Scudo Sports

Bisiklet Federasyonu'nun Gran Fondo Aşkı

BveP

Aktif Üye
Tepki
308
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Berkem Ceylan (link). Bundan sonra Gran Fondo düzenlemek isteyen organizatörler federasyona sporcu başına 50 TL har(a)ç ödemek zorundaymış. Bu ücret normal olarak sporculardan alınan katılım bedeline eklenecek. Görseli ben de ekliyorum aşağıya.

Ne denir bilemedim. Deve hikayesi gibi; neremiz doğru ki burası düzgün olsun.

20200918_193908.jpg

Scudo
Federasyon yanlış ve bisiklet sporunu baltalayıcı aksiyonlarına bir yenisini daha eklemiştir...
Şu ilginin artıp, bisiklet kullanıcı sayısının çoğaldığı günlerde daha sübvanse edip desteklemesini beklerdik...
Yoksa Granfondo organizasyonları için:- Katılanların zaten tuzu kuru, bu miktar onları etkilemez- diye mi düşünüyorlar? Eğer böyle bir algı içindelerse derhal tüm federasyon görevlerini bırakmalıdır....
Bisiklet kültürünü yaygınlaştırma ve sporcular yetiştirme vizyonu olan bir ( sözde değil özde) federasyon istiyoruz...

Son düzenleme:
Bir federasyon böylesine güzel bir sporu kendine para kazanma kapısı olarak görüyorsa ben buna federasyon değil aç gözlü tüccar topluluğu derim!

Bisiklet federasyonu (yersen) da çağa ayak uydurmuş anlaşılan 🤔

Güzel uygulama.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Kaç yıldır Dünya Şampiyonasına tek bir genç sporcu bile göndermeyen @trbisikletfed olay paraya çökmeye gelince hemen ense kökünde. Rezil herifler!
Gran fondadan 50TL haraç almak tuttuğu su başını arpalık olarak görmekten başka bir şey değil.

Kaç yıldır Dünya Şampiyonasına tek bir genç sporcu bile göndermeyen @trbisikletfed olay paraya çökmeye gelince hemen ense kökünde. Rezil herifler!
Gran fondadan 50TL haraç almak tuttuğu su başını arpalık olarak görmekten başka bir şey değil.
Yol Dünya şampiyonasına hiç bir kategori de ve disiplinde sporcu götürmüyorlar ne hikmetse son 5-6 yıldır benim takip ettiğim en son olimpiyatta vardık 2016 da gerisinde yokuz.Ayrıca duyurunun yazılış şekli de çok tuhaf hiç kurumsal değil karar aldık ödenecek yerine daha ılımlı üslupta bir duyuru yazılabilinirdi.

Federasyonun nasıl bir katkısı varda bu parayı istiyor ? Karar almışlar beyefendiler.Gerçekten bunlar neyin kafasını yaşıyor ? Bisiklet sporunun
gelişmesi için ne yapmışlar ? İşitme engelli bir sporcumuz var olimpiyat a katılmış ama altındaki bisikleti gençlik spor il müdürlüğü almış bir daha da
vermemiş.Çocuğu aldım gittim il spor müdürüne neredeyse borçlu çıkacaktık düşünün işte.Bu çocuk amerikaya gidecekti birde orada yarışacak ve eğitim alacaktı
her şeyine engel olmuşlar.Bu çocuk bu durumdayken Federasyon nerede ? Milli takım nerede ? O nerede bu nerede? Gerçekten artık gıcık olmaya başladım bu adamlara.
Hep köstek hep köstek.Bu adamların olduğu yerde spor falan olmaz.Bunlar düşmüş para derdine.Kendi krallıklarını yaşatma derdine.Para gelsin gerisi gebersin.
Allah ıslah etsin bunları.

Bugünkü Tour de France yayınında yorumcu ve spikerlere Twitter'dan bastıralım ki uzun uzun konuşsunlar. Hazır zamana karşı varken yaya yaya konuşabilirler.
Hem federasyonu hem sporcu yetiştirmedeki yetersizlikleri hem de bisikleti sadece ve sadece arpalık olarak görmelerini bastıralım ki gündemde tutsunlar.
Hatta burada kararlaştırdığımız bir hashtag ile gündem de tutalım. Yayında hashtagide paylaştırabilirsek 10 numara olur.
Aklına yazımı kolay bir hashtag gelen var mı?

Federasyondan bağımsız yarış düzenlenmesinin önünde hukuki olarak bir engel var mıdır? Gran fondoların düzenlenmesinde, yolların kapatılmasında herhangi bir payları olduğunu zannetmiyorum. Bu haracı ödemeden etkinlik yapılsa yaptırımı ne olabilir ki?

Düğün konvoyunun en arkasından giden gibi..... Yok mu bagis, vergi indirimi düzenlemesi , hullecilik işleri....?
Kıyamam ya bunlar bayağı safmış. yeni başlamışlar galiba..😂🤣😄😅😁😀
Federasyon degil de sanki dernek yönetiyorlar. Çapları da dar..

kon
Bugünkü Tour de France yayınında yorumcu ve spikerlere Twitter'dan bastıralım ki uzun uzun konuşsunlar. Hazır zamana karşı varken yaya yaya konuşabilirler.
Hem federasyonu hem sporcu yetiştirmedeki yetersizlikleri hem de bisikleti sadece ve sadece arpalık olarak görmelerini bastıralım ki gündemde tutsunlar.
Hatta burada kararlaştırdığımız bir hashtag ile gündem de tutalım. Yayında hashtagide paylaştırabilirsek 10 numara olur.
Aklına yazımı kolay bir hashtag gelen var mı?
konu disi olacak kusura bakmayin da yaris hangi kanaldan yayinlaniyor? veya internet uzerinden izleyebilecegim bir mecra var mi?

kon

konu disi olacak kusura bakmayin da yaris hangi kanaldan yayinlaniyor? veya internet uzerinden izleyebilecegim bir mecra var mi?
Eurosport TV ya da ücretli üyelikle eurosport Player dan izliyorum. İnternet üzerinden farklı kanallar var ancak teliften dolayı buradan yazmam.

Ülkemiz maalesef tıpkı yönetildiği şekil gibi garip olaylara maruz kalıyor,Organizatörlerin zar zor düzenlediği,insanların katılım ücretlerini bile yüksek bulduğu böyle bir düzende her katılımcı için 50tl ne demektir ya! vatandaştan aldığı fahiş vergi sistemiyle ayakta kalmaya çalışan ülke yönetimimiz,maalesef alt yönetim kadrolarını (bisiklet federasyonu gibi) resmen haraç çetesine döndürmüştür! umarım bu yanlıştan dönülür diyecektim ki aklıma her yerden para koparmaya çalışan devletimiz geldi sustum.

Geri