Scudo Sports

Bisiklet forum ve sonrası...

En çok ilginizi çeken konu nedir?

• Bisiklet Mekaniği

• Marka-Model Deneyimleri

• Gezi-Tur Paylaşımları

• Günün Fotoğrafı

• Market-Ikinci el

• Fırsat Reyonu

• Sağlık-Beslenme

• Bisiklet Yarışları

• Forum Bilgelerinin Yazıları

• Güncel Konular

• Toplam katılım
    575
@Anonim ben de ilk duyduğumda şaşırmıştım. Ancak ikisinin de oradaki insanlar olarak en iyi olarak gösterilen (isimleri hatırlamıyorum şu an ama kastamonudaki tabakoğlu olabilir)ürünlerini yediğimde kastamonu bana daha iyi gelmişti:)

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Scudo
@özgür duygu aynen tabakoğlu muhteşem biliyorsun oraları Kastamonu pastırmasının ana faktörü hala daha makina değil bıçak kullanmalari dilimlerken ve daha çok fabrikavari değil de ev yapımı olmaları

Soyadında oğlu varsa bence gayserinin yillisidir 😀 olabilir tabii herkes yapabilir pastırmayı, sucuğu, mantıyı

Ekran görüntüleri_20200610-013829.png
Bunu açıklamakta zorlanıyorum :1066 çevrimiçi , 144 üye, 922 misafir...
Üye olun arkadaşlar, üyelik ücretsiz ve sonsuz bilgi/beceri vadediyor....

229691 dosyayı görüntüle
Bunu açıklamakta zorlanıyorum :1066 çevrimiçi , 144 üye, 922 misafir...
Üye olun arkadaşlar, üyelik ücretsiz ve sonsuz bilgi/beceri vadediyor....
Bence misafir gözükenlerin bir kısmı üyelikten çıkış yapıp geziniyor. Misafirlerin de bir kısmı tek bir konu ararken arama motoru üzerinden konu linkine tıklayıp gidenlerden olabilir. Bende öyle bir konu ile gelip "en iyisi üye olayım" demiştim. Eğer evde veya işte bilgisayar açıksa konulara bakıp bakmam önemli değil bisiklet forum sekmesi hep açıktır.
İyi de mesaj yazılmış, misal @mariokaldato 'nun profiline bakalım Raşti abi ne varsa döktürmüş tam 100 Başlık, 11075 Mesaj. Kendisine en yakın bulabildiğim bırakanlardan 274 başlık, 6467 mesaj olarak @Serkan Mıstınoğlu var.
1591749770462.png

1591749409733.png
Birde bırakanlar

Bir çok başlıkta yazışmalar whatsapp sohbeti şeklinde sayfalarca ilerlediği için, bilgi arayıp foruma gelen adam üye olmadan bişeyler bakınıp kaçıyordur. İkili sohbetler, kişisel anılar üzerine veya herkes o kişiyi yakından tanımak zorundaymış gibi yazılan mesajlar başlıkların kalitesini oldukça düşürüyor. Birde "bilmiyorum ama yardım eden çıkar / bilmiyorum ama kesin şöyledir" şeklinde amaçsız mesajlar da bol bol mevcut. Böyle olunca üye olmadan dışardan bakıp kaçan çok olur haliyle.
@cazci Acaba foruma mesajlar için faydalı / faydasız şeklinde bir ekleme yapılabilir mi? Beğenme, gülme vs dışında, konuların ilerleyişi için, bilgi arayanlar için işlevsel olabilir :harika:

Bir çok başlıkta yazışmalar whatsapp sohbeti şeklinde sayfalarca ilerlediği için, bilgi arayıp foruma gelen adam üye olmadan bişeyler bakınıp kaçıyordur. İkili sohbetler, kişisel anılar üzerine veya herkes o kişiyi yakından tanımak zorundaymış gibi yazılan mesajlar başlıkların kalitesini oldukça düşürüyor. Birde "bilmiyorum ama yardım eden çıkar / bilmiyorum ama kesin şöyledir" şeklinde amaçsız mesajlar da bol bol mevcut. Böyle olunca üye olmadan dışardan bakıp kaçan çok olur haliyle.
@cazci Acaba foruma mesajlar için faydalı / faydasız şeklinde bir ekleme yapılabilir mi? Beğenme, gülme vs dışında, konuların ilerleyişi için, bilgi arayanlar için işlevsel olabilir :harika:

Konuda ilk mesajın altında en çok beğeni alan mesajlar yerine en faydalı bulunan mesajlar olursa da tadından yenmez🙂

Acaba diyorum başlık altındaki mesajlara "bilgi içeren mesaj" bir işaretleme/etiketleme özelliği gelse. Kullanıcılar faydalı olan, bilgilendirme yapan mesajı okuyunca bunu işaretlese.
Bir de başlıklar altında "sadece bilgilendiren mesajlar" gibisinden bir seçenek olsa. Böylece sohbet/espri vs içeriğe doğrudan katkısı olmayan mesajlar istemeyende hiç görüntülenmese.
@cazci @Anonim @Anonim ne dersiniz? Belki ileride bilgi içermeyen mesajın görünmemesi standart hale getirilir, sohbeti sadece isteyen yapar?

