Scudo Sports

Bisiklet gözlüğü önerisi

Peki sizce fotokromik mi camlı set mi?
Ben ekstra fotokromik lensini de almıştım, kışın iyi oluyor. Ya da sabah çok erken çıkıp sonrasında güneş çıktığında.

Ama tam kararmaz hiç biri, Oakley lensim de var fotokromik, siyah lens gibi kararmıyor, güneş çıkınca fazla parlak geliyor ışık.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve MakRo
Scudo
2021 yılında Rockbros'tan fotokromik gözlüğümü aldım ve geçen seneye kadar onu kullandım, şimdilerde gece sürüşlerinde kullanıyorum. İçerisinde miyop çerçevesi de vardı. İlk 2 sene kararması çok başarılıydı ancak sonra yeteri kadar kararmamaya başladı. Şimdilerde yeteneğinin %80'ini kaybetmiş durumda. Ergonomisi ve hafifliği iyiydi ama. Ben memnundum. Geceleri hala kullanırım. Fotokromik cam bahseldiği üzere aynı sürüşte karanlık-aydınlığa maruz kalınacaksa çok kullanışlı ancak sürekli aydınlıkta sürülüyorsa normal polarize camlı bir gözlük kadar yetenekli olamayabiliyor. Olsa da ömrü uzun olmuyor maalesef.

Kapvoe markalı gözlüğü İrfan Türetgen hocamın tavsiyesi üzerine aldım. Yaklaşık 1 sene olacak. Miyop çerçevesi olmadığı için kontak lens ile kullanıyorum. Oldukça başarılı. Malzeme kalitesi çok iyi. Asla kalitesiz hissettirmiyor. Çizilme direnci de iyi. 1 senedir çizik oluşmadı halen. Yalnız tek bir olumsuzluk yaşıyorum o da yokuşlarda gözüme ter kaçabiliyor. Gözlük yapısı itibariyle hava almaya pek müsait değil. O yüzden tırmanışlarda enseye atıyorum. İnişlerde hiç rüzgardan veya böcekten dolayı rahatsızlık yaşamadım. Yüzümü çok iyi kavrıyor. 8 saatlik sürüşümde ağrı sızı yapmadı. Kesinlikle tavsiye ederim. Tarzı da hoşuma gidiyor benim bu arada. Farklı hissettiriyor :)

1000090435.jpg1000090433.jpg1000090434.jpg1000074902.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve lrfan
Benim fotoda paylaştığım modelinde miyop çerçevesi de vardı, hazırda duruyor lens bile kestirdim ama henüz gerek duymadım, uzağım bozuk ama henüz çok ileri derecede değil

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Ben ekstra fotokromik lensini de almıştım, kışın iyi oluyor. Ya da sabah çok erken çıkıp sonrasında güneş çıktığında.

Ama tam kararmaz hiç biri, Oakley lensim de var fotokromik, siyah lens gibi kararmıyor, güneş çıkınca fazla parlak geliyor ışık.
ek olarak uv geçirgenliği düşük polarize bir lens yazın parlak ışıkta çok daha iyi korur gözlerinizi, gözler gözlüklerden pahalı, uvnin katarakt yapıcı etkisini hafife almamak lazım.

Sağolun hocam. Bana Kapvoe ile ilgili yorum lazım.
Merhaba, ben numaralı gözlük adaptörüyle kullanmak için Kapvoe’nin fotokromik olanını aldım. Renk değişimi gayet iyi ancak numaralı cam adaptörü ile kullanamadım. Netlik ve mesafe algısını ileri derecede bozuyor. Numaralı camlar ise tek başına takınca sorunsuz.

Benim fotoda paylaştığım modelinde miyop çerçevesi de vardı, hazırda duruyor lens bile kestirdim ama henüz gerek duymadım, uzağım bozuk ama henüz çok ileri derecede değil
Benim aldığım modelde gelmedi. Modelden modele değişiyor demek ki.

