Scudo Sports

Bisiklet Federasyonu'nun Gran Fondo Aşkı

"Başganım, ülkede 20'sinden 30'undan sonra bisikletle tanışıp kendini yarışçı sanan, hatta yaşına başına bakmayıp tayt giyen ve bisiklete para yatırıp mutlu olan bir kitle var. Bu adamlar kafayı yemiş başganım, bisiklete binlerce lira veriyorlar. Haftasonu sabahın köründe kalkıp deli danalar gibi bisiklet sürüyorlar herkes uyurken! Karbonmuş, grammış, aeroymuş, akışkanmış, sanırsın başka dertleri yok. Adamlar İstanbul'dan kalkıp İzmir'deki yarışa gidiyor, yol parası, otel parası, yeme içme parası bunların hiçbirini umursamıyorlar" :ssrtcbya:

indir.jpg

Yaz kızım: Federasyonumuz Yönetim Kurulu kararı gereğince Gran Fondo organizasyonu yapmak isteyen organizatörler sporcu başına 50TL federasyon hesabına yatıracaklardır.

Scudo
Biz bu yıl ilk kez düzenlenen "GranfondoBursa" organizasyonunu 30 Ağustos Zafer Bayramında başarılı bir biçimde geekleştirdik. Kısa etap için 75 , uzun için de 100 lira katılım ücreti ödendi. Kimse bu ücretin karşılığı aldığı hizmetten şikayetçi olmadı ve memnun kaldı.
Şimdi bu 50 liralık haraç Ağustos ayında devreye sokulsa eminim bir çok kişi tepki gösterip protesto eder ve organizasyona katılmaktan vazgeçerdi..
Kurulan standarda bir JEL 10 liraydı...
Genç ve dar gelirli insanlara imkanlar sunulmalı....
Federasyonun yaptığı "Öncülük" değil " Öcülüktür"..

Gençlik ve spor Bakanlığı, cumhurbaşkanlığı, federasyon, bunlardan oluşan bir etiket ile hastag oluşturun paylaşalım dedik. Kimseden ses çıkmıyor. hatta eurosport sunucularina etiketleyerek dile getirmelerini isteyebiliriz. Bizdeki mantık her zaman olduğu gibi düz, bir işe yaramaz düşüncesi ile geçiştirmek, Yahuu birşeyleri fiili olarak uygulamadan bu kanıya nasıl varılabiliniyor. Anlayamıyorum🙄🙄
Az önce Cimer'den hem soru hem eleştiri şeklinde Bakanlığa yazı yazdım ama bir kişi olursa sallama bir cevaptan başka bir şey beklemiyorum.
Etiketleme kısmına gelince Twitter'dan bisiklet platform ve benzeri hesaplara ses ettim, spikerlere tekrar yazdım. Ama hashtag kişi ekleme değil gündeme düşmesine sebep olacak hepimizin kullanacağı bir kelime etiketi; aynı anda 100-200 kişi tagi paylaşsa bir süre gündeme bile oturur da benim yaratıcılığını kısırlığı göz kamaştırıcı :). Dünden beri bir şey bulamadım.

@ndhakara yahu suan bile sitede Toplam 921 çevrimiçi. 164 üye, 757 misafir var. Yokmu güzel bir slogan çıkaracak kimse denemekten zarar gelmez.

GRAN FONDOLAR KONUSUNDA UZUN UZUN YAZDIK, ÇİZDİK.

Gran Fondo Yarışlarının Ekonomi Politik Eleştirisi:
(link)

Gran Fondolar Nasıl Yapılmalı:
(link)

Hastag falan kasmaya gerek yok. Bin kişi Cimer'e şikayet etse işte o zaman ses gelir.

Cimer yazım, ekleyip çıkartarak geliştirip daha fazla kişi Cimer'den yazabilir.

"İlgili Makama,

Bisiklet Federasyonu'nun web sitesinde "(link)" adresindeki duyuruda "Federasyonumuz Yönetim Kurulu kararı gereğince Gran Fondo organizasyonu yapmak isteyen organizatörler sporcu başına 50TL federasyon hesabına yatıracaklardır." şeklinde bir açıklama yer almaktadır. Hem açıklamanın üslubu hem de içeriği bir vatandaş olarak beni rahatsız etmiştir. Gran fonda tanımı amatör bisikletçilerin bir etkinlik içerisinde yarış ya da uzun tur şeklinde birlikte sürmeleri etkinliğine verilen isimdir. Organizasyonlar kimi zaman etkinlik giderlerini karşılamak için ücret talep edebilmekte kimi zaman da sponsorlar ile giderleri karşılayarak ücretsiz katılım sağlayabilmektedirler. Kimi gran fondo etkinlikleri ise sosyal sorumluluk projeleri içermektedir; "Veloturk Gran Fondo Çeşme'de 140 öğrenciye bisiklet hediye" gibi. Ancak Federasyon'un her etkinliğe her katılımcı için kafadan 50TL masraf yüklemesi bu etkinlikleri ya yapılamaz kılacaktır ya da sınırlı sayıda kişinin katılımına sebep olacaktır. Bisiklet sporunun amatör kişiler arasında kimi zaman yarış kimi zaman da uzun tur şeklinde geçtiğini göz önüne aldığımızda Federasyon'un bu tür amatör etkinlikleri desteklemesi beklenirken, 50 TL gibi yüksek bir pay talep etmesini sizlerin değerlendirmesine sunmak istiyorum. Basit bir örnekle Edirne Cumhuriyet Kupası'na geçen senelerde organizasyon başına 600-700 kişilik katılım sağlanmıştır. 700 kişi, kişi başından 50TL ile 35000TL katılım ücreti Federasyon'a yatırılmak zorunda kalınacaktır ki bu yarış ücretsiz katılımla sağlanmış ve organize edilmiş bir yarıştır. Federasyon'un kararı doğrultusunda bu yarış ücretsiz yapılamaz bir hale gelecektir ki bisiklet sporunu desteklemesi beklenen Federasyon, duyuruda bahsi geçen yönetim kurulu kararı ile aksine bu spor branşına açıkça köstek olacaktır.

