Scudo Sports

Bisiklet gözlüğü önerisi

Gözlük gelmiş. Dışarıda deneyemedim, fakat görüş açısı olarak çok hoşuma gitti. Hafif ve zarif geldi. Baştan tereddüt ettim acaba yanlış mı yaptım diye de, şu anlık hoşlandım gibi.
Gündüz kullanırken ve gece kullanırken denedikten sonra yine yazarım. İçinden temizleme bezi dahi çıkmadı ama. =))

IMG_20221129_105114.jpg

Üsttekini zamanında decathlondan 350'ye almıştım. Şimdi 750TL. Bir yerde kaybettim, ya da çalındı.

IMG_20221128_174534.jpg

Üsttekini Ali Dayıdan aldım. 450 civarıydı sanırsam. Küçük yüzlüler için bu boyu öneririm. Fotokromik aldım yine.

N11 den motorcu gözlüğü diye alttakini aldım fakat iade ettim, rezaletti. Değiştirilir lensti, fakat her parçası sallanıp ses çıkarıyordu.
IMG_20221118_130359.jpg

Son düzenleme:
Scudo
Rockbros'un 5 camlı gözlüğünü aldım yeni. Amazondan 240 liraya geldi. Camları kaliteli duruyor. Çerçeve ise vasat. En büyük sıkıntısı burun desteği. Güya ayarlı olsun diye sert ve elle şekil verilebilir yapmışlar fakat nasıl ayarlarsanız ayarlayın 5 dk sonra burnum fena ağrıyor. Ben de eski gözlüğün burun desteği ile değiştirdim güzel oldu. Şuan baya rahat. Bir de sanırım miyop aparatına yer kalsın diye biraz önde duruyor gözlük. Alttan gözlere baya hava alıyor. Bunun henüz bir sıkıntısını çekmedim ama 0 derece havalarda gözleri rahatsız edebilir belki. Ama yaz mevsimi için de iyi olacağını düşünüyorum.

(link)

Rockbros'un 5 camlı gözlüğünü aldım yeni. Amazondan 240 liraya geldi. Camları kaliteli duruyor. Çerçeve ise vasat. En büyük sıkıntısı burun desteği. Güya ayarlı olsun diye sert ve elle şekil verilebilir yapmışlar fakat nasıl ayarlarsanız ayarlayın 5 dk sonra burnum fena ağrıyor. Ben de eski gözlüğün burun desteği ile değiştirdim güzel oldu. Şuan baya rahat. Bir de sanırım miyop aparatına yer kalsın diye biraz önde duruyor gözlük. Alttan gözlere baya hava alıyor. Bunun henüz bir sıkıntısını çekmedim ama 0 derece havalarda gözleri rahatsız edebilir belki. Ama yaz mevsimi için de iyi olacağını düşünüyorum.

(link)

16697154445424265758753106021639.jpg
Bende kinin aynısı galiba alt yapı olarak, cam şekli vs. İyi fiyata almışsınız. Bendeki fotokromik diye pahalı sanırsam. Satıcıya sordum başka renk lens hangi adreste var diye. Olmadı lens alıp dönüşümlü de kullanırım.
Fotokromiğin avantajı gün boyu lens değiştirmekle uğraşmadan aynısı kullanılabilir. Fakat polarize yok. UV 400 diyor fakat bilemem. Marka kaliteli olduğundan güvenmekten başka seçenek yok.
Bisiklette aksesuar bırakmam. Decathlondan aldığım biraz karmaşıklığa geldi. Semer çantaya asmıştım cırt cırta. Yemek yemeğe bir yere girdim. O esnadan önce mi düştü, yoksa kapıda mı çalındı bilmiyorum. Dikkatli olunuz, etraf yam yam kaynıyor.

