Scudo Sports

Bisiklet gözlüğü önerisi

Numaralı camları bisiklet gözlüğüne nasıl aktarıyorsunuz? Bende numaralı normal gözlük kullanıyorum da.

Gözlüğün miyop çerçevesine gözlükçü yapıyor. Ben numaralı gözlük kullanmıyorum ama oğlumun numarası değiştiğinde miyop çerçevesini de gözlükçüye bırakıyoruz, aynı numaradan o çerçeveye de takıyorlar.

Hangisi daha iyi görüş sağlıyor peki? Fotorkomik sözünü ilk defa duyuyorum.

Fotokromik: Işığa göre renk değiştiren

-

Ben de aynı markanın aynı çerçevedeki 5 camlı gözlüğünden (link) geçtim (en sonraki fotokromik seçeneği), eskisinden de yenisinden de memnunum.

Scudo
(link)

Yukarıda hardnrocker'ın fotosunu paylaştığı gözlük.

Bir süredir gözlük bakıyordum. Az önce sipariş verdim. Banka mesaj attı, istersen 5 taksite bölelim diye, tamam dedim...

Gözlük geldi. Önüne UV led koyup ufak bir test yaptım.

IMG_20221214_231253.jpgIMG_20221214_232319.jpg

Gözlük konusunu bir türlü çözemedim. Numaralı multifocal camlı gözlük kullandığımdan içine numaralı cam takmak için aparatı olan bisiklet gözlüklerini kullanamaıyorum. En son RockBros gözlük alıp gözlükçüme gittiğimde bu çervelerin çok dar olduğunu ve numara geçişlerinin çok olamayacağını ve de rahat etmeyeceğimi söyledi.
Sanırım çare olarak MTB cilerin kullandığı full face gözlük ya da kayak gözlüğü alıp direkt kendi gözlüğümün üzerine takacağım. Özellikle sabah sürüşlerinde gözlerim fena sulanıyor ve görüşümü olumsuz anlamda çok etkiliyor.

Cratoni-Alltrack-Helmet-First-Look-1-von-7-780x520.jpg

3544781.webp

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Gözlük konusunu bir türlü çözemedim. Numaralı multifocal camlı gözlük kullandığımdan içine numaralı cam takmak için aparatı olan bisiklet gözlüklerini kullanamaıyorum. En son RockBros gözlük alıp gözlükçüme gittiğimde bu çervelerin çok dar olduğunu ve numara geçişlerinin çok olamayacağını ve de rahat etmeyeceğimi söyledi.
Sanırım çare olarak MTB cilerin kullandığı full face gözlük ya da kayak gözlüğü alıp direkt kendi gözlüğümün üzerine takacağım. Özellikle sabah sürüşlerinde gözlerim fena sulanıyor ve görüşümü olumsuz anlamda çok etkiliyor.

3544781.webp
Oakley bu konuda derdinize çözüm olabilir. Birçok gözlük kullanan arkadaşım oakley ile halletti durumu ama fiyat konusunda biraz maaliyetli bilmem bütçenize uygun olurmu.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve kyucel
Sn. @Semih Cavdar Oakley in hangi modeli acaba erdoğanlada aşağıdaki model var. Bunu normal gözlük üzerine mi takıyoruz. Ya da farklı bir modeli mi var?
(link)

Sn. @Semih Cavdar Oakley in hangi modeli acaba erdoğanlada aşağıdaki model var. Bunu normal gözlük üzerine mi takıyoruz. Ya da farklı bir modeli mi var?
(link)
Malesef hamgi modeli bilmiyorum ama araştırır yazarım, aparatı var onunla birlikte numaralı camları içine takıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: kyucel
Hem hobi hem meslek. Bir ara temel konularda eğitici videolar çekeyim dedim ama üşendim.

298442 dosyayı görüntüle
Ben de hobi olarak ufak tefek tamirler filan yapıyorum. Havalı lehim istasyonu almıştım en son, sıvı lehim, flux filan fiyatlar artmadan. Tam zamanında almışım. Fakat şöyle bir köşe yapamadım ev küçük, eşyaları topla çıkar filan eziyet. Youtube de çok kanal takip ediyorum. Sizin bildiğinizi bir diğeri bilmeyebilir. Ya da başka bir bilinmeyende eğitim verebilirsiniz bence. Var diye yapmamazlık olmaz bence, el atın. Sizin gibilere ihtiyaç var ülkede, çocuklarla 6 yaşında nikah kıyan dergahçılara değil, ve onlara göz yumup, bu sektörden güç alanlara değil. "İlimdir, fendir."

