Scudo Sports

Bisiklet dışında yaptığınız spor dalları

Bilek Güreşi ile ilgilenen arkadaşlar olduğunu görünce birkaç şey yazayım dedim. Oldukça rekabetçi bir spor olmakla beraber ülkemizde pek umduğunuzu bulamazsınız. Yurtdışında festival havasında, kadınlı erkekli izleyicilerin katıldığı eğlenceli bir organizasyon iken (W.A.L- Vendetta vb) ülkemizde durum biraz farklı. Bizde turnuvaya katılırsınız, karşınızdaki küfürbaz ve öfke kontrolü olmayan biridir, yenerseniz bıçaklayabilir. Arkadaşları çevrenizi sarıp kavga çıkarabilir. Tanık olmuşluğum var. Kaba kuvvete dayalı bir spor ancak işin tamamı kas gücü değil. Önemli düzeyde teknik de bilmelisiniz. Örneğin Devon Larratt High Hook tekniği ile fore arm, biceps- triceps ölçüsü kendinden fazla olan pek çok sporcuyu safdışı bırakmıştır. Benzer şekilde yine dünyanın önde gelen sporcularından (zamanın 1 numarası) John Brzenk, kendinden daha iri Cyplenkov u yenmiştir. Brzenk hakikaten çok güçlü bir sporcudur.
Bizde ise olay iki şekilde değerlendirilir. Entelektüel kesim, kas gücüne dayalı diye eleştirir çoğunlukla. İcra edenler ise çoğunlukla eğitimsiz kişilerdir. Haliyle bu iki grubun birbiriyle örtüşen yaklaşımları ile Armwrestling, ülkemizde sportif algılamanın dışında kalmıştır.
Ünlü sporcularımız var ancak, başta Engin Terzi olmak üzere genelde öfke kontrolü açısından zayıf ve müsabakalarda bir yandan gururlandırırken bir yandan yüzümüzü kızartırlar. Rakibine en galiz küfürleri ederek.
Benim de ilgilendiğim spor branşlarından biridir. Uzun zamandır kulüpler düzeyinde basketbol oynuyorum, 40 olduğum halde devam. Basketbolcuların genellikle şut attıkları kolları ciddi anlamda güçlüdür. Bu yüzden bilekleri de haliyle fazlaca gelişir. 600 gramlık top ile günde 300 şut atan bir sporcunun kolları mukavim ve güçlü olur. Basketbolcuların özellikle bacakları güçlüdür diye bilinir ama sadece bacaklar değil, üst grup da böylece oldukça gelişmiştir. Bir zamanlar Karl Malone' un vücut ölçüleri Arnold ile kıyaslanmaktaydı :)

Scudo
Almanya'daki çocukluk dönemimde babamın zorlamasıyla karate-tekvando kursuna gidiyordum (10-13 yaş dönemi). Yeşil kuşaktayken bir fırsatını bulup bıraktım. Gittiğim okul Yunanlı bir hoca olan George Kampitzas'ın yeriydi. Okulda hem Almanlar hem Yunanlılar hem de Türkler vardı. Yunanlılardan dayak yersem babamın kan beynine çıktığından o günler benim için işkence dönemleriydi, çünkü yaşıtlarım olan Almanlar, Yunanlılar benden çok iriydiler. Babam 2. dan alıp bırakmıştı. 1998-2010 yılları arasında devamlı koştum. Belgrad ormanı benim koşu alanımdı. Yaz-kış sektirmeden sabahın köründe gider tek başıma koşar dönerdim. O dönemlerde 4 yıl Avrasya 15k, birkaç kez Nike 10k olmak üzere yarışlara katılmışlığım vardır. 2010'da dizlerimde oluşan sorunlar nedeniyle bırakmıştım. Yeniden başladım ama ya tartan pistte ya da koşu bandında kontrollü koşuyorum.

