Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

@TuTKuN
Orta ölçekli bir güneş paneliyle tasarruflu dediğimiz ampül gibi aydınlatma elemanlarının, laptop ve telefon bataryalarının enerji ihtiyacını karşılayabiliriz.
Buzdolabı, tv, mutfak gereçlerinin ihtiyacını ancak büyük paneller karşılayabilir.En azından aydınlarmada iyi bir tasarruf sağlar hem geleceğe hemde cebe.Güneş en büyük nimet ve ücretsiz enerji kaynağı.
@mariokaldato
Günaydın sağol abi:)
evet kimine göre ben bir cimriyim ama bir yerde öyle olmam gerekiyor.Ben bisikleti hobinin dışında ekonomi yönüylede kullanıyorum.Sadece hafta sonu tur yapıp yeme içme düşüncesinde değilim olanada lafım yok ama rica ediyorum biz bisiklet kullanarak çevreye katkı sağlıyoruz muhabbetlerine girmesinler.
Pazar sabahı bisiklete binip İstanbulda kahvaltı yapmak benim tarzım hiç değil.
Benim tek tabanca maraton yapma sebeplerimin en başında tüketici kafasında olan bisikletçiler geliyor ben 2 amasya elmasıyla 215 km yol yapan biriyim yolda 30 tl köy kahvaltısına veremem:)
Çay soda eyvallah ama lüks yer dersen işim olmaz.
Hayatımda çöpe hiç ekmek atmadım.Nadirende olsa küflenen ekmeğin küfünü kesip geri kalanını yerim çünkü milyona yakın insan açken onu atmaya utanırım..
Uzun turda mevsimine göre doğadan enerji takviyesi yaparım şimdi böğürtlenle alıç var en kral paketli enerji ürünlerinden bile daha tesirlidir.
En sonki Uludağ tırmanışında dura-ace setli karbonlar yolda su kaynattı tourney setli ben gayet rahat çıktım kasmadan yormadan.Demekki bu işi meslek olarak yapmıyorsan dura-ace bir etkisi yok bacak+ inanç varsa 100 tl lik setlede dünya turu yaparsın.
Tüketim hakkında yazılacak çok şey var önemli olan bunun sürdürebilir şekilde yapılabilmesi.

Scudo
@Candan Biberci
Supersin dostum. Bisiklet camiasnda yanls bir algi var bence o duzelmeli once. Efendim bilmemne seti taktim bilmem ne model fren taktim bilmem ne kadar dolara kadro set aldim diye saniyorlarki bisiklet ucmaya basliyacak ve yorulmayacaklar ama yalan dolan bu
Sonucta mekanik bi sistem ve insan gucuyle gidiyor. Ben yuksek donanim alinmasina da karsi degilim ama bileder aldn kulllan iste ne battida 4 ay gecmeden ölü fiyata satip bi ust modele gecme triplerindesin

ben kendime kota koyuyorum bu hafta toplam harcamam atıyorum 50 lirayı geçmicek diyorum. su faturası şişmesin diye ellerimi yıkadığım sıra sabunlarken kapıyorum, açtığımda da çok az açıyorum ve kendime 15 sn süre koyduysam içimden sayarken bi yandan süreyi geçirmicem diye hızlıca yıkıyorum. yemek yaparken yine aynı şekilde en kolay şekilde çabuk pişen yemekleri yiyorum, böylece gaz tasarrufu sağlamış oluyorum.. ayrıca kışın üşürsem daha sıkı giyiniyorum. avizemde sadece 1 adet tasarurruflu 20 watt yeni nesil ampulden kullanıyorum. saç kurutma makinesi, vantilatör, elektrik süpürgesi gibi yüksek akım çekecek cihazları prize takmıyorum sadece cep telefonumu ve bilgisayarımı şarj ediyorum. araba yerine yürümeyi tercih ediyorum, yürünecek mesafe çok uzun ve saat önemli değilse trafiğin olmadığı saatlerde çıkıyorum. çöplerden işime yarayacak olan varsa atmıyorum. yeni üst baş almak yerine eskileri dikiyorum ve onarıyorum. daha ilk okul 1.sınıfa giderkende böyleydim tabii sonradan bilinçlenmedim. en önemlisi bu yaşantıma çevremdeki insanları öyle imrendiyorum ki onlarda çevreci bir birey haline geliyorlar. bu çok faydalı bir konu, zaman ayırıp paylaştığınız ve toplumu bilinçlendirdiğiniz için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum

