Scudo Sports

Bisiklet Forum Tüketim Karşıtı Çevreciler Platformu

@Işıklar Gazisi
Hocam ben lisede lcwaikikiden 10 tane tişört almıştım, hepsi de hala yeni gibi ne rengi attı ne bir şey oldu. Ama şimdiki ürünlerinden ne aldıysam ya çekti ya rengi attı :D

Bir de arkadaşlar markaya para vermeyin. Bakın şu GAP isimli markadan örnek vereyim. Çoğunda böyle olduğunu da ekleyeyim :D GAP ta eskiden çalışan bir tanıdığım, her şey Türkiyede yapılıp, sadece etiketi yurtdışından geliyor diyor. Etiketsiz alırsan 10 lira, etiketi bastıkları an 80 lira :D Etikete para vermeyelim.

Scudo
@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Kaliteli tekstil ürünlerinin bir çoğu Türkiye'de üretiliyor zaten. Burberry gömlekler mesela. Bangladeş, Malezya v.s ucuz tekstil ürünlerinin üretildiği ülkeler. Ülkemizde hem işçilik hem de hammadde v.s pahalı olduğundan 5 - 10 TL'ye aldığınız tişört çok yüksek ihtimalle Türk malı değil.

@zlatan_1903 tevhid-i tedrisat kanununda ne yaziyor? Yerli mali cocacolayla kutlansin mi yaziyor? Sen ne diyorsun arkadasim? Cumhuriyet dusmani misin? Ne istiyorsun onu bir soyle hele? Gevelemeden acikca soyle ama....

Arkadasim demisim, yanlis anlasilmasin

Bir kaç forum zevatı buraya da girip abes ile zevzeklik alışkanlıklarını taşımaya çalışıyor.
Yanıt verip de konuyu daha fazla kirletmemeye özen gösterelim lütfen..

@serdarsezgin
Serdar bey kardeşim bak sende ne güzel söylemişsin öğretmen öğretmedi diye işte o öğretmen devletin öğretmeni.yani devletten birşey beklemek her vergi verenin en doğal hakkıdır.size katılıyorum tabiki lokal tedbirleri insanlar kendi alır.ama genel tedbirleri "sigara yasağında olduğu gibi "devlet alır.bunu istemek için sivil toplum kuruluşları olmalı ve yönetene baskı kurmalıdır.siz tohum yasasını çıkartamazsınız,hayvancılık yasalarını güncelleyemezsiniz bunları yönetenlerden talep eder,gerekirse zorlar ve yaptırırsınız.kötü idareler bir ülkede ne yazıkki hayvancılığı,tarımı bitirebilir.şu bu demeye gerek yok.eğer iyi yönetilseydik şu anda hollanda (ki konya kadar bir yerin )hayvancılığını özenerek konu etmezdik.burdan ahmetgitar kardeşimede tşk ederim.çok hassa ve anlamlı bir konuyu bisiklet forumuna entegre ederek bizlerin çevrecilik yönümüzüde harekete geçirmiştir.bu arada cocacola örneği verdim ama adamların adı reklam spotuna döndü :) şaka bir yana yerli üretim diye kalitesiz ürünü satmaya çalışmakta (le cola örneğinde olduğu gibi :)) ayrı bir tartışma konusudur.daha iyisini yapmadıkçada insanları çokta suçlayamayız ne yazıkki.konuyu dağıtmadan bugün için yereli kullanmak en azından kısa vade çözüm olacaktır diye düşünüyorum.ama istemekten vazgeçmeden diye belirterek:)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Bu zatta 12:30'dan benim cevap verdigim 21:05'e kadar "ne alaka" disinda hic bir cevap veremeyen bisikletforum.com ahalisini de kiniyorum.

Tevhid-i tedrisat kanununda ne yerli mali haftasi ile ne de coca colayla ilgili tek bir kelam bulamazsiniz. @zlatan_1903 serefli isen bu dediginin arkasini doldur...