@Candan Biberci
:D eheheh yok yaaaa biz oturur cay icer yeni kompenentler hakkinda muhabet ederiz en fazla severim @Murat Cömez i :D

Bayagi masatenisi oynayan varmis. Ama yazmayanlardan en az 2 kisi daha biliyorum yari profesyonel oynuyorlar. Ben de oynuyorum. Hatta bisiklete de masatenisine yardimci olsun diye basladim.

@alierkanimrek Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.Yüzme en yararlı spor türlerinden.@Tayfun Sezer Scuba apayrı güzellikte bir spor.İnşaAllah çocuklarınız daha büyüyünce ilerletme fırsatınız olur

Sn @Candan Biberci

Tam 11 yıl Ashıhara Karate ile profesyonel olarak ilgilendim.
Sponsorumuz Ülker firması idi (Sabri beyi rahmet ve minnet ile yâd ediyorum)

Kata sınıfında 3 altın madalya sabihi oldum (Milli takım hariç)
1-) Türkiye kata şampiyonluğu (İzmir)
2-) İstanbul kata şampiyonluğu (Okmeydanı)
3-) İstanbul bölge kata şampiyonluğu (Beşiktaş)

Ciddi bir kondisyon ve fiziksel güç isteyen bu spor dalında çok iyi bir kumiteci ve üstad yardımcısı (sen-pai) makamında iken, geçirdiğim trafik kazası neticesinde turnuvalara sadece kata dalında katılmak zorunda kaldım.

Kamikaze marka Kimanom, hâlâ usulüne uygun olarak (Japon kimono katlama usulü) katlanmış ve siyah kemerim ile bağlanmış olarak durur.

Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Ozan k.

Masatenisinde ayaklar en önemli uzuvların başında gelir. Eğer güçlü ve hızlı bir ayağınız yoksa ve yerinizi zamanında alamazsanız işiniz oldukça zorlaşır. Aynı şekilde masatenisi'nin bisiklete de faydası hiç az değildir.. Özetle her iki spor da son derece keyif verici ve birbirleri ile uyumludur. (bana göre)

Evet dizleri kirarak oynadiginizdan ayaklara cok yuk biniyor, dolayisiyla bisiklet bana fark edilir bir yarar sağladı.
Ozellikle lig maclari veya turnuvalarda bisiklet surmeden evvel nefesim yetmiyordu simdi daha aktifim.

• Beğen
@Ozan k. Ozan Bey,, hangi takımdasınız.?? Tahta, lastik ne kullanıyorsunuz.?? Lig ve turnuva deyince çok sordum,:)

Ben arikoy'de 2. Ligde oynadim, simdi bu sene isiksporla terfiye gidiyoruz ayni zamanda turkcell'de misafir oyuncuyum. Bu forumda çaglar var volkan var onlar da yine lig oyuncusudurlar.

• Beğen
@Ozan k.

Süper. Bir gün denk gelmek ve antrenman yapmak isterim. Size yetişebilirmiyim ama denemek isterim. Ben 1980 de ilk müesseseler arasında başladım. O dönemin popüler takımlarından Otosan da 4 sene oynadım. Eş zamanlı 8 sene de Galatasaray da 1.lig de oymadım. Yaş Kemale erince de veteran olarak oynamaya başladım. Son döneminde Fenerbahçe veteranlarda oynuyorum.. Daha doğrusu hatırlamaya çalışıyorum:)

2 Yıldır severek bilek güreşi yapıyorum bu arada 19 20 aralıkta düzenlenen gençler arası türkiye bilek güreşi turnuvasında sol kol 60 kg de türkiye 3. oldum.

Dosyalar

• 12342471_759987634105821_7511320436445113833_n.jpg
    12342471_759987634105821_7511320436445113833_n.jpg
    50,8 KB · Okunma: 18
  • 1424307_10206883701863882_2409678508328054664_n.jpg
    1424307_10206883701863882_2409678508328054664_n.jpg
    76,9 KB · Okunma: 18
  • Beğen
Geri