Scudo Sports

Bisiklet düşmanı işletmeler

iyi de bir şey soracağım bisiklet cama dayanır mı?
tam olarak cam değildi aslında. şu yalnızca içeriden dışarısını gösteren baskıyla kaplı kalın cam vardı. gidon bandından dayanmış belki 1kg bile baskı yapmayan bisiklet o camı kıramaz, hasar veremezdi.

Scudo
@Çağdaş78 24 saat nasıl çalışacak abi ? abartı olmamış mı biraz

Hocam bunu öğrendiğim kişi Aliağa merkez ile Aliağa sanayi arasında opetin tam karşısındaki shell de çalışıyordu. Çok da soğuk olur kışın. Istasyon ismini unuttum. Sirketin taşıt tanıma takılı aracıyla giderdik.
Genel olarak insanların nasıl çalıştıkları pek umursanmaz aslında. Herkes kendi hizmetine bakar. Böl-yönetin sosyolojideki karsiligi bu sanirim. Işveren nasıl çalıştırır kaça çalıştırır bilmeyiz. Misal polis, asker ,saglikci ,....nasıl çalışır ? Aslında devlet de pek umursamaz halledin der emiri gönderir. Ozeldeki patronlar eksik mi kalacak. Bakma saçma sapan bir şeyin ortasında yaşıyoruz. Ama kimse pek bahsetmez. " Aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali rıza bey "
Aslinda bisikletten once konusulmasi cozulmesi gereken seyler var aslında da neyse. Sebepler ortadan kaldirilmayinca parça parça sorunlarla uğraşıyoruz.

Çarşamba günü Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki Shell istasyonu bu listeye ve konuya kendisini altın harflerle yazdırdı :)

- İstasyonda 5 bisikletçi arkadaş ihtiyaç molası için durduk.
- Bisikletleri herkes gibi istasyonun önündeki uygun yerlere dayadık.
- Sadece tuvaletleri kullanıp gitmeyelim, ayıp olmasın diye sürüşün başı olmasına rağmen alışveriş de yaptık.
- Birden orada ne yaptığını kim olduğunu bilmediğimiz kır saçlı yaşlı bir adam içeriden bağırıp çağırmaya başladı.
- "Bisikletleri cama dayayamazsınız; bisikletleri gidin şu ileri (istasyonun 50 metre ilerideki diğer ucunu göstererek) koyun; sizin gibi müşteri olmaz" vs diye çıkışmaya başladı.
- Tartışırken laf anlatamayacağımızı anlayıp olayı büyütmeden ayrıldık.

Orada sabah 7 buçukta istasyon bomboşken karşılaştığımız o tutum en hafif tabirle hem saygısızca hem de terbiyesizceydi. Bisiklet/spor düşmanı bir tutumla karşılaştık.

Bunlara gerekli uyarılar ve şikayetler yapılmazsa aynı saygısız tutumu yarın başka bisikletçilere de yaparlar. Farkındalığı artırmak isterseniz şikayet edip tepkinizi koyabileceğiniz linkler:

İstasyon kodu: 12690825
İstasyon geri bildirim formu: (link)
Google Maps linki: (link)
Bir geri bildirim de benden geldi. Benzin istasyonları ile .ok işim olmadığı için soruyorum bu istasyon kodları nerede yazıyor? Hiç yakıt almamı gerektiren bir durum olmadı ama Opet'in tuvaletlerinde elinizi hiç bir yere değdirmeden işinizi görüp çıkabiliyorsunuz adamların her şeyi sensörlü.

@viatorem vardiyalı sistem değilmi ? yani bir insanı 24 saat çalıştıramazsın 16 saat çalışmışlığım var 12.saat den sonra beyin şase yapmaya başlıyor :)

@ATALAY16 Hocam ben 2007-2010 yılları arası çalıştım vardiyalı 24 saat iş 48 saat izin ama max 12 saatten sonra milleti sağdan soldan topluyorduk😂 Allahtan düzenleme geldide yasak diye kaldırdılar

@sccetin eksimizi verdik,umarım kimse denk gelmez böylelerine

• Beğen
Tepkiler: sccetin
herkes işini iyi yapacak. herkes nazik olacak bunun lamı cimi yok!
ben bundan birkaç sene önce tam iftar okunduğunda yola çıkmak zorunda kaldım. Total benzinliğine uğradım yakıt almak için adamlar bana şu an iftar olduğu için yakıt vermeyeceklerini söylediler, yemeğe devam edip ilgilenmediler, ben de peki dedim ısrar etmedim hemen gittim ve anında şikayet ettim. total çok kısa zamanda geri dönüş yaptı ve defalarca özür dilediler. biz de zaman zaman asgari ücretle hatta daha azına da çalıştık. kimseye hayvan gibi davranmadık. herkes önce insan olacak nazik olacak.