Şu güneş paneli işini düşünmeli. Bide bu araba kalabalığının yerine herkes şehirde bisikletle dolaşmalı 1 km için arabayla gidiyolar hem sağlık hem spor hem hobi. Bide toplu taşımalar dışında herkesin işine evine bisikletle gitmelerini isterim çok uzun olduğu zaman atla toplu taşımaya git!

@DKN müthiş katkı. Teşekkür :)

Eve gidince fotoğrafını yükleyeceğim. Güneş Enerjili aydınlatma var evde. Aslında Afrika'da elektrik olmayan köyler için oluşturulmuş bir proje.
Günümüzde çadırlarda da kullanılıyor.
Fena aydınlatmıyor.
Salon için küçük kalsa da banyoda falan hep onu kullanıyorum. Birkaç metre kare olan banyoyu oldukça iyi aydınlatıyor.

Bu arada, karbon ayak izini ölçtük mü? Ne çıktı?

@Ahmetgitar bir yazı vardı kaynağını bulmaya çalışıyordum buldum ve aynen paylaşayım şurada dursun:

"Sizi kontrol altında tutmak için o kadar güzel bir sistem kurmuşlardır ki farkına bile varamazsın bunun moruk. Siz ekran başında eğlenirken onlar o sahte hayat tarzlarını siz farkında olmadan size çoktan sunmuşlardır bile. Televizyon, iğrenç sinema filmleri, ucuz aşk ve kişisel gelişim romanları. Kısacası popüler kültürün bütün ürünleri bu b*ktan sistemin birer parçasıdır.

Size şu berbat eğitim sisteminin birer ürünü olan okullara gitmenizi, mezuniyet fotoğraflarınızı facebook'a atıp hava atmanız için bir diploma almanızı, sabahtan akşama kadar çalışacağınız ve her pazar sabahı kendinizi bir bok zannetmenizi sağlayacak bir işe girmenizi, cosmopolitan dergi sayfalarını karıştırıp tek hobinizin 'televizyon izlemek' olduğu, düşünme yetinizin olabildiğince kısıtlandığı bir hayat tarzını dikte ederler. Düşünmenizi istemezler, seçme şansınız yoktur bu sistemde. Seçmenizi istedikleri politikacılar ekranda en fazla gösterdikleridir. Almanızı istedikleri ürünler reklamını en çok yaptıklarıdır. Benimsemenizi istedikleri hayat işte tam şuanda yaşadığınız o b*ktan hayattır.

Sana hep 'dünyaya bir kere geldin, tadını çıkar' mesajını verirler ve senden sürekli tüketmeni, itaat etmeni ve tekrar tüketmeni isterler. Çünkü daha çok satın aldığın zaman daha mutlu olacağına inanmışsındır bir kere. Mavi jeans kot, adidas ayakkabı, lacoste gömlek alınca nirvana'ya ulaşacağını zannedersin. Ayrıca dünyada olan biten ne varsa, ne dolap dönerse dönsün saklarlar onu senden.

"tüket, mutlu ol, dert etme, tüket, mutlu ol."

Bu kısır döngüde döner durursun moruk. Ve sürekli, insanlarla çıkarın için takılmanı öğretirler sana. Herkesin bu dünyaya sırf kendi için geldiğini ve tüm insanların kişisel çıkarları için karşısına çıkan her şeyi ezmesi gerektiğini yoksa kaybedeceklerini öğütlerler. Sen de karşına çıkan insanlara "bu beni keklemek istiyor, o yüzden o beni keklemeden benim onu keklemem lazım" bilinciyle yaklaşırsın. Sonuç itibariyle herkes birbiriyle çıkarı için arkadaş olur, çıkarı için takılır. Kimse kimseyi gerçekten sevmez bu sistemde. Gerçekten sevilen tek şey "bu sistemdir" çünkü.

