Scudo Sports

Bisiklet Dünyasından Haberler

@portakallimon önceden sabah 10:00 ile16:00 arası akşam 22:00 ile 06:00 arasi büyük bisikletlere serbest idi. katlanır bisikletlere her zaman serbest idi. Şimdi bu düzenleme sayesinde sadece işe gitme gelme yoğunlukları haricinde tamamen serbest olmus gibi birşey en arka vagon çok mantıklı olmuş

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Scudo
Daha önce de bisiklet ile metroya ücretsiz olarak girebiliyordunuz, şimdi tek değişen saatleri olmuş başka bir fark yok.

Zaten istediğimiz vagona binebiliyorduk rush hour saatleri hariç. Şimdi diğer vagonlara binmemizi yasaklayıp, sadece son vagona binmemiz kısıtlamasını getirmişler. Yere yapıştırdıkları yönlendirmelerle ve sizin de medyada rastladığınız haberlerle bunu sempatik bir hale getirmişler, bisikletliler için müjde olarak servis etmişler.

E7C68B51-CC05-4062-9659-91D36D87ADD4.jpeg

Fakat gerçekte olan şey, bizi sadece son vagona hapsettikleri. Artık boş olmasına rağmen diğer vagonlara bindiğimizde “burası bisiklet vagonu mu yeaa” tepkileriyle karşılaşacağız :snzdglsn:

Son vagona bisikletsiz yolcular gelmeyecek mi ? Yolcular son vagona geldikleri zaman bisiklete 'özel' ayrılan vagonun diğerlerinden ne farkı kalacak ? Saatler dışında değişen bir şey olmamış ,fakat bunu Amerika kıtasını yeniden keşfetmiş gibi sunmaları biraz saçma olmuş.

7ED63919-2FD2-436F-81BA-0769DEFA68A9.jpeg
Artık katlanırlar da bisiklet vagonuna gelmek zorunda. Yanda da çok sempatik maddeler var bakın
1-Ayak altında dolaşmayın
2-Adam gibi davranın saçma sapan hareketlerde bulunmayın
3-Milleti rahatsız etmeyin sümüklü böcekler
4-Asansör ve yürüyen merdivene yeltenmeyin eşşek gibi merdivenden taşıyacaksınız o bisikleti
5-Her an dışarı atılabilirsiniz ayağınızı denk alın

Afişin sol tarafındaki maddeler bayağı aşağılayıcı olmuş. Bence bisiklet ile metroyu kullanmayın demeye getirmişler. Gerekli gördüklerinde insiyatif kullanabilirler ne demek ? Onu da açmak lazım.

@Tutmosis89 yani ani bir yoğunluk olsa bu araca binme başkasına bin yada şuan yoğunlaştı yarım saat sonra gelinde demezler herhalde =))

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
@ErzincanLee Herşey beklenir hocam. Herşeyi diyebilirler. Gerekli gördüm der yetkili kişi.

241043 dosyayı görüntüle
Artık katlanırlar da bisiklet vagonuna gelmek zorunda. Yanda da çok sempatik maddeler var bakın
1-Ayak altında dolaşmayın
2-Adam gibi davranın saçma sapan hareketlerde bulunmayın
3-Milleti rahatsız etmeyin sümüklü böcekler
4-Asansör ve yürüyen merdivene yeltenmeyin eşşek gibi merdivenden taşıyacaksınız o bisikleti
5-Her an dışarı atılabilirsiniz ayağınızı denk alın

Maddeler gerçekten çok ağır ve aşağılayıcı olmuş. İnsan kendini baş belası bir "pislik" gibi hissediyor. Üzücü...

Ben bu maddelerin "aklı başında" bisiklet kullanıcılarına değil , apaçi tarzında sorumsuz tipler için yazıldığına eminim.