@viatorem vardiyalı sistem değilmi ? yani bir insanı 24 saat çalıştıramazsın 16 saat çalışmışlığım var 12.saat den sonra beyin şase yapmaya başlıyor :)

Fazla uzağa gitmeye gerek yok . Doktorların nöbeti yada askerlerin nöbeti..
Bizde altta kalanın canı çıksın denir. Üst kademe nasıl olduğunu, hatalı tarafını düşünmez . Yapın der geçer. Bu calisanla muhatap olan kişi de kendi aldığı hizmete bakar. O da doğru mu yanlış mı demez umursamaz. Sonra hep beraber deriş Spartakus kahramandı. Ama aynı şeyi bu topraklarda Süleyman yapsa ne olur gayet iyi biliyoruz. Herneyse herkes menfaatine bakar. Sonrasını da tvler de izleriz.

Süleymanlar hep zengin güçlü uzun ömürlü mu oluyor ?

Huyumuz kurusun adımız Süleyman.:D
5 kaplan gücünde ameleyim. Cebimde 50 lira para var. Biliyorsun "ben hep 50 liralık..... "

@hamlet2006 Dünya sana da kalmaz abi :)
"Her şeyin bir ilki vardır" demek isterdim ama bana da kalmayacak aşikar.:tskler:
Şu fani dünyadan imanımla mümkün olduğunca çok çok az kul hakkıyla gideyim, arkamdan da iyi adamdı desinler yeter.

Ben de gece atakum dönüşü aynı istikameti kullandım nedense o gün su almaya oraya durasım gelmemişti :)238101 dosyayı görüntüle
Yalnız burası 56lar Gar kavşağındaki Shell, yıllardır şehir içindeki bir kaç petrolden biri olmaları sebebiyle çokça insan görürler, nazik, hızlı ve yardım severdirler, arkadaşımızın bahsettiği 19 Mayıs ilçesinde geçen yıl Aypet'den Shelle dönme (aynı sahip ve aynı elemanlarla) Engiz Köylerine ucuza (indirimli) yakıt satarak köşe olup shelle geçiş yapan bisiklet düşmanı bir işletme.

Birebir aynı muamele ''niye cama yasladın bisikletini'' Elime yapışmaz bir ekside ona çakarım diyenler için İstasyon kodu 5464 (link)

Bu kadar Shell güzellemesinin yapıldığı konuda bir iki satır da ben karalayayım. Shell firmasını nasıl bilirdiniz diye sorarsanız ''iyi bilmezdik'' cevabını veririm. Abd 'nin Monroe Doktrini 'ni filan hızlı bir şekilde geçiyorum. 20 . yy'ın başlarından bu yana Abd , Latin Amerika'da 40'dan fazla hükümetin (verdiği destekle) kendi orduları tarafından devrilmesini sağlamıştır.. Bahsi geçen firma da Abd'nin küresel sermayesi olmasından mütevellit bu ülkelerin iç işlerine karışmaktadır.
Nijerya 'da yaptıkları Latin Amerika'daki kanlı diktatörlüklere verdiği destekten eksik kalır değildir. Nijerya'da olan biteni anlamak isteyenlere bir link bırakıyorum.
(link)

Birebir aynı muamele ''niye cama yasladın bisikletini'' Elime yapışmaz bir ekside ona çakarım diyenler için İstasyon kodu 5464 (link)
Saatini ,tarihini falan soruyorlar formda nasıl dolduralım. Sebep kısmını ve davranış tarzlarını nasıl yazalım.

Saatini ,tarihini falan soruyorlar formda nasıl dolduralım. Sebep kısmını ve davranış tarzlarını nasıl yazalım.
Anlayamadım. Yaşamadığın bir şeyi mi yazıp şikayette bulunuyorsun

@Ronin45 7 kız kardeşten biri. Arka planda bağlantılarını bilmiyorum ama shell hollanda firması değil mi?

Geri