Scudo Sports

Bisiklet Dünyasından Haberler

Kargo bisikletlerinin en buyuklerinin bosu 100 kg'dan fazla, 500 kg'a kadar da tasima kapasitesi var. Bu cihazlarin sadece beden gucu ile surulmeyecegi icin guclu elektrik motorlari var, yokus problem olmayacaktir. Sokaklar dar oldugu icin araclara alternatif zaten. Ayrica kaldirimda bisikletin ne isi var? Kargo bisikletleri ile araclarin arasinda ilerlemek de mumkun degil, gayet genis aletler.

Yokus disinda bu kosullar Istanbul - Konya arasinda farkli mi? Elektrik motorlari ile yokus da sorun olmaktan cikiyor zaten. Bahsettigim bisikletler bunun gibi cihazlar.

(link)
"Heyecanla bu akımın tr ye gelmesini bekliyoruz" diyeyim o halde.
Bunu istemediğim anlaşılmasın. Mantıklı yeniliklere yurdum insanının yaklaşımı ile ilgili soru işaretlerim var genel olarak.

Scudo
"Heyecanla bu akımın tr ye gelmesini bekliyoruz" diyeyim o halde.
Bunu istemediğim anlaşılmasın. Mantıklı yeniliklere yurdum insanının yaklaşımı ile ilgili soru işaretlerim var genel olarak.

Turkiye'de her sey macera, her sey heyecan.
Benzin fiyatlari arttigi icin Istanbul'da trafigin dahi azaldigini okuyorum. Lojistik firmalarinin dar alanda dagitimlari icin verimli bir yontem bu, yakinda deneyen olur diye tahmin ediyorum ama trafik kurallari, suruculer vs. cok da kolay olmayacagi bariz.

Cannondale, SmartSense ile yol bisikletlerine gücünü tek bir merkezi bataryadan alan entegre radar ve akıllı ışıklar ekliyor:
(link)
Radar Garmin tarafından üretilen Varia'nın özelleştirilmiş bir sürümü, ön ve arka ışıklar ise Lezyne üretimi.
3 saat 45 dakika dayanabilen batarya şarj edilmek için çıkarılabiliyor ve USB-C ile şarj ediliyor.

unknown.png

r6uvXpxgnreakb3MAu2BCk-768-80.jpg.webp

wx4THemc4g38LZWjTto9Lk-768-80.jpg.webp

(link)
Sram yeni şirket almış:eek:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kargo bisikletlerinin en buyuklerinin bosu 100 kg'dan fazla, 500 kg'a kadar da tasima kapasitesi var. Bu cihazlarin sadece beden gucu ile surulmeyecegi icin guclu elektrik motorlari var, yokus problem olmayacaktir. Sokaklar dar oldugu icin araclara alternatif zaten. Ayrica kaldirimda bisikletin ne isi var? Kargo bisikletleri ile araclarin arasinda ilerlemek de mumkun degil, gayet genis aletler.

Yokus disinda bu kosullar Istanbul - Konya arasinda farkli mi? Elektrik motorlari ile yokus da sorun olmaktan cikiyor zaten. Bahsettigim bisikletler bunun gibi cihazlar.

(link)
biz çocukkenki zamanlarda; 90larda dondurmacı amcalar vardı buna benzer bisikletleri olan, onları hatırlattı 😊

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Teknoloji sitelerinin bisiklet içerikleri beni çok eğlendiriyor:
Uzun Yol Bisikleti Nasıl Seçilir? İşte 6 En İyi Uzun Yol Bisikleti Tavsiyesi
(link)

(link)
Haha o kadar kötüymüş ki çok eğlendim. İş deneyimime göre bu yazılar şöyle yazılıyor; sosyal medya şirketine "Bize uzun yol bisiklet seçimi yazısı yaz" diyorlar. Sosyal medya şirketleri birbirinden alakasız bir sürü sektöre hizmet veriyor ve bu artikelleri hep aynı kişiler yazıyor. Asıl amaç sayfalarımıza click almak olduğu için içerik pek önemli olmuyor maalesef.

(link)
Uzun yol bisikleti için verdikleri özelliklerin tavsiye ettikleri bisikletlerde olmaması

Haha o kadar kötüymüş ki çok eğlendim. İş deneyimime göre bu yazılar şöyle yazılıyor; sosyal medya şirketine "Bize uzun yol bisiklet seçimi yazısı yaz" diyorlar. Sosyal medya şirketleri birbirinden alakasız bir sürü sektöre hizmet veriyor ve bu artikelleri hep aynı kişiler yazıyor. Asıl amaç sayfalarımıza click almak olduğu için içerik pek önemli olmuyor maalesef.

- "Uzun yol bisikletleri tavsiyeleri" diye bir yazı siparişi aldık, sen yaz.
- Bakayım abi
...
- Abi "uzun yol bisikleti" bulamadım, "yol bisikleti" buldum, olur mu?
- Bakayım... E bunlar yeterince uzun işte, yaz gitsin.

(link)
Çin, Endonezya, Malezya ve Tayland menşeli bisiklet ve motosiklet iç-dış lastiği ithalatına uygulanmakta olan dampinge karşı vergi önleminin sürdürüleceği belirtildi.

Merhaba! kabak lastikler, bol yamalı içlastikler.

(link)
SUBÜ Öğr. Gör. Koray Cantez, Türkiye’nin bisiklet tarihinde bir ilke imza atarak Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından düzenlenen sınavı başarıyla tamamladı ve UCI hakemi oldu.