• Beğen
Tepkiler: HexfeT

3544781.webp
Aynı dert bende de var. Ben gözlükçüye de gitmedim daha ama çok küçük benim gözlere . Rahat edemem. Şu bahsettiğiniz büyük full Face gözlüklerden bulabilsek hesaplı güzel Kurtulurdum bu dertten

Aynı dert bende de var. Ben gözlükçüye de gitmedim daha ama çok küçük benim gözlere . Rahat edemem. Şu bahsettiğiniz büyük full Face gözlüklerden bulabilsek hesaplı güzel Kurtulurdum bu dertten
Yada Giro Vanquish tarzında bir kask ile çözüme ulaşabilirsiniz

w1200h1200.jpg

Biraz araştırma yaptım Oakley gözlüklerine numaralı camları implant yapıyormuş. Aşağıdaki görselde jawbreaker için yapılmış uygulama var. Ancak; uygulama sonucunda orjinal camdaki hiç bir özellik kalmıyor. Bir de bendeki gibi mix astigmatizma varsa bombeli camlara yapılamıyor (daha önce ısrarla gözlükçüme yaptırdım ama göz hareketlerinde fena halde başım döndü ve kullanamadım). Bu kask da iyi bir alternatif gibi duruyor, teşekkürler...

Ekran Alıntısı.PNGEkran Alıntısı.PNG

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Hocam başka gözlükçülere de gidin bence. 10 derece gözlük kullanmıyorsanız çerçeveye iyi kötü uydurabilirsiniz. Ya da lens kullanmak da başka bir çözüm olabilir.

Hem hobi hem meslek. Bir ara temel konularda eğitici videolar çekeyim dedim ama üşendim.

298442 dosyayı görüntüle

End.Elektronik mezunu olarak bisikletforumda elektronikçi birini görmek mutlu etti :D 4 kanal rigol ilgimi çekti, aliexpress tek kanallı osilaskop ile medikal cihazların arıza tespiti yapıyorum :D Zamanında 2 kanallı tüplü osilaskop varmış ve patlayınca almamışlar.. Biraz pinti firmada çalışmanın kötü tarafı

100% Sunglasses S3 Polished Transculent Lavender | HIPER Lavender Mirror Lens
Son aldığım gözlük.Almanya R2-Bike sitesinden aldım.TR fiyatının yarısına geldi.TR de
performansbisiklet.com.tr de satışı var.
Çok rahat , çok temiz bir görüş açısı sağlıyor. Çok memnunum. Tavsiye ederim. Saygılar...

gözlük.png

100% Sunglasses S3 Polished Transculent Lavender | HIPER Lavender Mirror Lens
Son aldığım gözlük.Almanya R2-Bike sitesinden aldım.TR fiyatının yarısına geldi.TR de
performansbisiklet.com.tr de satışı var.
Çok rahat , çok temiz bir görüş açısı sağlıyor. Çok memnunum. Tavsiye ederim. Saygılar...

300223 dosyayı görüntüle
bu photochromic mi gece performansı nasıldır

bu photochromic mi gece performansı nasıldır
Product Features
-Designed in California
-Ultra HD lenses manufactured from high-impact resistant and lightweight polycarbonate
-5.5-base cylindrical shield lens for increased peripheral view and protection
-360º visibility for unobstructed views and optimal field of vision
-Lower air scoops to increase ventilation while reducing moisture on the lens
-Interchangeable scratch resistant lenses provide 100% UV protection (UV400)
-Hydrophobic and Oleophobic lens treatment repels water, dirt and oil
-Durable, flexible and lightweight TR90 frame
-Ultra-grip rubber nose and temple tips provide a secure fit no matter how much you sweat
-Also available with contrast-defining HiPER lens and photochromic lens
-Compatible with 100% RX insert large
-Comes with a hard case, microfiber cleaning bag, clear replacement lens and extra alternative fit nose pad

Özellikleri şu şekildedir. Gece deneyimlemedim henüz.

Gözlük önermeyeceğim ama gözlük sabitleyici önereceğim Özellikler aero pozisyonda sürerken gözlükler aşağıya kayıyordu ve devamlı düzeltme ihtiyacı hissediyordum. Geçen gün Bike Discount'tan bir tane Alpina gözlük aldım, onda da aynı sorunu yaşayınca bu (link)aldım. Ürün çok işe yarıyor, gözlük hiç yerinden oynamıyor.

Arkadaşlar poc gozluklerin modeli cok hoşuma gidiyor. Acaba onlarda fotokromik olan var mı?
Ben görmedim hiç..

Demin fotokromik ile polarizeyi karıştırdığımı farkedip gectigim siparişi iptal ettim :) bayaa bir baktım ama fotokromik poc bulamadım.

poc bende kullanıyorum. siz hangi modeli beğendiniz?

photochromic modelleri mevcut.

1689059810169.png

Geri