Scudo Sports

Bisiklet Federasyonu Bütçesi

Scudo
@Ali Gelir

bitmez ali abi bitmez nasılsa sen ben öderiz bizden sonra evlatlarımız ödemeye yani paraları vermeye devam somuruyorlar biizi smuruyorlar ah be belki 15 kuşak sonra düzleir ülke tabi o zaman dünya avrmı yokmu bilmeeyiz bu düzende değişmez o yüzden hiç yırtınmaya gerek yok nice insanalr gelmiş spor için yırtunmış ısfıra sıfır elde var sıfır yok gelişiti gelişiyor alt yapı falan filan hikaye artık inanmıyorum inanamada gerçi hak ediyoruz milet olarak az bile boş ver hiç kafa bile yormaya deymez en güzeli iki teker bir biiskletin olsun ara sıra sür emeğine salık ali kardeş her yazını okuyorum hoşuma gidiyor kolay gelisn abicim

arkadaşlar herşey iyi hoş . yazıyoruz asıyoruz kesiyoruz suçluyoruz peki biz ne yapıyoruz? kurallar ortada 3-5imiz bir araya gelip dernekmi kurduk ? bu dernekleri kulubemi çevirdik. mahallelerimizde gençleri toplayıp bisiklet kültürünümü yaydık? 10 gün kadar önce bir konu başlattım . gücümüzün yeteceği bize muhtaç olan ve parası olan banka lara " arkadaş ben bankana gelirken bisikletle gelmek istiyorum ama önünde park edecek ortam yok . 3-5 bisikletlik park yeri yap " tabiii bu mesajı uslubuna uygun şekilde 1 er mail atalım diye çağrıda bulundum bugüne kadar ittir kaktır toplam 18 kişi katıldı . koca forumda 18 kişi. 3-5 dakikada 10larca bankaya aynı mesaj gönderilebilirdi hanginiz yaptınız? ağlamayan bebeye mama yok. mama aslanın bağırsaklarında artık. birlik olmadan beraberlik olmadan buradan daha çok yazarız o sevgilisini tatile götürdü bu altına araba çekti, harcirah yok nerede dağa kaçtı dağ nerde yandı bitti kül oldu. eğer bisiklete spor olsun diye biniyorsan yada ulaşım aracınsa, hobinde veya sporcuysan ve profesyonel olmak istiyorsan tek başına hiç birşey yapamazsın. biri gelir taytına bakıp bilmemne der, bir diğeri git bisikletini bilmem nerede sür der , üstüne araba sürer , belediye içine düş diye yağmur mazgallarından sana tuzaklar kurar, binlerce arabalık parkyeri kuran avm ler 2 bisikletlik park yerini yapmaz ..............

bunları uzatmak mümkün. daha dokunulmadık binlerce konu var. ama herşeyden önemlisi birlik olmamız dayanışma içinde olmamız. gerisi sadece kendi kendimizi tatmin. herkese iyi forumlar.

not : belki bu yazıdan sonra bir mesajda ben atayım diyeniniz olur diye linki veriyorum . bu arada mesaj yazan kişi sayısı 20 ye çıkmış. bu 20 kişiye teşekkür ederim duyarlılıkları için.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=847337#post847337

bu mesajı ulaş'ın bisiklet kulüpleri isimli konu başlığına atmıştım, bilginiz olsun:

geçen seçim 250 oy hakkı varmış federasyon genel kurulunda (ama ne hikmetse sadece 120 oy kullanılmış..) bunun yaklaşık 50'si sabit atanan üyeler, kalan 200 de kulüp temsilcileri oluyor o zaman.. her kulübün 3er oy hakkı var mış bu da yaklaşık 65 kulüp olması demek en az?? nerede bu kulüpler bu kadar aktif kulüp var da biz mi görmüyoruz acaba? federasyon sitesi kendine bağlı kulüpleri açıklamalı sitesinden ki bilgilenelim..

