Scudo Sports

Bisiklet forması altına atlet?

MertAG

Forum Bağımlısı
Tepki
570
Bisiklet
Kron
Arkadaşlar merhaba ben Antalya'dayım kısa kollu bisiklet formasıyla takılıyorum havalar genelde güzel oluyor bu formaların altına atlet giyiliyor mu? Ben hep giyiyorum da.

Scudo
Formanın altında pamuklu ya da teri tutacak kumaşlar dışında her şey giyilir. Pamuklu da teri tuttuğu için giyilmez. Onun yerine kısa kollu ya kolsuz baharlık/kışlık içlikler giymeniz teri tutmaması açısından daha sağlıklı olur.

Fatal error....

Kesinlikle giyilmez. Kilot için "kesinlikle" diyemem ama, ben çoğunlukla giyiyorum.(kışın)

Bizdede alışkanlık olmuş giymezsem rahat edemiyorum :D

Forma altına, forma ile deri arasında boşluk bırakarak terin dışarı çıkmasını kolaylaştıran şu ürünü kullanıyorum. Bana göre çok başarılı ve artık onsuz çıkmıyorum.
(link)
Not : Satıcı ile alakam yoktur. Ürünü görün diye ekledim.

@Raşit S

Abi yemin ediyorum senin şu yorumlarına bayılıyorum ve her okuduğumda gülüyorum yav.

@muhammetarslan47

Şu ince espriyi bir ben sezemedim galiba...

@MertAG

Formanın altına atlet gibi pamuklu bir giysi giymenin bir mantığı yok, teri atmak için formayı doğrudan tenine giymen gerekiyor.

Formanın işlevi zaten kumaşın yapısı nedeniyle teri toplamadan çabuk kuruması, sürücüyü hasta etmemesi...

Pamuklu kumaş, teri emerek sürekli sırtında ve göğsünde ıslak bir havluyla gezmeni sağlar, rüzgarı yedikçe zatürreye kadar yolu var.

Bu durumda formanın da bir işlevi kalmaz.

Denize girerken çabuk kurusun diye mayo giyiyoruz, mayonun altına don giymek ne kadar mantıklıysa bu da o kadar mantıklı :)

Tenine giy formayı çık, kısa sürede alışırsın :)

@Ömer Ertuğ

Bu ürün sıcak havalar için bire bir. Ben de tavsiye ederim.

normal zamanda da giymem -15 derecede gömlek ve montla gezerdim:cool:

@Ömer Ertuğ

Hocam link ölmüş, bahsettiginiz ürun nasıl bir seydi acaba?

Çırılçıplak formayı giy en temizi :) Kışında kışlık forma sonbaharda baharlık forma yaz da yazlık :))
Don rahatsız ediyor zaten,Belçika'da yarışın birinde adamın biri düşmüştü sonrasında tabi parçalanınca forma çatal felan meydandaydı(biraz sıkıntı oluyor ama ) düşmemeniz ağır kaza geçirmemeniz dileğiyle :)

2 yıllık konuya cevap yazıyorum

@Murat Ak. Formalar yazlik baharlik kislik oldugu nasil anlasiliyor.

Bu konuya gelmeden once birkac yerde bir sey okumustum. Yazin kollarin yanmasini istemeyenler uzun kol forma tercih edebilir diye. Anlamadigim nokta şu; bir forma uzun kollu olunca o forma kislik forma mi oluyor?

yarım kol yerine kolsuz formalarda var yine uzun kol giyersen bu seferde elden yanıyorsun o daha acaip duruyor :)
kış için ise içi polarlı bisiklet formaları mevcut.

@kmert
Merhaba, ürünün benzeri decathlonda da mevcut. (link)
Çırılçıplak formayı giymeden formanın altına giydiğinizde farkı hissedeceksiniz, ben yazın kullanıyorum, tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: kmert
Arkadaşlar olaya tek yönlü bakıyorsunuz .Eğer tek kat forma giyerseniz, terlediğinizde sıvı haldeki ter buharlaşmak için gerekli ısıyı temas ettiği yerlerden yani direk olarak havadan rüzgardan ve sizin bedeninizden alacaktır.
Bu durumda üşütme, kas tutulması gibi problemler ( yaz gününde bile ) ortaya çıkacaktır. Bu sebeple büyüklerimizin dediği gibi içimize bir şeyler giymekte fayda var. ancak formanız gerçekten sıvıyı tutmayan özellikte orjinal bir forma ise içinize giyeceğiniz fileli içlik atletler arada bir yalıtım tabakası oluşturup mükemmel bir fayda sağlayacaktır.

Aşırı terleyen bir yapıya sahibim, sırt kaslarımda tutulma da değil ama rüzgar yiyince rahatsızlık oluşuyor ( sanırım terlemeden ötürü ) , kas gevşeticide geçirmiyor bu durumu kuluç denen şey sırtmada yayılmış olabilir, o yüzden konu ile ilgili tecrübeyle edindiğim nacizane görüşüm yukarıdaki gibidir.

• Beğen
Tepkiler: Carrarox
bugün sabah arkadaşla aynı durumu yaşadık ikimizde de forma ama sadece onda atlet vardı onun teri üstünde kaldı sırılsıklam oldu benimki kalmadı 65 kmlik sürüşten sonra kupkuru döndüm evime :D

Merhabalar, bisiklet forması altına şöyle bir (link) giymeyi düşünüyorum, deneyen var mıdır ya da alternatif olarak önerebileceğiniz bir ürün var mıdır? Teşekkürler.

Geri