• Beğen
Tepkiler: makaram
İlla bisiklet gözlüğü olması şart değil bence. Sağlıklı olsun hesaplı olsun kemik çerçeveli bir ürün işinizi her türlü çözer. Zaten ona göre de lens bulunur diye düşünüyorum

297819 dosyayı görüntüle
Bende kinin aynısı galiba alt yapı olarak, cam şekli vs. İyi fiyata almışsınız. Bendeki fotokromik diye pahalı sanırsam. Satıcıya sordum başka renk lens hangi adreste var diye. Olmadı lens alıp dönüşümlü de kullanırım.
Fotokromiğin avantajı gün boyu lens değiştirmekle uğraşmadan aynısı kullanılabilir. Fakat polarize yok. UV 400 diyor fakat bilemem. Marka kaliteli olduğundan güvenmekten başka seçenek yok.
Bisiklette aksesuar bırakmam. Decathlondan aldığım biraz karmaşıklığa geldi. Semer çantaya asmıştım cırt cırta. Yemek yemeğe bir yere girdim. O esnadan önce mi düştü, yoksa kapıda mı çalındı bilmiyorum. Dikkatli olunuz, etraf yam yam kaynıyor.

Ben lens değişimi çok sık yapmayacağım için lens değişmek sorun olmayacak. Gün içerisinde yapmam muhtemelen. Genelde şeffaf lens kullanıyorum. Şuan işe gidiş geliş saatleri karanlık olduğu için sarı cama geçtim.

Uzun süre fotokromik de baktım. Kullanım kolaylığı açısından pratik olduğunu düşünüyordum. Fakat hem daha pahalı olması hem de tamamen şeffafa dönmediği şeklindeki geri bildirimlerden dolayı buna yöneldim. Ben en çok şeffaf camda rahat ediyorum. Tam kararmayan bir fotokromik işe gidiş geliş saatlerinde sorun olur benim için.

Ben lens değişimi çok sık yapmayacağım için lens değişmek sorun olmayacak. Gün içerisinde yapmam muhtemelen. Genelde şeffaf lens kullanıyorum. Şuan işe gidiş geliş saatleri karanlık olduğu için sarı cama geçtim.

Uzun süre fotokromik de baktım. Kullanım kolaylığı açısından pratik olduğunu düşünüyordum. Fakat hem daha pahalı olması hem de tamamen şeffafa dönmediği şeklindeki geri bildirimlerden dolayı buna yöneldim. Ben en çok şeffaf camda rahat ediyorum. Tam kararmayan bir fotokromik işe gidiş geliş saatlerinde sorun olur benim için.
Sarı camı güneşte de kullananlar var galiba. Sarı gece güzel oluyor, önceki gözlüğümden biliyorum. Tak çıkar uğraştırıcı bence ama. Benim göz renkli ve çok hassas, gündüz deneme yaptım da sarı lens ile duramadım. Kışın bile güneş gözlüğünü yanımdan eksik etmem. Decathlon ürünü tam beyaz olmuyordu sanırsam. Ya da az bir grilik kalıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Önceki sayfalarda güneş almış ve almamış hali var, incelemiştim.
Ali'den gelen direk şeffaf. Bugünlerde hava kapalı olduğundan kararmasını göremedim. Denersem yazarım.
İlla bisiklet gözlüğü olması şart değil bence. Sağlıklı olsun hesaplı olsun kemik çerçeveli bir ürün işinizi her türlü çözer. Zaten ona göre de lens bulunur diye düşünüyorum
Aynen, fakat önemli olan sıçrayan taş vs. cisimlere karşı gözü koroma derecesi. Bisiklete özel olmasının nedeni bu. Ben aldığım ürünü satıcıya sordum güvenli mi diye. Ufak taşlara karşı koruması varmış.

• Beğen
(link)

Yukarıda hardnrocker'ın fotosunu paylaştığı gözlük.

Bir süredir gözlük bakıyordum. Az önce sipariş verdim. Banka mesaj attı, istersen 5 taksite bölelim diye, tamam dedim...

