Scudo Sports

Bisiklet düştü vites ayarı kaçtı

Muad dib

Daimi Üye
Tepki
188
Bisiklet
Orbea
Bisikleti güzelce desteklemiştim ki, ufak bir çocuğun bisiklete dokunmasıyla tam vites mekanizmasının üstüne düştü.
Çok önemsemedim, ta ki sürüşe geçene kadar. 1, 2 ve 3. vitesleri arttırırken ve azaltırken sıkıntı olduğunu gördüm. 4÷9 arasında sıkıntı görmedim.
Dönüş yolunda bisikletçiye uğradım. Vites ayarında değil, mekanizmada sorun olduğunu söyledi. Açıkçası moralim bozuldu.
Sizce büyütülecek bir mevzu var mı?
Bunu bakım sonrası yaşamam da ayrıca moral bozukluğu yarattı. Yorumlarınızı merakla bekliyor, önemsiyorum çok. Şimdiden teşekkürler..

Scudo
Kadro kulağının yamulmuş olma ihtimali var. Düzeltilmedği müddetçe vites ayarının sorunsuz olması mümkün değil. Kaliteli iş bilen bilen bir bisikletiçiye götürürseniz elinde gerekli alet var ise çok kısa bir süre içinde tamir edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
@omur_ms
Arka vites ile kadro arasındaki ufak bağlantı parçasıdır.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
@omur_ms

Çok hassas bir parça değildir. Yani bisikletinizi duvara dayadığınızda yamulma olmaz. Fakat düşme esnasında ilk darbe bu bölgeye gelirse yamulabilir, hatta kırılabilir.
Kadro kulağı aynı zamanda olası bir darbede kırılarak kadronun zarar görmesini engelleyen bir parçadır.

Resimde kırmızıyla işaretli parçadır.
http://i.imgur.com/VCppHfc.jpg

@Fatih Çetin moral bozmaya gerek yok anladığım kadarı ile. en fazla değiştirilir diyorsunuz hocam, yanlış mı?

@omur_ms
Tabi. Dikkat etmeniz gereken şey her kadro kulağı her bisikletle uyumlu değildir. Çok aşırı bir yamulma yoksa 5-10 liraya düzeltirler. Yenisi de marka-modele göre 20 lira ile 50 lira arasında değişir.

edit: bendeki kadro kulağı 1 sefer yamuldu. 1 sene önce arkamdan gelen bisikletli duramadığı için hafiften çarpmıştı. 2 dakikada düzeltip vites ayarını yaptılar hemen.

• Beğen
@Fatih Çetin biraz ucunda ezilme var. Ama bi yamukluk yok gibi. Sanırım darbe ile vites ayarında sıkıntı oldu:)image.jpg

@omur_ms
Bu açıdan bakarsanız yamukluğu anlayamazsınız. Bisikletin tam arkasından bakmanız lazım. Ki milimetrik yamulmalar gözle görünmeyebilir.

• Beğen
@Fatih Çetin anladım. ya bir bisikletçi var çevremizde. ama iyi mi kötü mü, anlıyor mu anlamıyor mu bilmiyorum. bunu düzeltecem diye başka bir şeyi bozmaz heralde:)

Geri