Scudo Sports

Bisiklet Federasyonu Bütçesi

@gurol

Evet , büyük başarılara imza atmışsınız kendi çapınızda . Size gelecek hayatınızda da başarılar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Mösyö-balerin
Scudo
@gurol

Bu 10-15 yarış hangileridir ? Listeler misiniz?

Yurtdışına gitme konusunda bir lafım olmadı.

Yalnız kira gideri fazla gibi dedim.

Bir de federasyonun yayınları hakkında bilgi verir misiniz?

• Beğen
@Ali Gelir

Bu teşekkür, taktir takıntısından vazgeçin artın. Kim kime teşekkür ederse eder, etmezse etmez.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim sarı
@Ali Gelir
Dağ bisikletinde 17 UCI yarışı var. Ayrıntılar linkte.

(link)

Yol bisikleti:

11.04.2010 18.04.2010 Presidential Cycling Tour of Turkey TUR 2.HC
28.05.2010 31.05.2010 Tour of Trakya TUR 2.2
16.07.2010 16.07.2010 Championnat d'Europe U23 c.l.m. / U23 European
18.07.2010 18.07.2010 Championnat d'Europe U23 / U23 European Championship MU
26.08.2010 30.08.2010 Tour of Victory TUR 2.2
16.09.2010 19.09.2010 Tour of Marmara TUR 2.2
26.09.2010 05.10.2010 International Tour of Civilizations TUR 2.2
01.10.2010 04.10.2010 Tour of Gallipoli TUR 2.2

10-15'i kabaca yazmıştım. 8 de yol bisikleti varmış. Dağ bisikleti ile birlikte 25 UCI yarışı eder.

Geçmişte iptal edilen yarışlar gördük. Genellikle iptal edilme sebepleri organizasyonu yapacak birilerinin çıkmamasıydı. Kimi zaman da yerel yönetimlerin yan çizmesi. Umarım yukardaki yarışların hepsi hakkıyla yapılır.

Bir de federasyonun yayınları hakkında bilgi verir misiniz?
Federasyonun dişe değer bir yayını yok. Varsa da benim haberim yok. En son hatırladığım Dağ bisikleti UCI kurallarının çevirisiydi ki, onu da biz 3 arkadaş yaptık zaten. Resmi olarak basıldı mı bilmiyorum ama pdf olarak yayınlandı (ki revizyona ihtiyaç var zira bazı kurallar değişti).

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Ali GelirAli bey, sanırım hatırlatmam lazım. Ben federasyonda görevli değilim.

Bu arada birazdan Alanyaya hareket edecem. Cumartesi günü Dağ bisikleti yarışına gelecek olursanız sohbet etme imkanımız olabilir. Özellikle yarış sırasında feed-zone da olurum vaktim olur.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Tek düşündügüm bir şey var bu federasyonun başındakilerinin değişmesi bisikletle alakası olmayan adamlar başında çünkü görsünler masa başında olmaz işler milletin içini girsinler çektigi eziyetleri görsünler ona göre davransınlar çok insan tanıyorum imkan verilse çok iyi yerlere gelecekler laf olsun diye konuşmuyorum bunları hayatın gerçekleri bu!!!!!!!

Gurol bey,
sizin belki beklentileriniz farklı ama yurt dışına gitmek bir yana çok ucuz şeylere hatta adım geçsin diye federasyon kurulunda olan çok kişi var.
Konuyu karşılıklı konuşmak yerine genel yazmak daha iyi siz federasyonun pozitif yönunde kalmışsınız kirli kısımlarına pek sokmadılar sizi bunu da biliyorum.
Bu tür kurumlarda karar mekanizmalarına sizin gibileri sadece organizasyon vs için kullanırlar. Her neyse uci toplantıları ve kulis konusunda söyledikleriniz Acıkalının hırs ve kendi bencilliğini ortaya koymaktan başka bir sonuca ulaşmamıştır.Nihai sonuca baktığımızda ülke sporcusu azalmış,federasyon ödenekleri sporculara azalmış yurt dışına gidenlere artmış ,yurt dışına gidenler kendi kültürlerini arttırmış bunu da ceplerine koymuşlardır.Federasyon daha çalışmalarından 1 sporcu eklememiştir.Oyleyse harcanan para ve yurt dışı kulisler sadece yönetim düzeyine ve yarışmaya gelen yabancı para avcısı sporculara yaramıştır.
Federasyon yönetim kurulunda olan hangi kişi elini cebine atıp bir sporcuya yardım etmiştir.Siz emin olun ki bir kaç tanesini bilirim başta APO olmak üzere sevgilisi ile federasyon harcırahı ile yurt dışına gitmiş (burcu) çünkü organizasyon komitesinde olması gereken başka adam yok ortada ...bu memlekette
bir başkası bayan sporcuyu bisikletle kandırma peşinde ...
bunlar burda anlatılmaz benim de hoşuma gitmiyor ama boyle