Siz bisikletforum ahalisi üzerinize alınmayınız :)

@TatanQa_tr Bencede doğru tespit. Ama açık kapı bırakmışlar. Hatta kapılar =)

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Konya şehrinde son vagon uygulaması için yazdığımı burada da paylaşayım:
Kullanıcı olanların yorumlarını merak ediyorum.
Acaba "Atılan taş ürkütülen kuşa değdi mi" diye..
Her yenilik sonradan yapılacak inovasyon ve iyileştirmelerle daha işlevsel hale getirilebilir.
Burada Konya bisikletçileri mevzuya sahip çıkıp somut önerilerini sunmalıdır...

İstanbullu bisiklet kullanıcıları ( ki çok büyük ve heterojen bir kitle) uygulamanın artı ve eksilerini süreç içinde vurguladıkça, gerekli düzenlemeler mevcut mevzuat izin verdiği oranda yapılabilecektir...

Diğer vagonlara zaten aynı saat aralığında binebiliyorduk ama bakalım, vardır artı bir yanı herhalde. Hizmet hizmettir, teşekkürler.
Konya şehrinde son vagon uygulaması için yazdığımı burada da paylaşayım:
Kullanıcı olanların yorumlarını merak ediyorum.
Acaba "Atılan taş ürkütülen kuşa değdi mi" diye..
Her yenilik sonradan yapılacak inovasyon ve iyileştirmelerle daha işlevsel hale getirilebilir.
Burada Konya bisikletçileri mevzuya sahip çıkıp somut önerilerini sunmalıdır...

İstanbullu bisiklet kullanıcıları ( ki çok büyük ve heterojen bir kitle) uygulamanın artı ve eksilerini süreç içinde vurguladıkça, gerekli düzenlemeler mevcut mevzuat izin verdiği oranda yapılabilecektir...

Haklısınız. İlk tepkim şu oldu benim; madem ek vagon konuldu, neden saat sınırı var ? Ek vagon koyuyorsan ve o vagona " Bisiklet Vagonu " diyorsan saat sınırı koymamalısın. Aksi halde eski uygulamadan bir farkı kalmıyor.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Diğer vagonlara zaten aynı saat aralığında binebiliyorduk ama bakalım, vardır artı bir yanı herhalde. Hizmet hizmettir, teşekkürler.

Haklısınız. İlk tepkim şu oldu benim; madem ek vagon konuldu, neden saat sınırı var ? Ek vagon koyuyorsan ve o vagona " Bisiklet Vagonu " diyorsan saat sınırı koymamalısın. Aksi halde eski uygulamadan bir farkı kalmıyor.

Saat kısıtlaması noktasına katılıyorum , bisiklet vagonu diyip de nasıl saat koyarsın ? diğer saatlerde vagon boş mu kalıyor ?

Yıllar önce benzer bir olay olmuş ve hakkımı aramamıştım pişmanım. (link)

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
1 Bisiklet Masalı: 5 yaşındaki Masal ve ailesi bisikletle Türkiye turunda
İzmir'de yaşayan 5 yaşındaki Masal, ailesi ile birlikte Türkiye'yi dolaşacağı bisiklet turuna çıktı. '1 Bisiklet Masalı' adı verilen turda 5 yaşındaki Masal, hem yolda oyuncakları ile oynuyor hem de farklı bölgeleri görmenin mutluluğunu yaşıyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: suat akman
1 Bisiklet Masalı: 5 yaşındaki Masal ve ailesi bisikletle Türkiye turunda
İzmir'de yaşayan 5 yaşındaki Masal, ailesi ile birlikte Türkiye'yi dolaşacağı bisiklet turuna çıktı. '1 Bisiklet Masalı' adı verilen turda 5 yaşındaki Masal, hem yolda oyuncakları ile oynuyor hem de farklı bölgeleri görmenin mutluluğunu yaşıyor.
(link)
5 yaşındaki çocuk ailesinin elinden tutup Türkiye turuna mı çıkarmış yoksa aile çocuk üstünden prim yapmaya mı çalışmış? Haber kanallarına iş çıksın da ne olduğu çok önemli değil.

• Beğen
Tepkiler: Clal
Geri