Sonuç itibariyle insanlar inanılmaz bir şekilde rol yaparlar. Daha yükseğe tırmanmak için, daha çok para kazanmak için, daha çok tanınmak ve daha çok sevilmek için sürekli rol yaparlar. İnsanlar çünkü 'herkesin beni tanıması, herkesin beni sevmesi lazım' kafasına sahiptirler. O merhabalar, memnun oldumlar, ağıza sığmayan kahkahalar, takdimler, kalabalıklar, onu okudum bunu okudumlu çok satan kitap sohbetleri, rujlar, rimeller, çizik atılan kirli sakallar, şişman göstermemesi için içine çekilen göbekler, kazak altından sarkıtılan gömlekler, hobiler, fobiler, kompleksler, mendil satan çocuklara iğrenç bir şefkatle bakan gözler, zippolar, sigara tabakaları, deri çantalar, facebook fotoğrafları ile mutlu taklidi yapmalar ve tüm o post-modern sohbetlerle insan nasıl bir sahteliğin içinde olduğunun farkında bile değildir.

Bu sistem böyledir moruk. Bu sistemde sahipler de mutludur köleler de. Sahipler sistemi kurdukları için, kölelerse sistemden habersiz oldukları ve dayatılan sahte hayatlara sahip oldukları için mutludurlar.

Özet: Bacağına yaptırdığı dövmeyi sergilemek için kışın ortasında şort giyen üniversitelinin feryadı."

(link).

Bu arada Ahmet bey, konularınızı canla başla takip ediyorum :)

@Ahmetgitar peki ahmet sence birden fazla bisiklet sahibi olmak konusunda fikrin nedir? Ben tartismaktan cok istisare yapalim kendi benligimizide dahil edelim istiyorum. Cunku genelde insan kendini her zaman hakli cikarma dürtüsüne sahiptir. Benim su an 3 bisikletim oldu yeni topladigim tur bisikleti ile beraber. Dusunuyorum durumumu cikamiyorum isin icinden. Biri oglumun ama ona ellemem , satmam yada gozden cikartamam simdilik

ben bir günah çıkartayım şurada,,

elektronik aletler,

1- mp3 creative

elektrikli aletler,

1-cep buzdolabı
2- bilgisayar,
3- ps2
4- dvd player

şofben yok,çamaşır makine yok,leğende yıkanır her şey ,sonra durulanır,giyim eşyam azdır,
doğal gaz,
4 'lü ocak ,doğal gazlı
doğal gaz sobam var.
bir adet led tv alacağız......
cep ,yeğen verdi ,
10 yıllık kötü samsung,
kontür almam resim çekerim ,kontür 5 lira olacak 3 ay gidecek ,
bisiklete çok para veririm hiç acımam.....

@Anonim bu maykil sikkofild in yazisi degil mi kartal baskanim? Seviom ben onu kiyak tespitleri var fakat Islam konusunda inanilmaz hatali fikirleri var. Umarim arasririp bi gun dogrusunu bulup döner yanlislarindan

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@mariokaldato yok onun değil kaynak link ekledim başkasının bu yazı :)

@Kudret Kurtcebe abi zaten sen doğayla iç içe olan bir insansın imreniyorum sana. Yani şu devirde manda yoğurdu, kuyruk yağı, keçi sütü ile beslenen insan pek yok senden başka. Teknolojiyi de pek sevmiyorsun. :D

Bu blogun yazari ya maykil sikkofild yada onun yazilarini araklayan biri @Anonim reis

@Anonim

doğru tabi,teknolojiyi kullanmak istemiyorum,tabi teknoloji eğer strava filan ise ,bisiklette uygulama yapmadım,birtakım kolaylıklar sağlayabilir,saat tutarım topuklarım 1 saat 20 dakika durmadan basarım ,düzde değil, eğimli güzergahta 30 km bana yetiyor,200 km 'de de saat tutarım...benim teknoloji sadece ps2,:komik::komik::komik::komik:led tv alacağız el mahkum,silent hill oynayasım geldi,kriz geliyor bazen :komik::komik::komik::komik::komik:

