Scudo Sports

Bisiklet genel bakım ve temizliği nasıl yapılır?

(link) Bu ürünü deneme şansı bulan var mı?

Ben kullandım hocam temizliğin üzerine baya güzel gösteriyor parlak yüzeyi, mat kadro için de mat finisher kullanıyorum yine muc-off, o da güzel.
Diske ve yere sıçratmamaya dikkat ederseniz hiçbir sorun yaşamadan kullanırsınız.

Scudo
Gereksiz pahali mucoff ürünleri . Ama güzel ürünler kokusu rengi vs insani cezbediyor :).

Ben sonaxin cilali şampuanini tavsiye ederim. Çok kaliteli ve iyi parlatiyor. Mat kadro icinde kullanilabilir.

Özcan güler ve çağrı Terzioğlu bu markanın ürünlerini öneriyor.. Özcan güler, neyse onu söyler, Shimano kullandığını bir dönem ama memnun kalmadığını söylemişti, eminim ondan da, Çağrı nin da Shimano nun adı geçmeyen bir ürünü referans etmesi , marka ve ürünlerinin gerçekten iyi olduğu anlamına geliyor.. hani bir tabir var ya, gözün kapalı al, kullan diye , bu linkteki ürün için de geçerlidir. Ben tecrübe etmedim bu arada, sadece, Türkiye'de, özellikle bisikletin hakkını vererek kullananlardan biri de bildiğiniz gibi Özcan gulerdir, size referans vermesi açısından söz etmek istedim..
teşekkür ederim dikkate alacağım, sadece muc off ile ilgili aklıma takılan genel olarak forum ahalisinin bu markanın zincir yağının marka değerine yaklaşamadığı kanısını bende bırakması idi. Ama Özcana bende itimat ediyorum 👍
Ben kullandım hocam temizliğin üzerine baya güzel gösteriyor parlak yüzeyi, mat kadro için de mat finisher kullanıyorum yine muc-off, o da güzel.
Diske ve yere sıçratmamaya dikkat ederseniz hiçbir sorun yaşamadan kullanırsınız.
Kadrom parlak ama giderek yitiyor parlaklığı gözlerimin önünde 🥹

Cidden iyi bir ürün arıyordum, teşekkür ederim.
Gereksiz pahali mucoff ürünleri . Ama güzel ürünler kokusu rengi vs insani cezbediyor :).

Ben sonaxin cilali şampuanini tavsiye ederim. Çok kaliteli ve iyi parlatiyor. Mat kadro icinde kullanilabilir.
Hangisini acaba?

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
teşekkür ederim dikkate alacağım, sadece muc off ile ilgili aklıma takılan genel olarak forum ahalisinin bu markanın zincir yağının marka değerine yaklaşamadığı kanısını bende bırakması idi. Ama Özcana bende itimat ediyorum 👍

Kadrom parlak ama giderek yitiyor parlaklığı gözlerimin önünde 🥹

Cidden iyi bir ürün arıyordum, teşekkür ederim.

Hangisini acaba?
Sonax cilali sampuan yazin cikar.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Bisand grand tour 105 maşayı söküp hem headset içini hem de rulmanları temizleyip yağlayayım dedim ama üst ve alttaki iki rulman da kadroya sabitlenmiş halde. Çok fazla zorlamadım bilmediğim için acaba Bisan üretirken bu rulmanları çıkmayacak şekilde oraya sabitlemiş olabilir mi? Yoksa paslanma vs olduğu için ve yeteri kadar kuvvet uygulamadığım için mi çıkmıyor? Böyle bi olay başına gelen yada aynı bisikleti kullanan var mı?

Bisand grand tour 105 maşayı söküp hem headset içini hem de rulmanları temizleyip yağlayayım dedim ama üst ve alttaki iki rulman da kadroya sabitlenmiş halde. Çok fazla zorlamadım bilmediğim için acaba Bisan üretirken bu rulmanları çıkmayacak şekilde oraya sabitlemiş olabilir mi? Yoksa paslanma vs olduğu için ve yeteri kadar kuvvet uygulamadığım için mi çıkmıyor? Böyle bi olay başına gelen yada aynı bisikleti kullanan var mı?
Rulmanların montaj işi hassas olduğu için özel aletler yardımı ile çıkarılıp takılıyor. Rulman çektirme diye geçiyor genel olarak adı. Zor kullanarak kendiniz aletsiz yaparsanız zarar verebilirsiniz rulmana veya yatağına. YouTube'da bir sürü video var. İzleyip fikir sahibi olabilirsiniz