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
(link)

Yukarıda hardnrocker'ın fotosunu paylaştığı gözlük.

Bir süredir gözlük bakıyordum. Az önce sipariş verdim. Banka mesaj attı, istersen 5 taksite bölelim diye, tamam dedim...
Türkiyede çok aradım, fotokromik olarak sadece decathlonda vardı. O da aşırı pahalı. Amazonda da denk gelmedi, ilginç.

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Bir tık uygun fiyata da aynı markanın aynı mağazadan farklı bir modeli var arkadaşlar.
ROCKBROS Fotokromatik Spor Gözlükleri UV400 Koruma Bisiklet Güneş Gözlüğü Kadın Erkek Açık Spor Motosiklet için Balıkçılık Golf Plaj Beyzbolu (link)

İş gözlüğü aldım ucuza getirmek için. Güzeldi ama burnumdan kayıp duruyordu. Sürüş esnasında çok zorluk yaşattı bana. Baktım olmayacak gözlükçüden gözleri tam kapatan esnek, camları çok koyu olmayan bi gözlük aldım. Çok memnunum. Sonuç olarak bisikletçi gözlüğü diye deli paralar saçmanın anlamı yok

İş gözlüğü aldım ucuza getirmek için. Güzeldi ama burnumdan kayıp duruyordu. Sürüş esnasında çok zorluk yaşattı bana. Bahktım olmayacak gözlükçüden gözleri tam kapatan esnek, camları çok koyu olmayan bi gözlük aldım. Çok memnunum. Sonuç olarak bisikletçi gözlüğü diye deli paralar saçmanın anlamı yok
Her ürünün kullanım amacı olduğu gibi kullanıcı ve kullanıcılarında beklentileri farklı. Tur ve keyif sürüşü yapanlar için dediğiniz gibi deli paralar saçmaya gerek yok ama yarışanlar için kaliteli gözlüğün önemi yüksek, heleki yüksek performans ile çıkılmış bir eğim bittikten sonra 60-70 km hız ile iniş başladığı zaman gözünüzde kalitesinden dolayı camları buğulanmış bir gözlük olduğunda bunu anlıyorsunuz. Kendinizi tehlikeye attığınız gibi az para harcayacam diyerek birçok yarışa katılan insanlarıda kendiniz ile birlikte tehlikeye sokuyorsunuz.

İş gözlüğü aldım ucuza getirmek için. Güzeldi ama burnumdan kayıp duruyordu. Sürüş esnasında çok zorluk yaşattı bana. Baktım olmayacak gözlükçüden gözleri tam kapatan esnek, camları çok koyu olmayan bi gözlük aldım. Çok memnunum. Sonuç olarak bisikletçi gözlüğü diye deli paralar saçmanın anlamı yok
Aynen, sadece güvenlik seviyesini sorgulamak lazım, ekstra paralar vermeye gerek yok. Ben bisikleti aldığımdan beri belki bisikletin 2-3 katı parayı giyime ve aksesuara harcamışımdır. Fakat önemli olan sporu yapmak tabi. Spor yapıldıktan sonra paranın önemi kalmıyor, önemli olan sağlık.

Her ürünün kullanım amacı olduğu gibi kullanıcı ve kullanıcılarında beklentileri farklı. Tur ve keyif sürüşü yapanlar için dediğiniz gibi deli paralar saçmaya gerek yok ama yarışanlar için kaliteli gözlüğün önemi yüksek, heleki yüksek performans ile çıkılmış bir eğim bittikten sonra 60-70 km hız ile iniş başladığı zaman gözünüzde kalitesinden dolayı camları buğulanmış bir gözlük olduğunda bunu anlıyorsunuz. Kendinizi tehlikeye attığınız gibi az para harcayacam diyerek birçok yarışa katılan insanlarıda kendiniz ile birlikte tehlikeye sokuyorsunuz.

