Size dayatılan imaj ve şıklık anlayışı esasen elinize tutuşturulmuş bir alış veriş listesidir. Harcama ve tüketim hedefidir.
Ben gömlek giymeyi bıraktım uzun zaman önce. Kumaş pantolonda giymem liseden beri. Geri kalan giysiler makineden çıkınca silkeleyip düzgünce asılırsa ütü istemiyor. Böylece ütü çıkmış oldu hayatımızdan. Dolabım zaten artık olabilecek en minimal haline indi. Aynı tip belirli giysilerim var. Siyah seviyorum hepsi siyah. Birbirine uysun diye farklı bir kıyafete ihtiyacım olmuyor böylece. Sadece hava durumuna göre siyah kazak veya siyah tshirt arasında seçim yapmam gerekiyor. (Sadece bisiklet kıyafetlerim renkli. )
Traş olmuyorum (Makineyle belirli bir boyda tutuyorum sadece). Traş köpüğü, jilet ve gereksiz su tüketimim yok.
En son çıkan telefona iç geçirmiyorum Sadece moda olduğu için bir markanın peşinde koşmamak size çok daha kıymetli ve lüks ihtiyaçların (Gerçek ihtiyaçlar) kapısını açıyor. Mesela; Sadece en güncel iphone'u kullanma arzusu olan biri iki sene arayla 2500-3000 lira gibi bir masraf yapıyor. İsteyene o aralıkta bisiklet önerileri yapabiliriz mesela
Daha büyük bir televizyon değil daha iyi kurgulanmış filmler izlemek hedefiniz olsun. Tüketimi değil üretimi teşvik etmiş olursunuz.
En hızlı arabaya değil ihtiyacınız olana odaklanın. Belki daha ufak bir motor yeterlidir size? Hatta arabaya ihtiyacınız olmayabilir ! Tekrar düşünün.
Saygı görmek için son moda giysilere değil, temiz giysilere ihtiyacınız var.
2017 Model BMW'nin banka kredisini ödemek için haftanın 5 günü fazla mesaiye kalmaktansa, akşamları eşiniz-çocuklarınızla dışarıda vakit geçirin, tiyatroya konserlere gidin. Mutlu bir ev kapısında BMW parketmiş değil, yüzünde gülümseme olan bir evdir.
Hayatın size sunduklarını geldiği gibi kabul etmek kolay. Sizi siz yapan/yapacak olan neleri kabul ettiğiniz değil, neleri kabul etmediğinizdir.
Bu başlığa sayfalarca öneri yazılabilir. Ama işin özü hep aynı. Bakış açınızı biraz değiştirebilmek.