(link)

• Beğen
Tepkiler: Mösyö-balerin
arkadaşlar hazır aksiyona geçelim derken, havalar ısınıyor bisikletle daha çok gezeceğiz bir de ido bizi kazıklamasın:) : bisiklet taşıma ücretleri için ido'ya mail attım ve çağrı merkezlerine şikayet bıraktım,
lütfen sesimiz cılız çıkmasın siz de bi el verin, 1 DAKİKANIZI VERMENİZ YETERLİ
mail şablonunu da kolaylık olsun diye aşağıya ekliyorum, kullanabilirsiniz:
İDO Çağrı merkezi tel: (0212) 444 44 36
e mail: info@ido.com.tr
örnek e mail:
konu: bisiklet taşıma ücretleri

Sayın İlgilinin ve İdo'nun dikkatine,

İdo bünyesindeki çeşitli hatlarda bisiklet için oldukça yüksek taşıma ücreti alınmaktadır. Oysa aynı hatlarda bagaj taşıma ücreti limiti 30 kg olarak belirtilmiştir ve bebek arabalarından da ücret alınmamaktadır. Bir bisiklet ise 15 kg'ın altındadır ve bebek arabasından fazla yer kaplamaz. Ayrıca bisiklet bir lüks, bir oyuncak değildir. Bisiklet en ekonomik, en temiz, en sağlıklı, en kompakt ulaşım aracıdır. İstanbul'daki bisiklet kullanımı İdo'nun taşıma limitlerini zorlayacak yaygınlıkta olmadığı ve olamayacağı da aşikardır.

Tüm bu koşullarda bisiklete uygulanan taşıma ücretlerinin hakkaniyete uygun olmadığına inanıyorum. Ya bagaj limitinizi 10 kg'a indirip ek bagaj ve bebek arabasından da ücret almalısınız, ya da bisikletten ücret almamalısınız. Bu uygulama devam ettiği sürece çoğu kişi bir çok hattaki hizmetinizden faydalanmayacaktır-faydalanamayacaktır.

Saygılarımla,
İsim Soyisim
Telefon

@ördek

gerçekten iyi düşünmüssünüz teşşekkür iletiyorum :in:

maili hemen yolluyorum

5 saniyemi almadı ve bir adım daha öne atmış oldum ve sizleride bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: ördek
arkadaşlar ido saçma sapan bi cevap yollamış,
size de aynı yanıt gelmiştir,

o cevaba reply edip aşağıdaki şablon yanıtı kullanabilirsiniz,
ben bu yanıtı yolladım..

Şablon yanıt:

e mail: info@ido.com.tr, Ssair@ido.com.tr
(direk reply diyebilirsiniz..)

metin:

Sayın İlgili,

Ücret tarifeniz sitenizde mevcut. Dolayısıyla zaten bilgimiz dahilinde.. Bilgimiz dahilinde olmasa böyle bir şikayette bulunmazdık.

Bebek arabası yük sayılmazken niye bisiklet sayılıyor bu konuya değinmiştik fakat bu konuda maalesef bir cevap verilmemiş. Yine eğer ki bisiklet yük sayılıyorsa, ortalama bir bisiklet 15 kg altında, ve sizin bagaj limitiniz 30 kg. Yani bir bisiklet bagaj limitinizin her şekilde altında kalıyor. Bu konuya da maalesef cevap verilmemiş.

Sanırım bu fiyatlandırmayı İDO'ya göre haklı kılan neden bisikletin bir yük olarak görülmesi. Fakat eğer öyleyse yine tekrarlıyoruz ki bir bisiklet bagaj limitinizin maksimum yarısına denktir. Bu koşullarda bisikletten ücret almak için bagaj limitinizi 10 kg'a indirmeniz gerekmektedir. Yolcunun yanındaki 12 kg'lık bisikletin yük olarak görülürken 30 kg'lık bagajın yük olarak görülmemesinin nasıl mümkün olduğunun açıklanmasını önemle rica ediyoruz.

Saygılarımla,
İsim Soyisim
Telefon

ya konu federasyon bütçe meselesi ama gitği yöne bakın yok ido falan filan arkadaşım aç sana başka bir bölümde bir konu başlıkla alakası olamayan yazılar yazıp durmayın banlarım bak :D:D.önce başlığı oku sonra yazını yaz

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Geri