Aileden gelen bisiklet kültürü

Hakemlik serüveninin çocukluğuna uzanan bir hayal olduğunu kaydeden Öğr. Gör. Koray Cantez, “Babam Hüseyin Cantez bisiklet dalında eski bir milli sporcu ve hakem. Ailemden gelen bir bisiklet kültürü (link). Babamla aramızda büyük bir yaş farkı olduğu için ben kendisinin daha çok hakemlik dönemine şahit oldum. Küçüklüğümde babam gittiğimiz yarışlarda kalem kâğıdı bana verir geçen bisikletçileri bana yazdırır ve daha sonra kontrol ederdi. Diğer hakemler de bana hakemmişim gibi davranırdı. Ben bu hayalin peşinde 2011 yılında aday hakem, 2013 yılında il hakemi, 2017 yılında ise ulusal hakem oldum. 2019 yılında İtalya’da düzenlenen sınavla UCI Elit Ulusal Unvanını kazandım. Aslında bu da yol bisikleti branşında Türk bisikleti için bir ilkti. 2021 yılında İsviçre'de UCI genel merkezinde 29 Kasım – 5 Aralık tarihlerinde 1 hafta süren (link) ve sınavlara tabi tutuldum. Tamamı İngilizce yapılan 3 buçuk saat süren bir yazılı sınav, 1 buçuk saat süren başka bir yazılı sınav ve yarım saatlik bir sözlü sınavın ardından başarılı olarak UCI hakemi oldum. Pratik uygulama sınavının ardından yurt dışındaki görevlere atanmaya başlayacağım” diye konuştu.

Bir alkışta Accell bisiklete gelsin:harika:
Bisiklet grupsetlerinde dünya markası olan Shimano ve Türkiye’nin tanınmış bisiklet markası @carraroturkiye , Türkiye’nin önemli kıta takımlarından biri olan Sakarya BB Pro Cycling Team’e üç yıllık sponsor oldu.
IMG_20220207_213407.jpg

Yalnız bisiklet efsane olmuş renkler falan süper.
IMG_20220207_213942.jpg

Gelişmeler içinde, savaş halindeyken pek öncelikli olmayan bir konu ama...
(link)

(link)
Çin, Endonezya, Malezya ve Tayland menşeli bisiklet ve motosiklet iç-dış lastiği ithalatına uygulanmakta olan dampinge karşı vergi önleminin sürdürüleceği belirtildi.

Merhaba! kabak lastikler, bol yamalı içlastikler.
Bu nedir hakikaten ya, yerli lastik üreten kim var bisiklete de zaten bitti bitecek denen hobiye bir balta daha vuruyorlar?

Gelişmeler içinde, savaş halindeyken pek öncelikli olmayan bir konu ama...
(link)

Batı bu ırkçı cadı avlarını yapmayı çok iyi biliyor da, bizdeki özentilere ne oluyor onu anlamadım. Suriye'yi Libya'yı Yemen'i, Irak'ı, Filistin'i bombalayan, binlerce sivili katleden emperyalist ülkelere de bu tepki verilseydi keşke... Ama doğru ya orada yapan "uygar" ülkeler olduğu için sorun yok 👍 (Bizdeki Batı hayranları, Batılıların kendilerini alt insan olarak gördüğünü bilmiyor, olayın en trajikomik kısmı.)

....

Son düzenleme:
Batı bu ırkçı cadı avlarını yapmayı çok iyi biliyor da, bizdeki özentilere ne oluyor onu anlamadım. Suriye'yi Libya'yı Yemen'i, Irak'ı, Filistin'i bombalayan, binlerce sivili katleden emperyalist ülkelere de bu tepki verilseydi keşke... Ama doğru ya orada yapan "uygar" ülkeler olduğu için sorun yok 👍 (Bizdeki Batı hayranları, Batılıların kendilerini alt insan olarak gördüğünü bilmiyor, olayın en trajikomik kısmı.)
Emperyalist veya değil. Batı veya doğu. O veya bu farketmez. Sen güçlü olmazsan, eğitimin/ekonomin/üretimin olmazsa, kendi kendine yetebilen bir ülke olmazsan, diğer ülkeler sana değil, sen diğer ülkelere muhtaç olursan; daha güçlü olan bir ülke, bir gün gelir toprağına çöker. Buradaki "çöker" kelimesi tam anlamı ile kullanılmıştır.
Bu işin doğusu, batısı yok. Artık su/toprak/yeraltı ve yerüstü zenginlikleri önemli. Eskiden olduğu gibi "hadi yeni kıta keşfedelim oraya yerleşelim ordan bize kaynak gelsin" durumları yok.

Alt insan olayı söylemi için de yukarıdakiler geçerli aslında.

Batının bizi nasıl gördüğünden ziyade bizim dışarıya kendimizi nasıl gösterdiğimiz önemlidir. Eğer eğitimimiz, üretimimiz, ekonomimiz olması gerektiği gibi olsaydı emin olun, o "alt insan" söylemini biz batı için yapıyor olurduk. Örn: Fransa da kadınlar seçme seçilme hakkını 1945 yılında alabilmişti. Biz öndeydik Hemde çok öndeydik. Açık ve net. Sonra bir sürü şey değişti. Burası ayrı bir sohbetin konusu olur.

Kısaca; batı bizi alt insan olarak görüyor diye batıya kızmak düşman olmak yerine, "neden bizi alt insan olarak görüyorlar" sorusunu kendimize sormamız gerek. Türkiyede bu soruyu sorsanız sokakta, büyük çoğunluk "Çünkü bizi kıskanıyorlar" diyecektir. Sebep/Sonuç ilişkisi zaten olduğu gibi ortada.

(link)
Hunt'un 1213gr yeni jant seti benzer ağırlıktaki mavic,dt swiss,zipp in jant setlerinden biraz daha hafif ve muhtemelen daha ucuz

Geri