Scudo Sports

Bisiklet gözlüğü önerisi

@lrfan
@Phenacenix
@Kerem Tarık
@Kadir Eskici
@M.İhsan
@mcanerg
@ozgozer
@areklim
@EmreCavusoglu
@Cemal Ç.
Sizce (link) 4 lenslisini mi alayım? Yoksa (link) mu veya (link) mu tercih etmeliyim? Sizin başka önerebileceğiniz içine numaralı cam takılan gözlük var mı?
Ben aliexpressten alacaksaniz aynali lens olanlarini almanizi tavsiye etmiyorum. Benim gözümü rahatsiz etmişti kapvoe markali gözlüklerin fotokromik harici lensleri. Sadece fotocromic olanida alabilirsiniz bisiklet icin fazlasiyla yeterli çok fazla isik hassasiyetiniz yoksa.

Scudo
Ben aliexpressten alacaksaniz aynali lens olanlarini almanizi tavsiye etmiyorum. Benim gözümü rahatsiz etmişti kapvoe markali gözlüklerin fotokromik harici lensleri. Sadece fotocromic olanida alabilirsiniz bisiklet icin fazlasiyla yeterli çok fazla isik hassasiyetiniz yoksa.
Hocam ışık hassasiyetim yok çok fazla, en güneşli zamanda da çıplak gözle sürüyordum denebilir çünkü normal gözlüğün bir koruması yok. O zaman önceki mesajlarımda attığım 3 linkteki fotokromiklerden birini alıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
@lrfan
@mcanerg
@RmzBurak
@areklim
@EmreCavusoglu
(link)
Şimdi bu gözlüğü satın alacaktım ama sayfada herhangi bir yerde UV400 yazmadığını fark ettim. Sorun olur mu eğer yoksa? Veya vardır da yazmıyor mudur? Ne yapmalıyım? Gözlük işinde yeniyim anlayamadım.

@lrfan
@mcanerg
@RmzBurak
@areklim
@EmreCavusoglu
(link)
Şimdi bu gözlüğü satın alacaktım ama sayfada herhangi bir yerde UV400 yazmadığını fark ettim. Sorun olur mu eğer yoksa? Veya vardır da yazmıyor mudur? Ne yapmalıyım? Gözlük işinde yeniyim anlayamadım.

sitede ki kullanım kitapçığı içinde de göremedim. gözlük işi biraz ciddiye almak gerek diye düşünüyorum. Çinden alacağım derseniz en azından daha bilindik markalardan ürün alınabilir. Rockbros gibi.

sitede ki kullanım kitapçığı içinde de göremedim. gözlük işi biraz ciddiye almak gerek diye düşünüyorum. Çinden alacağım derseniz en azından daha bilindik markalardan ürün alınabilir. Rockbros gibi.
Hocam Kapvoe iyi diye biliyorum bu sitede de çok kullanan varmış. Neredeyse her gözlüğünde varken bunda neden olmasın vardır gibi geliyor bana ama emin olmak istiyorum. Ne yapsam bilemedim.
(link) bunu mu alsam direkt acaba? Diğerini daha çok beğendim ama bunda yazıyor UV400.

Hocam Kapvoe iyi diye biliyorum bu sitede de çok kullanan varmış. Neredeyse her gözlüğünde varken bunda neden olmasın vardır gibi geliyor bana ama emin olmak istiyorum. Ne yapsam bilemedim.
(link) bunu mu alsam direkt acaba? Diğerini daha çok beğendim ama bunda yazıyor UV400.
yazıyorsa vardır. Olan şeyi mutlaka yazarlar.

(link)
Hocam bunlar UV olup olmadığını tartıştığımız gözlükle aynı mı sizce? Temuda aşağıda ilk fotoğrafda x75 diyor. Kapvoenin sitesinde x75 diye aratınca 2 gözlük çıkıyor biri fotokromik biri renkli lensler. Bu attığım kalıyor sadece ihtimal olarak ve kendi sitesindeki açıklamalarda uv koruması olduğu görünüyor fotoğrafta.
yazıyorsa vardır. Olan şeyi mutlaka yazarlar.