@ozgurgokalp
Mustafa Kemal ve Cumhuriyet düşmanlığı popüler olalıberi alakalı alakasız yerlerde bu tip laflar ediliyor. Utanmasalar halk şeriat istiyor, demokrasi de bunu gerektirir diyecekler. Diyenleri de var gerçi.

Cumhuriyeti ve devrimleri korumayan halk, her türlü kepazeliğe müstehaktır. Bunlar henüz iyi günlerimiz diyorum ben.

@zlatan_1903
Gerçekten ne alaka? Bunu söylemekteki, ortaya atmaktaki mantık nedir?
YA bu kanunun ne olduğundan bir habersin, ya da uydurulmuş tarihi çok okumuşsun, feslileri çok dinlemişsin!
Cemaatlerin yurdunda da fazla takılmamanı öneririm. En son süleymancıların yurduna gittim nasıl koyun yetiştirdiklerini gözlerimle görmek için. Işid militanı yetiştiriyorlar resmen. Aklını kullan da oralara bağlanma.

Son olarak : İmam hatipler kapatılsın.

@cazci
Haklısınız hocam şunlar gibilere prim vermemek lazım, sonra kendilerini haklı falan sanıyorlar, daha verecekleri cevap bile yok.

Hatta direk o şahsın mesajını şikayet edin arkadaşlar. Konudan engellensin zatı muhterem.

Çünkü bu kafalara laf anlatılamaz. Çok denedim ancak bunlara ne dersen de kafanda fes olmadan inanmıyorlar :D :D

@cahitakin
Sakiniz hocam :D :D
Söz konusu vatan, millet olunca coşan bir milletiz :D

Konuya dönelim o vakit kopmayalım :D

baktım manda yuva yapmış söğüt dalına, ben de çıktım erik dalına anda yedim üzümü :)

@ozgurgokalp bey bence kınanacak bir durum yok. "Ne alaka" cevabı bile bence fazla. Hiç cevap vermeye gerek yok. Yani oturup tevhidi tedrisat mı tartışacağız? Kınamayın o sebeple bizleri.

Selamlar...

Yoğurt mayalarken bilinenin aksine kilo başına bir tatlı kaşığı yoğurdu süt ile değil su ile mayalayıp süte atmak gerekiyor imiş :)

@Ahmetgitar
Hocam yogurt yapmak icin yogurt gerekiyorsa, ilk yogurt nasil yapildi :D

Onun disinda ben de bu aralar disardan yemek yemeyi komple kestim. Konserve bezelye, brokoli, hele sarimsakli yogurtlu karnibahar, gibi yiyeceklere komple adadim kendimi :D Disardan yemek hem sagliksiz, hem de yapan kisinin ne kadar temiz oldugundan emin olamiyorsunuz.
Her gun bolca yemek yapiyorum, ikinci gün öglene de kaliyor süper oluyor :D

Ben doğal beslenme yönünden şanslıyım aslında. Köyüme çok yakın bir bölgede oturuyorum. Ve oturduğum sitede, köyde süt işi ile uğraşan köylü tanıdıklarımız var ve sütü onlardan alıyoruz. Sebzeyi, meyveyi de her hafta ayaşta tarlası, bahçesi olan bir sebzeci abimizden alıyoruz. Yumurta da doğal... Yufkamız da öyle. Tanıdığımız bir hanımdan düzgün, taze bir şekilde alıyoruz. Yani yiyebildiğimiz kadar organik yemeye çalışıyoruz. Çok şükür yediğimiz çoğu ürün de doğal.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
İlk ekmek denemem mayalanma aşamasını tamamlamak üzere... :)
Onu beklerken, kefiri süzüp, mayaları yeni günlük süt şişesine atacağım...
Bu arada bira kovasından çıkan fokurtular arttı, mayalar çoşmuş.. bu seri erken fermante olacak gibi.. :)
İlk fırsatta yoğurt mayalamayı da deneyecem.. :)
Ayyy.. ne çok maya varmış yaşamımızda... :p

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
@appendix

Yoğurdu da Türkler, yani bizler bulduk biliyorsunuz. Ve ilk mayalanma işlemin bir su damlasındaki bakteri sayesinde gerçekleşmiş olma hipotezi var.

Geri