neyse bu konuyu daha acmayalım biz sporumuzu yapalım

isim konusuna takılmayın içimizden biri işte

• Beğen
harcırahları spor toto veriyormuş.. harcırahlar bile federasyon bütçesinden çıkMIyor.. 7 ay sonra alınan harcırah sizce bu spora en büyük baltayı vurmaz mı??? bence sporcuların sırtından dönüyor olay.. yani işin emekçileri, işçileri sporcular.. pastayı götürenler ise ter dökmeyenler.. bisiklet federasyonu acaba hangi sporcunun altyapıdan yetişmesine katkıda bulunmuş...

17 yarışa göre hesapladım kabaca 90 bin tl max. harcırah bedeli.. manavgat ödül toplamı ise 20.000 dolar yani yaklaşık 30 bin lira.. kapadokyada, alanyada vb verilen ödüllerin yabancılara akan kısmıyla bizim sporcumuza spor toto kasasından giden parayla yabancılara bilmemne fonundan sağlanan ödüller başa baş.. ki bir de kişi başına bi hesap yapın... yani o 90 bini kaç yabancı kaç yarış başına alıyor: yaklaşık 50-60 yaklaşık 2 yarış başına desek adamlara katıldıkları her yarışa en az ort bin lira veriyoruz (TRİNK- bekletmeden..) demektir.. bu para ise yaklaşık 10 türk sporcunun AYLAR SONRA alabildiği harcırahına denk.. ödüller bilmem ne fonundan demek hakkaniyetli olduğu anlamına GELMEZ.. sonuçta harcırahlarımız bile federasyon bütçesinden DEĞİL..

Bu liste çok basit ve eksik gibi geldi bana!Benim duyduğum bisiklet federasyonu bütçesi 12.000.000 tl idi.Orada yönetimde olanlarında harcamalar hakkında şüpheleri var.Bunu duydum.Elbette bu liste biraz kabarabilirde,orada anormal çok bişey yok.Zaten gözlegörülür bir anormallik olsa dikkat çeker.Tabi burada extra sponsorlarda para veriyor bunlarda ödül olarak dağıtılıyor.Türkiye turuda Turizimcilerin parası ile yapılıyor yoksa yapılamazdı bu bütçe ile.Sadece çekim ekibi,tanıtım videoları 5 milyon euro tutuyormuş.
Ömer şahin zamanında hiç bir harcirahımız geç ödenmedi!
Siz birde federasyon özerkleştikten sonra görün.Federasyona çok çok yakın iki isim(ayıp olmasın diye yazmıyorum) bu günlerin aranacağını söyledi,1 ay önce konuştum...

@taner-inceGSGM de tanıdık birine ihtiyacınız yok. Bir vatandaş olarak bilgi edinme hakkınızı kullanıp tüm bilgilere erişebilirsiniz. Yeterki gerçek isminiz ve adresinizle bir dilekçe yazın. Bunu yapmak için birlik beraberlik de gerekmez, cesaret gerekir.

@onemorebicycle
Evet buna katılıyorum, bisikletimize binelim.

isim konusuna takılmayın içimizden biri işte
Eminim tanışıyoruz, bir gün denk gelir konuşuruz.

arkadaşlar federasyonda oy hakkına sahip olabilmek için klüpleşmek gerekiyor.. spor klübü olunca dernek statüsünde tüzel kişiliğe haiz olunuyor.. yani gerçek kişiler avazı çıktığı kadar yırtınsın bir tık değeri yok.. ancak bir araya gelip tüzel kişilik sahibi bir oluşum meydana getirilince bir anlamı oluyor.. uzun lafın kısası 2X2=4, daha çok spor kulübü olmalı.. şu an mesela istanbul'da bildiğim kadarıyla bir istanbul spor var pek bir faaliyeti olmayan, bir de atilla bisiklet kulüp kimliğindeymiş.. derim ki yıllardır bu sporu yapan insanlar güçlerini birleştirmeli ve spor kulübü kurmalı.. kulağa değişik gelse de bu da zor bişi değil.. madden ve operasyonel olarak da.. sadece takip gerektiriyor ki bu da çok problem değil.. 7 kişi bir araya geliyor biz spor kulübü (dernek yani) kuruyoruz diyorsunuz.. tüzük örnekleri nette dolu.. tüzüğünüzü hazırlayıp bir kaç evrakla (alması zor evraklar değil) başvuruda bulunuyorsunuz..
yoksa daha boşuna daha çok dövünür konuşuruz..