@mariokaldato

Bisiklet, üretim aşamasında diğer ulaşım araçlarına kıyasla yüzlerce kat daha az hammadde kullanıyor. Sürerken zaten sıfır emisyon.
Fazla bisiklet iyi bir şey değil kesinlikle. Duruma göre bir belki iki farklı bisiklet türü yeterli diye düşünüyorum. Benim dört bisikletim var, bir tanesi fazla. Katlanır bisiklet ise arabanın bagajında ve çok zaman arabayı bırakıp bisikletle devam etmeye vesile oldu.
Yine de o kadar bisikleti amorti etmek için çok fazla sürüş yapmam gerekiyor. Bu yıl 6000km sürdüm. Sonraki yıl daha da fazla olacak bu.

30 Nisan'da aldım tur bisikletimi. O günden beri gıda dışı tek bir kuruş harcama yapmadım. Yemin ettim, dört ay bitti. Tam bir yıl ne kıyafet ne terlik ne bir film; hiçbir şey almayacağım.
Otomobil de satış listesine girecek. 2 ay önce en son benzin almıştım. Artık hiç kullanmıyorum.
Otomobil giderse katlanır bisiklet de gider :)

@mariokaldato bende sık kullanılarda duruyordu oradan bulup ekledim ama dövüş kulübü izleyenler böyle kafaya sahip olurlar genelde. Yani araklamalarına gerek kalmaz. :)

@Anonim yok yok fikirleri kast etmedim yazi stilini kast ettm

@Ahmetgitar hmm anladim abi . araba bence cok gerekli degil

Insanlar araba konusunda hep " ihtiyac abi bi hastan olur bi yere gidecek olursun" diyolar hep. Gel bi hesap yapalim varsayalim arabayi banka taksidiyle aldik. En az aylik odeme bin lira x 12 = 12 bin tl
Peki yilda iki kere acil hastalik oldu diyelim Allah korusun. Arabayla degilde taksi tutsak maksimum 200 tl tutar yada tutmaz. Yada bi yere gezmeye gidelim desek onada bi 500 tl de maksimum
Eder toplam 700 tl.
Vergileri , sigorta kasko marsaflarini ve benzini hesaba katmadim bile...
Ulan nasil bi ihtiyacmis bu ? 12 bin lira nerde bin lira nerdeeeee? Soyliyim mi sana @Ahmetgitar geneli hem karisini memnun etmek ve bayramda akrabalara giderken hava atma niyetiyle araba aliyor . o kadar basit . isci adam ise arabayla gidiyor var mi bundan öte hava atma hastaligi?

@mariokaldato

hikayeeeee,maksat otomotiv sanayiiiiii ,millet aç kalır,:islik::islik::islik::islik:eek:tomobil satılacakki,yan sanayi para kazansın,kaportacılar,oto sanayi,2.el para kazansın,dertleri bu,
halbuki herkese otomobil yerine kitle ulaşım araçlarına yoğunluk verilirse ,metroydu vs vs iş değişir,

@mariokaldato @Candan Biberci Haklısınız, vergi konusunda çok büyük paralar toplanıyor, yoğurdun kaymağını tekeller yiyor, bizim gibi insanlar da bu yük altında yaşamaya çalışıyor. Tüketim konusunda, kendi hayatımızda yapacağımız ufak tasarruflar kendimizi mutlu edebilir, iyi yaptığımızı düşünebiliriz ama toplumun çoğunluğu bunu yapmadıkça büyük çapta birşeyler değişmez bence. Saygılar :)

her gün farklı bir kıyafet giyme zorunluluğu varmış gibi düşünüyor çoğu insan.
en çok da bu durumdan rahatsızım ben.
hatta temiz bir kıyafeti eğer bir hafta boyunca üzerinizde görürlerse, ya arkanızdan konuşuyor, ya da para vereyim de kıyafet al diyerek(güya şaka) saygısızca davranışlara giriyorlar.
okul-iş vs. gibi yerlerden bahsediyorum. antrenmandan değil :)

Geri