Şahsen gözlük işini ciddiye alıyorum. Belki fazla alıyorum, bilmiyorum. İki katını verip deneyerek almayı tercih ettim, Decathlon'dan aldım.

Şahsen gözlük işini ciddiye alıyorum. Belki fazla alıyorum, bilmiyorum. İki katını verip deneyerek almayı tercih ettim, Decathlon'dan aldım.
Hocam benim Çinden alma sebebim de ucuz olsun diye değil. Miyopi çerçeveli gözlük lazım. Türkiye içi bulunmuyor pek.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Forumu okurken 2000 e oakley alan ben.

• Hahaha
Tepkiler: RmzBurak
Nasıl yani? Anlayamadım tam.
Kapvoe+numaralı cam adaptörü görüntüde deformasyona yol açıyor. Numaralı camlarda sorun yok. İleri miyop olduğum için tek başına Kapvoe’yi değerlendiremiyorum :) Numaralı cam yoksa benim için zaten her şey bozuk.

Kapvoe+numaralı cam adaptörü görüntüde deformasyona yol açıyor. Numaralı camlarda sorun yok. İleri miyop olduğum için tek başına Kapvoe’yi değerlendiremiyorum :) Numaralı cam yoksa benim için zaten her şey bozuk.
Hocam kusura bakmayın ama ne demek istediğinizi anlayamıyorum. Numaralı cam adaptörü sorun yapıyor diyorsunuz. Numaralı camlarda sorun yok diyorsunuz. Numaralı cam dediğiniz direkt numaralı gözlük lensi mi? Bahsettiğiniz miyop ne kadar ileri? Ben aldım dün gece gözlüğü gelince cam yaptırıp kullanacağım umarım sorun olmaz.

Ben de Aliexpress'ten ve Temu'dan 4-5 farklı gözlük alıp deneyimledim.
Görme problemim 1 derece miyop + astigmat. Tek kullanımlık lens takıyorum. Ama sürekli kullanmadığım için tak-çıkar alışkanlığım yok denecek kadar az.
Sürüş esnasında lensin çıktığı da oldu :D

İlk aldığım gözlük, miyop çerçevesi vardı ama cam yaptırmadan bir süre kullandım. Çok tatmin edici değildi. Sadece iş görecek seviyedeydi.
Lensleri kolay çizildiği için uzun süre kullanmayı düşünmedim.
1749754903848.png

Kalıp olarak bana uygun. Ama sert plastik ve kalitesizlik hissiyatı var. Bu kadar ucuz olması o açığı kapatıyor :D (Temu)
1749753983342.png

Üstteki ile kalıp olarak aynı, camlar fotokromik. Cam diyorum ama lens demek daha uygun sanırım..
Gece ve gündüz kullanılabilirliği açısından güzel. Fakat gündüz performansı normal koyu olanlara göre düşük geldi.
Çok güneşli havalarda istenilen seviyede olmayabilir. Genelde akşamüstü/akşam kullandım. (Temu)
1749754262306.png

En kötüsü buydu. Tavsiye etmem.. Röntgen filminden hallice bir "lensi" var. (Temu)
1749754002655.png

Deneme şansım olmadığı için internetten alıp deneyip iade etmek zorunda kaldım. Ergonomik olarak uymadı. Sapları kademeli daralıyor. O kısım taktıktan kısa bir süre sonra acıttı. (Decathlon)
1749754098959.png

Bu gözlüklerin öncesinde Aliexpress'ten şöyle bir kask almıştım. Dereceli normal gözlük ile rahatça kullanılabiliyor.
Fakat kask triatlon kaskı / aero gidon kullanım pozisyonuna yönelik yapıldığı için dik dururken vizörün alt kısmı görüş açısına giriyor.
1749754470918.png

Oakley Sutro denedim. Bu da ergonomik açıdan mutlu etmedi. Deneyerek almak gerçekten önemli. SPX mağazalarında bulunabiliyor.