Güzel bir sözlük sitesi olmuş :)

Bisiklet forum hakkında da bir entry gireyim dedim, güzel bir sözlük sitesi destek olayım dedim ben de bisiklet foruma. Gerçi pek desteklik durumu yok maşallah ama yinede olsun, uzanan kol bizden olsun :)

Entry: (link)

• Beğen
Tepkiler: karakaya26
Tam olarak söylemek istediklerime tercüman olunmuş. Arama butonu kullanarak istenileni bulabilmek gerçekten mucize. Yıllar öncesine kadar açılmış yardım mesajları dolu. Başlıkları içeriklerinden alakasız şekilde. Sabit başlıklar olmalı ve gereksiz tüm mesajlar silinmeli.

Hukuki olarak, açılmış konuları yoruma kapatsakta tamamen silemiyoruz.
Konu kirliliği yapan, forum kurallarına aykırı iletileri silsek bile gerçekten 'ardiye' gibi konular/iletiler olduğu kuşkusuz....
Gene de her gün; ilgisiz bir başlığa soru sormak üzere giren, "arşive bakıp araştırma-tarama yapmayan/acil çözümcü" kimi üyelerimiz nedeniyle bu 'ardiye ' forum arşivinde şişmeye devam ediyor...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Aramıza yeni katılan moderatör arkadaşlarımız @sccetin ve @Tui Lui ' ye hoşgeldiniz diyor, forumun kalitesine yapacakları öznel katkıları için şimdiden teşekkür ediyorum...

Aramıza yeni katılan moderatör arkadaşlarımız @sccetin ve @Tui Lui ' ye hoşgeldiniz diyor, forumun kalitesine yapacakları öznel katkıları için şimdiden teşekkür ediyorum...
Ben teşekkür ederim, foruma katkı sunma düşüncesi bile gerçekten güzel :harika:

Bu sitede bildiklerinizi paylaşıp hiç tanımadığınız kişilere yardımcı olmak çok güzel bir his. Sonuçta doğar doğmaz öğrenmedik, hepimiz araştırıp deneyimleyip öğrendik. Bilgiyi aktarıp daha fazla kişinin bisikleti sevmesine vesile olabilirsek başarırız. Yeni moderatör arkadaşları tebrik ederim.

"Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" derler. Peşin peşin teşekkür etmek yerine, önce bir icraatlarını görelim, derim :)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
"Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" derler. Peşin peşin teşekkür etmek yerine, önce bir icraatlarını görelim, derim :)
2010'da Foruma kayıt yaptırmış olduğu halde sadece 5 başlık açmış, toplamda 251 mesajı olan biri neden moderatör oldu acaba diye merak ettiğinizi sanıyorum, bu süreçte Türkiye'de yaşamadığım için, İngiltere'de ve İspanya'da ki bisiklet komünitelerinde aktif idim. Geri dönünce böyle bir teklif yapıldı, ben de bisiklet sporuna moda olmadan çoOOk önce gönül vermiş bir kadın bisikletçi olarak neden olmasın deyip seve seve kabul ettim.
Teorik olarak söylediğiniz doğru, elbette ki ayinesi iştir kişinin, ama ilk günden teşekküre çok takılmayın derim. Modern ve medeni yaşamda sağlıklı bir iletişim için ''teşekkür ederim, kusura bakmayın, özür dilerim, güle güle kullanın, hayırlı olsun'' gibi kalıpları sadece biz Türkler değil, dünyada ki tüm kültürler bol bol kullanır. Ben bu güne kadar bu ifadelerin sosyal yaşamda, sözlü ve yazılı iletişimde kullanımların bir zararını görmedim, hatta göreni de görmedim, hoşbulduk ve yorumunuz için teşekkür ederim Mehmet Bey :) .

@Tui Lui Sizin bu mecralardan uzakta olduğunuz yıllar boyunca, moderatör tercihleri ve moderasyon konusunda çok ciddi sorunlarla karşılaştık. Sütten ağzımız yandı anlayacağınız, yoğurdu üfleyerek yemeyi tercih ediyoruz bu yüzden. İnanın biz de en az sizler kadar bu spora, bilgi ve tecrübe paylaşımına ve yardımlaşma felsefesine gönül ve emek vermiş insanlarız. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen hala burada bulunmamızın sebebi de bu.

Siz yeni görev alan arkadaşlara da sonsuz kredi açmak isterdik tabii, ama böyle yap(a)mayışımızın sorumlusu bizler değiliz; sorumlu ve sebep olanlar sizlerin selefi olan kişiler.

Tüm forumdaşların yeni yılını en içten dileklerimle kutlar, camiamız ve tüm insanlık adına güzel bir yıl olmasını dilerim...

Geri