Rulmanların montaj işi hassas olduğu için özel aletler yardımı ile çıkarılıp takılıyor. Rulman çektirme diye geçiyor genel olarak adı. Zor kullanarak kendiniz aletsiz yaparsanız zarar verebilirsiniz rulmana veya yatağına. YouTube'da bir sürü video var. İzleyip fikir sahibi olabilirsiniz
Gördüğüm bakım videolarında hem üstteki hem alttaki boşta oluyordu. Bisikletten bisiklete farkediyor sanırım. Çektirme aletim vs yok haliyle sadece kaba temizlik yapıp bıraktım.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Maşayı temizlerken çatlak/çizik herneyse bunu gördüm. Sanki yüzeysel gibi ama karbon maşa olduğu için bilemedim. Böyle bi durumda maşayı atmak mı lazım

1743567950318.jpeg

Son düzenleme:
Yani kullanmaya devam mı yoksa bir tamir işlemi vs gerektiriyor mu? Eğer değiştirmek istersem nereden hangi boyutlarda bir maşa almam gerektiğini nereden bileceğim?

Basit bir çizik Hasan kardeşim. Rahat ol.

Yani kullanmaya devam mı yoksa bir tamir işlemi vs gerektiriyor mu? Eğer değiştirmek istersem nereden hangi boyutlarda bir maşa almam gerektiğini nereden bileceğim?
Kullanmaya devam edebilirsiniz, basit bir çizik. Bir şey olursa en kötü fabrikadan sipariş edersiniz

İkinci el bisiklet aldım. Tecrübeli değilim forumu takip ediyorum ama biraz kafam karıştı bu konuda. Biraz bakımsız ve pas var bazı yerlerinde gidonda özellikle bunları nasıl çıkarabilirim wd40 yeterli olur mu? Zincir ve ruble temizliği de yapmak istiyorum ama çok fazla ikilem var. Bunlar için ne kullanabilirim asperox mu? gaz yağı mı? Ruble için ne kullanabilirim.

İkinci el bisiklet aldım. Tecrübeli değilim forumu takip ediyorum ama biraz kafam karıştı bu konuda. Biraz bakımsız ve pas var bazı yerlerinde gidonda özellikle bunları nasıl çıkarabilirim wd40 yeterli olur mu? Zincir ve ruble temizliği de yapmak istiyorum ama çok fazla ikilem var. Bunlar için ne kullanabilirim asperox mu? gaz yağı mı? Ruble için ne kullanabilirim.
selam, ben fren balata temizleyiciyi sadece zincire gelecek şekilde sıkıyorum. göbeklere ve rubleye direkt sıkmıyorum oradaki gresi falan da çözer diye. zincire sıkıp biraz bekletip plastik bir fırçayla fırçalayınca tertemiz oluyor. rubleyi de aynı şekilde direkt sıkmıyorum fakat plastik fırçaya balata spreyi sıkıp temizliyorum. biraz da beklettikten sonra yıkayıp, bezle silip güneşte tamamen kurutuyorum. bu işlemden sonra zinciri yağlıyorum tertemiz ve güzel oluyor. asperox, pas sökücü, yağ sökücü vb fazla güçlü olduğu için açıkçası ben hiç kullanmadım. zincir için yine mazot/benzin/tiner gibi ürünler kullanıldığını biliyorum ama ben denemedim. paslı vidalara da wd40 sıkmak çözebilir fakat iyice kurutup güzelce tekrar tork vererek vidaları sıkmayı ihmal etmeyin.

Ilkokuldayken Bakırköyde yaz tatillerinde mahallemizin bisikletçisinde çıraklık yapardım. O zaman leğenin içinde mazotla tel fırça ile temizlerdik zincirleri,aynaları, paslanmış jantları vs.

Ilkokuldayken Bakırköyde yaz tatillerinde mahallemizin bisikletçisinde çıraklık yapardım.
Selam hemşerim. Hangi bisikletçi, Metin mi?

Eskiden bu sokakta idi: (link)

• Beğen
Tepkiler: karagöziz
Evet. Metin abi. Tabi o zaman bu sokakta değil Carousel in alt sokağındaydı dükkan. Ben çıraklık yaparken Metin abi askerdeydi. Rahmetli babası Mustafa Amca vardı. Sene 81-82

Senden ricam, bahsettiğin dükkanı gösterebilir misin google sokak görüntüsünden? Yapamazsan da canın sağolsun.

Yeni üye olduğum için linke izin vermedi. Ekran görüntüsü aldım.
80 lerin ortalarına kadar bu dükkândaydı.

Sonra karşı sokakta rahmetli Zeki abinin bakkalının karşına geçti.
Bakırköyün güzel zamanlarıydı

Dosyalar

• Screenshot_20250521-125526_Maps.jpg
    Screenshot_20250521-125526_Maps.jpg
    72,1 KB · Okunma: 27
  • Muhteşem
Tepkiler: Can Çelik
Geri