Son olarak içine miyop çerçevesi takılan nispeten kaliteli bir gözlük aldım. Çerçevesini de alıp, uygun bir cam yaptırdım. (Çerçeveyi gözlükçülere sorup yaptırabilirsiniz, mevcut kullandığınız bir gözlüğe bakarak "aynı" derecede ayarlayabiliyorlar)
Deneyerek aldım. Yüzümü tam sarıyor. Uzun süre kullanımda herhangi bir rahatsızlık vermedi. Malzeme kalitesi olarak da gayet iyi diyebilirim.
Ayrıntılara önem vermişler. Örneğin miyop çerçevenin lense temas eden kısımlarına, lens çizilmesin diye ufak lastikler koymuşlar.
Marka: Bliz Hero (Ankara'da Erdoğanlar bisikletten aldım)
1749755081374.png1749755091338.png1749755112995.png

Not olarak: Çok aydınlık bir ortam değilse ve yakından bakılmıyorsa miyop frame kolayca farkedilmiyor. Görüntüdeki lensleri siyah bendeki petrol yeşiline dönüyor ve parlıyor. Lenslerinin değişmiyor yapıda olması kötü sadece..

Hocam kusura bakmayın ama ne demek istediğinizi anlayamıyorum. Numaralı cam adaptörü sorun yapıyor diyorsunuz. Numaralı camlarda sorun yok diyorsunuz. Numaralı cam dediğiniz direkt numaralı gözlük lensi mi? Bahsettiğiniz miyop ne kadar ileri? Ben aldım dün gece gözlüğü gelince cam yaptırıp kullanacağım umarım sorun olmaz.
Yani bendeki Kapvoe’nin fotokromik lensinin kendisi bir miktar kırma kusuruna yol açıyor.
Myopi -4.25/-4
Bundan önceki gözlüğüm Oclip markalı benzer bir modeldi ve böyle bir sorun yaşamamıştım.
Umarım sorun yaşamazsınız.

Kapvoe 'ler daha öncenden yazıldı kullanamdım ama sürüş yaptığım grupta kullananlar var f/p anlamında gayet başarılı. Vaktiyle gümrük limitinin 150 dolar olmasını dert ettiğimiz dönemde forumdan bir çok kişi (link) şunlardan almıştı lensli falan o dönem uyguna gelmişti. Tabi ki her zaman ki gibi almadık bakıyoruz. Ben aliexpressten alıp 2019dan bu yana aktif olarak kullandığım alt tarafa linkini ekleyeceğim gözlükten memnunum. Daha sonra bir tane daha aynı markanın farklı tipteki gözlüğünü aldım. Lakin istediğim harici lens rengi (kırmızı) yerine bir tane mavi bir tane de fazladan yeşil koymuşlar. Bu gözlükteki problem bazı lensler biraz daha ince olduğu için yuvaya oturduğunda sanki çıkıp gidecekmiş gibi geliyor. Zaten bu gözlüğü genelde akşam üstü, gece veya güneşin olmadığı sürüşlerde kullanıyorum.
(link)"sku_id"%3A"12000022961795920"%7D&sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0&gatewayAdapt=glo2tur (lens rengi: siyah, aynalı gri, aynalı kırmızı, mavi ve şeffaf) bu modelden memnunum çerçeve yapısı lensi tutuşu gayet stabil.
(link)"sku_id"%3A"12000036878240505"%7D&sourceType=1&spm=a2g0o.wish-manage-home.0.0&gatewayAdapt=glo2tur (lens rengi: siyah, şeffaf, sarı şeffaf, 2xyeşil, 2xmavi) bu model ise üst kısmı açık olduğundan galiba çerçeve tek bir parça gibi durmuyor, çok daha esnek.

Geri