Çok haklısınız. Bu sporu hakkıyla yapanlar imkanları ölçüsünde gitsin en kalitelisinden ekipman alsın. Ama benim gibi haftasonu keyfe keder, hafta içi işe git gel yapan tipler için ekipmana o kadar para harcamanın hiç gereği yok. İhtiyacı karşılayacak derecede alternatif ürünler fazlasıyla mevcut piyasada. İçlik mi lazım, git dekatlondan 120 tl ye al, gayet başarılı. Gidip te 1.200-tl lik baselayer almaya hiç gerek yok bence.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Haftasonu 1 saat kadar 6-7 derece ve 25-30km/s gibi bir rüzgarlı havada bindim ilk defa, kendim gözlük kullandığım için zaten gerek olmayacağını düşündüm ama kendi çapınızda ufak gezintiler şeklinde biniyorsanız bile 25-30km/s hızlara ulaştığınızda gözler yaşarıyor, o yaşların üzerinden yaldır yaldır esen rüzgar göz çevrelerini donduruyor falan. Güvenlik endişem yok diyorsanız bile sağlık endişeniz olsun saygıdeğer forumdaşlarım, eve gidince diz kapaklarımı, el parmaklarımın eklemlerini ve göz çevrelerimi ısıtmak epey zaman aldı :)

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl

(link)
Allah Allah,
Aynı ürünü yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. Numaralı camlarım ile beraber. Bundan önce gözlerim hava akımı sebebiyle çok yaşarırdı. Benim aldığımda 50 tl gibi bir fiyatı vardı. Yüz yapısı ile alakalı da olabilir. Kesinlikle çok memnunum. Yedek bir takım daha alacağım :) Teşekkür ederim.

• Beğen
Allah Allah,
Aynı ürünü yaklaşık 3 senedir kullanıyorum. Numaralı camlarım ile beraber. Bundan önce gözlerim hava akımı sebebiyle çok yaşarırdı. Benim aldığımda 50 tl gibi bir fiyatı vardı. Yüz yapısı ile alakalı da olabilir. Kesinlikle çok memnunum. Yedek bir takım daha alacağım :) Teşekkür ederim.
Numaralı camları bisiklet gözlüğüne nasıl aktarıyorsunuz? Bende numaralı normal gözlük kullanıyorum da.

Numaralı camları bisiklet gözlüğüne nasıl aktarıyorsunuz? Bende numaralı normal gözlük kullanıyorum da.
miyop çerçeve diye içerisinde küçük bir parça var rockbrosların paket içerisinde genelde oluyor . Benim modelde var ( 4 aydır kullanıyorum )
xlcnin bahamas modelinde de var (ilk gözlüğüm 1 yıl dayandı sanra kazaya kurban gitti )
tabi bunlar fakir işi olanlar :)
bu 3 camlı
(link)
bu fotokromik
(link)
az bir şey kulak bölümü sıkıyor alıştım ama

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
miyop çerçeve diye içerisinde küçük bir parça var rockbrosların paket içerisinde genelde oluyor . Benim modelde var ( 4 aydır kullanıyorum )
xlcnin bahamas modelinde de var (ilk gözlüğüm 1 yıl dayandı sanra kazaya kurban gitti )
tabi bunlar fakir işi olanlar :)

bu 3 camlı
(link)
bu fotokromik
(link)
az bir şey kulak bölümü sıkıyor alıştım ama
Hangisi daha iyi görüş sağlıyor peki? Fotorkomik sözünü ilk defa duyuyorum.

Hangisi daha iyi görüş sağlıyor peki? Fotorkomik sözünü ilk defa duyuyorum.
fotokromik yazamayan benim halt etmem o ...
rockbros daha rahat gibi şimdilik xlcnin burun bandı bir şekilde düşmüştü 8 ay falan o şekilde kullandım
fotokromik gözlük cam değiştirme sıkıntısından kurtardı beni ondan gayet mutluyum

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri