ve bu bisiklet benim için ne kadar önemli ise İstanbul daha önemli. İnşallah birgün tercih yapmak zorunda kalmam...

Yıldız Teknik'li arkadaşlar, hepiniz farkındasınızdır ki üniversitemizde bir bisiklet kulübü yok. Bence ciddi bir eksiklik böyle bir üniversitede bu güne kadar bu Klübün resmi olarak kurulmamış olması.

Sizlere resmi kulüp kurdum buyrun demeyi isterdim fakat basit olmadığını sizlerde bilirsiniz.

Fakat Gayrı Resmi bir topluluk kurduğumu ve Yıldız Teknik'te eksik olan bisiklet grubunu toplamaya çalıştığımı söyleye bilirim. Bu konuda hem sizden yardım bekliyorum hemde gruba gelip katılmanızı.

Bisikletinizin olup olmaması çok fark etmiyor. Pedal çevirmeyi seven herkesi bekliyorum.

(link) Grup Sayfası

(link) Facebook Sayfası

İstanbul'da ikamet etmiyorum, fırsat buldukça gitmeye çalışıyorum. Geldiğim zamanlarda sizlerle tanışmak ve birlikte pedal çevirmek isterim, sizlere destek olmak istiyorum.

Elbette. grubu kurmamın amacı Yıldız çerçevesinde topluluğu kurmak ama bisiklet evrensel diye biliriz :) elbette hem desteğinizi bekleriz hemde tanışmak için bekleriz :)

Üniversite yıllarımız geride kaldı fakat yardımcı olabileceğimiz bir konu olursa, elimizden geleni yaparız.

O bölgede yaşıyorum.

cemil bey nasıl memnunmusunuz bende alıcam...

hiç pişman olmazsın 1164d kullanmış biri olarak bisikletine ne kadar değer verirsen o kadar çok seversin onu.. ona kendinden birşeyler kat o da sana cevap verecektir..

Herkez disk frenleri sorun yapıyor kenan bey v fren takma imkanım var sonuçta 2freni de takıp kullanmayı düşünüyorum disk ve v :) nasıl olur bilemiyorum :)

Bizim oğlana almıştım kasım ayında, 750 tl ye 12 taksit. bazen bende binip geziyorum. kadro mükemmel ötesi, disk fren hiç sorun çıkarmıyor. Güzelde basıyor düz yolda. Kilitlemeli suntour amortisör güzel iş çıkarıyor.

öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. Aynı modelin V fren sistemlisi de mevcut, şehir içi ya da şehir dışı uzun turlarda sorun olduğunda müdahalenin daha kolay olması açısından acaba V fren mi yoksa disk mi daha uygun olur acaba? Pro arkadaşlardan yorum yapan olursa sevinirim.

Geri