Ben de Aliexpress'ten ve Temu'dan 4-5 farklı gözlük alıp deneyimledim.
Görme problemim 1 derece miyop + astigmat. Tek kullanımlık lens takıyorum. Ama sürekli kullanmadığım için tak-çıkar alışkanlığım yok denecek kadar az.
Sürüş esnasında lensin çıktığı da oldu
İlk aldığım gözlük, miyop çerçevesi vardı ama cam yaptırmadan bir süre kullandım. Çok tatmin edici değildi. Sadece iş görecek seviyedeydi.
Lensleri kolay çizildiği için uzun süre kullanmayı düşünmedim.
Kalıp olarak bana uygun. Ama sert plastik ve kalitesizlik hissiyatı var. Bu kadar ucuz olması o açığı kapatıyor

(Temu)
Üstteki ile kalıp olarak aynı, camlar fotokromik. Cam diyorum ama lens demek daha uygun sanırım..
Gece ve gündüz kullanılabilirliği açısından güzel. Fakat gündüz performansı normal koyu olanlara göre düşük geldi.
Çok güneşli havalarda istenilen seviyede olmayabilir. Genelde akşamüstü/akşam kullandım. (Temu)
En kötüsü buydu. Tavsiye etmem.. Röntgen filminden hallice bir "lensi" var. (Temu)
Deneme şansım olmadığı için internetten alıp deneyip iade etmek zorunda kaldım. Ergonomik olarak uymadı. Sapları kademeli daralıyor. O kısım taktıktan kısa bir süre sonra acıttı. (Decathlon)
Bu gözlüklerin öncesinde Aliexpress'ten şöyle bir kask almıştım. Dereceli normal gözlük ile rahatça kullanılabiliyor.
Fakat kask triatlon kaskı / aero gidon kullanım pozisyonuna yönelik yapıldığı için dik dururken vizörün alt kısmı görüş açısına giriyor.
Oakley Sutro denedim. Bu da ergonomik açıdan mutlu etmedi. Deneyerek almak gerçekten önemli. SPX mağazalarında bulunabiliyor.
Son olarak içine miyop çerçevesi takılan nispeten kaliteli bir gözlük aldım. Çerçevesini de alıp, uygun bir cam yaptırdım. (Çerçeveyi gözlükçülere sorup yaptırabilirsiniz, mevcut kullandığınız bir gözlüğe bakarak "aynı" derecede ayarlayabiliyorlar)
Deneyerek aldım. Yüzümü tam sarıyor. Uzun süre kullanımda herhangi bir rahatsızlık vermedi. Malzeme kalitesi olarak da gayet iyi diyebilirim.
Ayrıntılara önem vermişler. Örneğin miyop çerçevenin lense temas eden kısımlarına, lens çizilmesin diye ufak lastikler koymuşlar.
Marka: Bliz Hero (Ankara'da Erdoğanlar bisikletten aldım)

Not olarak: Çok aydınlık bir ortam değilse ve yakından bakılmıyorsa miyop frame kolayca farkedilmiyor. Görüntüdeki lensleri siyah bendeki petrol yeşiline dönüyor ve parlıyor. Lenslerinin değişmiyor yapıda olması kötü sadece..