GSGM il mudurluklerini arayarak kimi isterse onu başa getiriyor bunu herkes iyi bilir il mudurluklerinden lisans cikarmayip özel kuluplerden lisans almak daha etkili olur bu nedenle yani il müdürlükleri boşta kalır GSGM de etkisini azaltır.
ornegin muftuoglu yani simdiki baskan secim oncesi alanya antalya bolgesinden bisiklet yarisina katilmayan ama bir kez olsun sozde start alan sporcusu olduğu iddiası ile 15 e yakın kulup ten 45 oy aldı (1/3) bir de GSGM oyları o kadar geriye pek birşey kalmadı zaten bu durumu goren de aday cikarmadı
GSGM ye sikayet etmenin pek yararı yok yine yazalım ,,,,,bunları yarışlarda protesto etmek yarış startı almamak- basın - savcılığa suç duyurusu vs gibi etkinlikler le etkisiz hale getiririz
örneğin bu başlıkta bir konu açalım ve bir uluslararası yarışta protesto edelim
Ankara da olacak bir yarış öncesi GSGM önünde protesto edelim bisikletlerimizle
en başlangıç olarak bisikletlerimizin üzerine ilk yarışta bu eylemi belirtecek yazılar yazalım sporumuzdan elini çek vs gibi ):
elini vicdanına koy başka yere değil gibi.......):

@onemorebicycle

Umudum iyice azaldı artık .Keşke Belçika ,İspanya yada İtalya'da doğsaydım .

• Beğen
arkadaşlar bakın fason kulüpler türetiyorlar sırf oy almak için.. eğer bir şeyleri yavaş yavaş da olsa değiştirmek istiyorsak kulüpleşmemiz lazım.. bir kez daha vurguluyorum.. yıllarını bu spora veren insanlar var.. illa ki oy hakkı edinebiliriz.. yoksa daha çoook dövünürüz..

protesto fikri aslında süper ama insanları organize etmek çok zor çünkü korku ve nası olsa işe yaramaz düşüncesi hakim..

@onemorebicycle

• Beğen
@taner-incePardon yanlış anlamışım... Milleti gaza getirmeye çalışacağına sen ön ayak olsana?

Taner Bey, lütfen yazım kurallarına dikkat edin.. Yazdıklarınızı okumak çok zor.. Bir daha ki sefere (-) oy kullanacağım..

• Beğen
Arkadaşlar oy kullanma hakkının doğması için;1 sezonda enaz 2 federasyon yarışına enaz 2 şer sporcunun start almasını sağlamak gerekiyormuş.Galiba bunların yapıldığı 2.sene sonunda oy hakkı doğuyor.(kitabına göre bunlar gerekiyor)
Dediğim gibi özerkleşirse (ki yakınlarda özerkleşicekmişl)bu günleri çok arıycakmışız çok...:(

ben bu fedarasyonu anlayamıyorum.. o kadar bütce ile hala bi yol alamıyorlar.. bu işten anlamayan her hangi birine al kardeşim şu parayı yönet deseler eminim daha iyi yönetir.. türkiye bisiklet turu federasyonun bütcesinin en büyük kısmını kapsayan bi organizasyon ama türk sporcuların içler acısı durumu ne olacak.. federasyon başkanı televizyonda radyoda şurda burda türkiyenin çok güzel reklamını tanıtımını yaptık diye konuşmasını biliyor kardeşim senin görevin bisiklet sporuna katkıda bulunman bırak türkiyenin tanıtımını turizm bakanı yapsın sen bu sporu nasıl geliştiririm diye sıkıl çalış didin.. adam akıllı sporcu çıkmıyor.. tüm sporcular aç.. dünyanın hiç bi yerinde biz deki olay yok.. bi tur düzenliyoruz yurt dışındaki takımlara teker teker davetiye gönderiyoruz, uçak biletlerini konaklamalarını yiyip içmelerini araçlarını yani bütün ihtiyaçlarını karşılayıp bide üstüne para verip gönderiyoruz.. o takımların buraya gelme gibi bi çabasından çok bizim onları çağırma çabamız var.. neyse susuyum..

• Beğen
Tepkiler: kron_xc4000 esk
meraktan federasyon yönetim kuruluna şöyle bir baktım.. hepsi istisnasız bir şekilde AKP ile bağlantısı olan kişiler.. eski bürokratlar, müsteşarlar, bakanlar, ticaret odası başkanları, trt gn md yrd vb vb... bağlantıları, güçlü ilişkileri olması iyi hoş da içlerinden kimin bırakın bisikleti sporla bir ilgisi alakası var acaba??? spor paravan, artık kimin ne çıkarı varsa...

Geri