Fotokromik lensler tepki süreleri markadan markaya degisiyor. Ben raybandan numarali fotokromik bir lens aldim günlük kullanim icin. Kapvoe daha hizli tepki veriyor :).Çok zifiri karanlikta sürmeyecekseniz oakley prizm trail lensleri tavsiye ederim. Kullandigim en iyi lens diyebilirim. Güneşi yeterli derecede kesiyor tertemiz doğal bir görüntü sağliyor aksamda fotocromik yada clear lensleri çok aramiyorsunuz.

Son düzenleme:
Merhaba, ben numaralı gözlük adaptörüyle kullanmak için Kapvoe’nin fotokromik olanını aldım. Renk değişimi gayet iyi ancak numaralı cam adaptörü ile kullanamadım. Netlik ve mesafe algısını ileri derecede bozuyor. Numaralı camlar ise tek başına takınca sorunsuz.
Nasıl yani? Anlayamadım tam.

Kapvoe gözlük kullanan var mı? Nasıl? Temu'dan alınır mı? Fotokromik veya 3-4-5 camlı mi almalı?
Ben kullanıyordum. Bir defa kaza yaptım ve çerçevenin vida olan yeri kırılmıştı. Gerçi o kazada kafayı yere çarpınca bende 1 saat kadar bilinç kaybı yaşamıştım. Ocak ayında soğuğunda etkisiyle kırım daha kolay olmuş olabilir.

Ben kullanıyordum. Bir defa kaza yaptım ve çerçevenin vida olan yeri kırılmıştı. Gerçi o kazada kafayı yere çarpınca bende 1 saat kadar bilinç kaybı yaşamıştım. Ocak ayında soğuğunda etkisiyle kırım daha kolay olmuş olabilir.
Bende decathlondan aldığım bir gözlük vardı aynı yerden elimde kırıldı geçen gün, herhalde o kısmı sağlam yapmak zor olduğu için bu fiyat bandında kırılgan oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Kişisel tercihler önemli ama ben olsam

1749557157837.png

Hocam bu hangisi? Benim attıklarımın hepsinde bu çerçeve var.
Bende açılanlarda ilk iki linkte farklı gözlük çıkıyor, en sondakinde bu çıktı

sürüşlerde kontak lens taksanız üzerine gözlük kullansanız daha iyi olmaz mı?

Bende açılanlarda ilk iki linkte farklı gözlük çıkıyor, en sondakinde bu çıktı
Hangisinden bahsettiğinizi anladım. Ben bu 3 modelde kararsız kaldım ama önce fotokromik mi yoksa 4 camlı set mi almam gerektiğine karar vermem lazım. Fotokromik olmayanı alırsam 4lüsünü alırım o da en pahalı seçenek oluyor gerek var mı bilemedim. Aslında güneşli havada başlayıp karanlıkta biten çok sürüş yapmıyorum o yüzden 4lü kullanmak bana zahmetli olmaz ama fotokromiklere kıyasla gereksiz fiyat farkı var.
sürüşlerde kontak lens taksanız üzerine gözlük kullansanız daha iyi olmaz mı?
Şu an lens kullanmayı düşünmüyorum. Zaten öğrenciyim bir yıl içerisindeki sürüşlerimin yüzde 90'ı Haziran Temmuz Ağustosta. 3 ay için de o işe girmeyi düşünmüyorum.
Fotokromik gözlükler günün en güneşli anında da en karanlık anında da rahat ettiriyor mu? İlk defa gözlük alacağım şu ana kadar hep normal numaralı gözlük ile sürüyordum.

...
Fotokromik gözlükler günün en güneşli anında da en karanlık anında da rahat ettiriyor mu? İlk defa gözlük alacağım şu ana kadar hep normal numaralı gözlük ile sürüyordum.

bir tık rahat edersiniz. Gözlük numaranız nedir bilmiyorum ama yüksek ise miyop çerçevesine cam taktırıp kullanmanızı tavsiye ederim.(ben öyle yapıyorum)

• Beğen
Tepkiler: lee
fotokromik süperride gözlük alın derim
451011760_10160518448894075_4735599442060562319_n.jpg

(link)

Geri