Bu kapsamda alınan kararın ilgili makamca değerlendirilmesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun bu yanlış kararına dair ilgili makamca girişimde bulunulması talebimin gereğini saygılarımla arz ederim."

@Ali Kılıç 35.5 Hocam gerekirse orayada atılsın Ama sosyal medyanında gücünü göz ardı etmeyelim.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Ekşisözlük'e "bir granfondonun 50 tl olması" diye başlık açsak daha sonra da altına entry girip gündeme taşısak nasıl olur?

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@Çağdaş78 bence alım satımlar noterde yapılmalı hatta ruhsatlı olsun 🤣🤣 2 yılda bir muayene kasko ve trafik sigortası 😃

Öyle bir şey olursa muayene yetkisi TREKTurk , GIANTTurk, MERIDATurk, CUBETurk....... e verilir.
@AeroKnight eksik bilgi . " Federasyonun 50 lira çorba at demesi " daha uygun sanki.

@Ali Kılıç 35.5 Hocam gerekirse orayada atılsın Ama sosyal medyanında gücünü göz ardı etmeyelim.

Sosyal medyada trol şirketleri yüzünden hiçbir haklı hastag gündeme gelemez.

Adamlar şirket kurmuş beş bin dolara seni şu kadar saat ülke gündeminde tutma garantisi veriyorlar. Hem de garantili. Biz buradan 2500 kişiyi hastaga çalışmaya örgütlesek bile adamlar bot kullanarak bizi gündemden 15 dakika içinde atarlar. Özellikle Twitter'da mafyavari bir yapılanma söz konusu. Türkiye gündemine girebilmek o kadar kolay olmayacaktır.

Resmî itiraz kanallarını kullanarak silsile-i meratibi işletip sonuç almaya odaklanmak daha mantıklı. İlgili fondo şirketleri önce federasyona itiraz edecekler, sonuç alınmazsa Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, oradan da sonuç çıkmazsa Cumhurbaşkanlığı'na itiraz edecekler.

Bizim gibi normal vatandaşlar için Cimer başvurusu dışında hiçbir seçenek söz konusu değil maalesef.

Ben hep 50 liralık biniyordum o da vergiye mi gitti :booo:
bu espriyi ben yapacaktim ustad :):)

yapilan bisiklet yolunun sokuldugu bir ulke'de , istedigin kadar net'te kampanya yap yada hashtag ac , sonucun ne oalcagini biliyoruz.
cam filmi kadar degerimiz yok .
sonucta , ana kasa tam takir, yakinda nefese de vergi gelecek merak etmeyin.

iste kampaanya slogani ; cam filmi kadar degerimiz yok mu?

Son düzenleme:
Tepkisiz toplum olduğumuz sürece kurbağanın yavaş yavaş haşlanması gibi kendi sonumuzu hazırlyoruz..
Lisansları da "değerli kağıt" sayıp haraç keserlerse şaşırmayalım...

@cazci Yanlız farkındamıyız bilmiyorum. Lakin ortaya attığımız bu yeni fikirler hep bizim aleyhimize, kendimiz için çözümler üreteceğimize maliye bakanlığı fikir havuzu olduk resmen 😁

Evet Cimer'den yanıt geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bile özerkliğini hiç edenlerden federasyonun özerkliğine atıf yapması bu ülkenin gerçeğidir. Kimi kime şikayet ediyorum ki değil mi? :)

"Bağımsız Spor Federasyonları 19.07.2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren " Bağımsız Spor Federasyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik " hükümleri ile " Ana Statü"lerinde belirtilen esaslar dahilinde faaliyetlerini yürütürler. Kendi Genel Kurulları olan, kendi Yönetimlerini seçen ve Genel Kurul iradesi ile kendi kararlarını alabilen, idari ve mali özerkliği haiz tüzel kişiliklerdir. Bu çerçevede söz konusu şikayetinizi/talebinizi öncelikle Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı Yönetim Kuruluna bildirmeniz halinde değerlendirileceğini belirtir, anlayışınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz."

Geri