Scudo Sports

bisiklet forumdayım yeniden

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@mehmetsunu

hahah ben saksı oldum
içinden çicek çıktı
olduk fosil artık
yaş kemale erdi

emekli olayım bir köşe kapanayım
yönetici olayım
ayda 5000 kağıt alayım

hayalle yaşayan o,,,,,,,, ölür,

çok severim bu lafı,

:islik::koptum::komik:

@Güray Görkem

veeyyyyyyyy
essahmı
diyon,

@Güray Görkem

güray voltaire oku derim,,zihin açmakta,acaip..

İngiltere'ye sürgün

Voltaire'nin hazır cevaplılığı ve sivri dili başına bela olmayı sürdürdü. Genç bir asilzadeyi gücendirmesi onun mahkeme dahi olmadan sürgün edilmesine yol açtı. Voltaire'nin İngiltere'ye sürgünü, İngiltere'deki düşünsel durum ve yaşadıkları düşüncelerini büyük oranda etkilemiştir. İngiliz monarşisinden ve ülkenin din ve ifade özgürlüğüne verdiği değerden etkilenen genç yazar, ülkenin yazar ve düşünürlerinden de etkilenmiştir, (link) gibi. Gençlik yıllarından Shakespeare'i Fransız yazarlarına bir örnek olarak görse de, daha sonraları kendini ondan daha büyük bir yazar olarak görmüştür.
3 yıllık sürgünden sonra Paris'e dönmüş ve fikirlerini İngiliz hükümetini konu alan kurgusal bir metinde toplayarak bastırmıştır; (link) ("İngiliz(ler) hakkında felsefi mektuplar"). İngiliz monarşisini daha gelişmiş ve insan haklarına daha saygılı görmesi nedeniyle yazınları Fransa'da büyük bir tartışmaya yol açmış ve sonunda öyle bir noktaya gelinmiştir ki evrağın kopyaları yakılmış Voltaire ise Paris'i terk etmeye zorlanmıştır.

(link)

sen neymişsin be ağbi,,

Scudo
Tamam kudret abinin devrelerinin neden yandığı belli oldu. Volter okumuş yalnız volt fazla gelmiş trafoyu patlatmış.

@mehmetsunu

hep senin yüzünden bu gün voltaire okuyunca böyle oldu işte ,ama hazır cevap asi bir adam voltaire valla şüpheleniyorum sizin soy ağacınız voltaire 'e kadar gidebilir :komik:
araştır sendede var hazır cevap yeteneği..

@Kudret Kurtcebe kudret abi öncelikle hoş geldin ben henüz yeni olduğumdan seni tanımıyorum ama elbet tanışırız konu yorumun kafa karıştırıcı nitelikte şayet nasıl anladıysam anladım 1 yere gitme sakın olur mu :D

@JusTiMe

zati avatarında aynen tehdit edildim senin tarafından,
ok çevirdin bana şaka şaka

:komik::komik::komik::komik:

gitmiyorum tabi,,

Bu topik one number olmuş,aylardan kış olunca , kudret abi nereye gidiyordunda gitmedin ,anlaşılan gocbeylindeki kahvede bu işi masaya yatiricaz birgun.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Recep-Şahin

forumu bırakıyordunuz diyemi anlayacağız..:islik::islik::islik::koptum:

@irfanyazicitunc

irfan kaptan devreler fena attı
ama toparladık yani,

:komik::komik::komik::komik:

@Kudret Kurtcebe
Milletin, gitme Kudret abeyyyyy bizi bırakmaağ yazmaları hoşuna mı gitti bu nasıl bir soru?

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
sadettin dostum özelden dediğin doğru
kış olunca millet aynen birbirinin gırtlağına sarılır olmuş

Kudret abi icin survivor usulu oylama yapalim. Kagitlara yazalim :D

Seni bu adada istemeyenler iclerini doksun kamera karsisina gecip abi :eek:

"Onu bu adada istemiyorum cunku Kuyruk yagini sevmiyorum!" falan :D:D

Kudret kurtcebe adada kalsın. (Hiç seyretmediğimden jargonu böyledir sanıyorum) çünkü maske takan bir yığın insan yanında en yalınkat ve saydam olanı.

@mehmetsunu

ada büyük,ada aslında tabi elini ayağını çekersin ya da heybeli ama oradakilerde acaip melonkolik yahu ,oluruz melokoli :komik::komik:

@mehmetsunu

bu da sana sunu,,

@Güray Görkem

merkezden emir geldi
bas bamı dendi,
uzun bıçaklılar gecesi
mehmet sunu bilir onun hikayesini,

@Sadettin Z.

bu mesaj her şeyi açıklıyor bu bana yeterde artar bile .

@Serkan Mıstınoğlu

bu mesajda aynen yeterde artar bile eyvallah dostlar,

Kudret abi sakın yanlış anlama geçen konuşmuştuk hani . Allah gecinden versin sana birşey olursa senin giant tcr sl1 bana kalacak değil mi ?

@Güray Görkem

piyango aldım,
para çıkar ise aynen gıant sana bedava ona göre,
dua et :harika::harika::harika::harika::harika::harika:

Kraldan da kralsın abi.

@Güray Görkem

yapmadıkmı,
yaptık nerde,ödüller dağıtıldı ne yapacam kulaklığı verdin birine ,bahtiyara havluyu verdim efendim cep sarj kordonlarınıda verdim..
madalya benim arkadaş onu vermem duvarda asılı manevi değeri var onun..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri