Scudo Sports

Bisiklet çalmanın cezası var mıdır?

2000 liralık bisikleti çalıp, yakalanan hırsız ne zaman sahaya geri döner?

• 24 saat (şuan serbesttir)

• Hadi bilemedin 48 saat olsun

• 3-5 gün nezarete atıp, ensesine şaplak vurup yollarlar

• Ohoo en az bikaç ay yer

• 1 yılı var temiz (söylemesi bile komik ama neyse)

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Bisikletin sahibi dedektif gibi adammış helal olsun koca İstanbul da çalınan bisikleti bulmak pek kolay bir iş değil bir de hırsızın acemi olduğu aşikar sen git çaldığın bisikleti aynen sitelere koy sonra enselen:)

• Beğen
Tepkiler: Elzem
Scudo
Bu kadar kalabalık yerlerde çalmaya cesaret edemezler diye düşünerek büyük bir yanıldı içerisinde imişim meğer. Bir diğer kilidin dayanma süresi beklediğimden çok daha kısa . Ama kötü bir sıfat kullanmadan ifade edecek olursam hırsız da taşıyabileceği en büyük boy demir makası ile gelmiş . Dahası ben de karaköy de bırakıyorum bisikleti pek görünür değil ama tırstım şimdi hatta zaten tırsıyordum da hırsızdan korkup bisikleti evde bırakmak ölmekten korkup sokağa çıkamamak gibi bir şey . (yoksa ikisi de kaçınılmaz mı demek istedim) Evde duran bisiklet anlamsızlaşıyor kullanmak isteyipte kullanamayacaksak. Neyse ki burada hikaye masalsı bir şekilde mutlu bitiyor .
(Adalet isteğimiz o kadar eksik kalıyor ki es kaza hırsız ceza almayacak diye biz ona saldırsak sanırım daha fazla ceza alırız )

• Beğen
@Serkan Mıstınoğlu

spoiler içerir

American History X filminin konusundan alıntı

...
Bir gece 3 zenci, Vinyard'ların evinde durur ve Derek'in arabasını çalmaya çalışır. Bunu öğrenen Derek, bir tanesini silahıyla öldürür, diğerini yaralar ve diğerinin kaçmasına engel olamaz. Yaraladığı zenciye, ağzını kaldırıma dayamasını emreder. Ayağıyla zencinin kafasına vurarak onu da öldürür.
Bir süre sonra beyaz polisler gelir ve Derek'i tutuklarlar. Bu sırada küçük kardeşi Danny olayın şokunu üstünden atamaz. 2 zencinin ölümüne sebep olması nedeniyle 3 yıl hapise mahkûm edilir. ...

• Beğen
arkadaşlar bir insan ilk defa suç işliyorsa ceza alması çok zor . cezalardaki asıl amaç suçun tekrarını önlemek. hırsızlık olayında arkadaş açıklama yapmış. eğer sende ihmal varsa örneğin evin kapısı açık bıraktıysan tahrik olduğundan değişir. bir diğer olay ise çalmaya gelen kişinin hazırlıklı gelmesi gibi bu cezayı artırır.

gelelim esas konuya benim demek istediğim.
geçenlerde arkadaşın biri bisikletini hırsız çalarken yakalamış dediğine göre vakti olmadığından şikayetçi olmamış
neymiş vakti yokmuş. şimdi sen bu adamdan şikayetçi olmazsan ne olur bi daha yapar. iş adamı olduk hepimiz vaktimiz yok bişeylere.

ülkemizde olan olaylara bakınız aslında birinin başına bişey geldiği zaman film izler gibi izleyip kenara çekiliyoruz.
sonra bir olay kendi başına gelince niye insanlar yardım etmiyor diyoruz.
kısacası bana dokunmayan yılan bin yaşasın mevzusu.
bu sadece bisiklet için geçerli değil.
sokakda adam kaptı kaçti yapıyor gözünün önünde sokakda 100 kişi var biride tutup adamı yakalayım demiyor niye kendisine zarar verir.
insanlarda bunlardan yüz bularak daha da olayları büyütüyorlar.

benim sahşi görüşüm haklı insanlar bu dünyanın sonunu getirecekler ona göz yum buna göz yum . her şey olur bu ülkede.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@enes dökmen İlk mesajda ilan linki paylaşılmıştı. Verdiği numarayı hepimiz arasak mı acaba?

Sahibinden yazmış bir de ilana....... :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: alper 76
Önemli bir Hukuk adamımız sanırım eski yargıtay başkanıydı o zaman gündemde olan çoğumuzun garipseyerek şaşırdığı TV lerden izlediği ergenekon soruşturmaları vs varken "Hukuk herkese lazım" demişti. Evet herkese lazım, adalet her şeydir, hepimizin sıkıntısı bu değil mi ülkemizde?

Yollar dandik yapılıyor: hesap soran yok, olursa hesap yok... İnsanlar ölüyor: suçlu yok.... tren kamyona çarpıyor suçlu: makinist...

çok sevdiğim bir fıkra ile bitireyim:
"3 tane eleman ölünce başlarına dikilen zebani "siz öldünüz cehennemliksiniz ama Türk oldugunuz için size farklı bir seçenek sunacağız demiş. İsterseniz Türk Cehennemine isterseniz Avrupa Cehennemine gitmeyi seçebilirsiniz. farkı ne? denilince "Türk cehenneminde günde 1 kova B.k yiyeceksiniz Avrpa cehenneminde günde 1kaşık b.k yiyeceksiniz
Bir tanesi demiş ki "ben Türk doğdum Türk öldüm Türk cehennemine gideceğim" diğer ikisi de
"Biz zaten hep burada yaşadık bari Avrupa yüzü görelim değişiklik olsun" demişler
Gel zaman git zaman 3 ay sonra Avrupa cehennemindekiler diğer arkadaşlarını merak etmişler izin alıp Türk cehennemine ziyarete gitmişler. Bir de ne görsünler vur patlasın çal oynasın! adamlrın keyfi yerinde, şaşırmışlar arkadaşlarına sormuşlar. "Ulan biz günde bir kaşığı zor yiyoruz suratımız yemyeişl oluyor siz burada günde bir kovayı nasıl yiyorsunuz?
-Ben daha hiç b.k yemedim ki. demiş arkadaşları.
-ee nasıl oluyor?
-E abi bir gün kova var görevli var b.k yok., bir gün kova var b.k var görevli yok, bir gün kaşık var kova var b. yok....
böyle gidiyor:))
demiş
Ben ülkemi her yerden daha çok seviyorum insanlarımız da kurallar olsa ve herkese istisnasız uygulansa daha da iyi olurdu diye düşünüyorum. Bu yüzden hukuk herkese lazım

@Yusuf G. fotografınızdaki teyze çok tatlıymış... bayılıyorum böyle köylü teyzelere

Hırsızlığı bile kademelere ayıran bir sistem var, Ayrica bu ülkede belli bir zümreye yakınsanız zaten hiçbirşeyin cezası yok.

Hırsızlık ciddi bir suç sayılmalı 6 aydan başlamalı bisiklet deyip geçmemek lazım ,adliye yi anlamak çok zor gazetelerde veya görsel medyada duyuyoruz çoğu serbest kalıyor fakat önemli bir bilgi avrupada Türk dendiği zaman hırsız,dolandırıcı,kapkaccı,sahtekar gibi hoş olmayan sıfatlarla anılıyor sebebi çoğu serbest kalıyor ,bu hırsızlığa teşvikdir.

Mrb arkadaşlar, ben de hırsızlık vakası yaşadım. Araştırırken bu başlığı gördüm üye oldum :)
Vatandas, kızımın bisikletini çalmış bir de LETGO'ya koymuş. Dün asayiş ekipleri ile alıcı gibi yapıp yakaladık. Cezası ne olur bilmiyorum.

@ender yüksel Hocam yapmayın, avrupada hırsız, kapkaççı, sahtekar gibi sıfatlarla niye bizim milletimiz anılsın?
Kötü insanlar dünyanın her yerindedir.
Zaten iyi-kötü insan ayrımını dahi yapamayan birilerinin fikirleri umurumuzda olmaz.

@furkan.zaman
Bir de alarmlı asma kilitler var :harika:

-Çalınan mal ve eşyaların önem sıralamasında bisiklet en gerilerde yer alıyor.
-Organize suç olduğu belli( çalan-el değiştiren-sevkeden-satan), çarkın nasıl işlediği belli ama adi suç muamelesi yapılıyor.
-Adalet sistemi, büyük bir reforma ihtiyaç duyuyor. Hal böyleyken mahkeme dosyalarına bakma işi daha bir uzadı.Yeni dosya oluşturmaktan kaçınılan,hırsızlığı hafife alarak özendirici olunan( maalesef) bir anlayış var...

@cazci

Buna kesinlikle katılıyorum, iş çıkmasın düşüncesi hakim oldu. Daha önemli işlerimiz var onlara bakamayız diyorlar. O zaman ben de şöyle düşüneyim, siyasetle büyük davalarla filan işim yok. Benim adaletten en büyük beklentim hırsızlık darp vs. yaşadığımda yardım edilmesi. E onu yapmaya vaktiniz yoksa benim de diğer hizmetlere ihtiyacım yoksa vergi ödememe gerek yok demektir

@Musado

Şu sıralar serbesttir. Dahası, bisiklet hırsızlığından ceza almadığı için daha da motive olmuş ve "işini" daha sever, daha hevesli hale gelmiştir. Eşe-dosta da gururla yaptığı hırsızlıktan ceza almadığını, hatta polislere ayar verdiğini ballandıra ballandıra anlatır. Yani hırsız, hayatına güçlenerek devam edecektir!

İnsan bazen küfretmeden duygularını ifade etmekte gerçekten zorlanıyor. Tam yazamadım içimdekileri ama anladınız siz :snzdglsn:

@Tolga Çelebi
Hocam tutuklu yargilamak icin yanlis hatirlamiyorsam ya 2 yada 3 yildan fazla hapis cezasi gerektiren suc islemesi kacma, ve delilleri karartma suphesi olmasi gerekli ki oyle tutuklu yargilansin adam bisikleti calmis bisiklet geri bulunum zanli yakalanmis delil karartacak durum yok, adres belli kacamaz ee cazasida 2 - 3 yildan az yada tam bu sinirda haliyle tutuklamazlar... Konu disi olacak ama benim kizdigim insanlari darp edip yada yaralayip tutuksuz yargilanmak evet belki delil karartma durumu, kacma durumu falan yok ama tutuksuz oldugu surece davaciyi tehdit edip davadan caydirabilir yasanin yeniden duzenlenip bu gibi suclar tutuklu yargilanmasi gerek.

@chgtrk literatürde mantıklı ama sonuçta bu işleri o kişi içerdeyken yapacak birsürü tanıdığı var. Ayrıca ben ceza almayacağını bilsem bile sırf sicili kirlensin diye dava açarım. Sonuçta ceza almasa da suçlu bulunacak

Geri