Scudo Sports

Bisiklet çalınmalarına karşı böyle bir şey yapılabilir mi?

Scudo
@create

Diyorum ki, GPS'li cihazı aldın, bisiklete monte ettin. Hiç istemeyiz ama bisiklet çalındı. Şimdi bu cihaz bize bisikletin yerini nasıl söyleyecek? Tek çözüm Turkcell/Vodafone vb. bir hat kullanarak sinyal göndermek değil mi? İşte benim sorduğum bu hattın aylık maliyeti ne olacak?

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
@Bahadır Gürel sigortayla ne alakası var hocam. adam eve hırsızlığa girse bisikleti çalmaz ki ziynet eşya, para varken. zaten bisiklet hırsızlığı evden yapılmıyor apartmana kitlenen veya dışarda kilitli olanlar çalınıyor ona da sigorta bişi yapamaz.

• Beğen
@create

Sigorta sadece ev için yapılmaz. Ev örneğini fiyatı dolayısıyla verdim. Bisikleti de sigortalarsınız, evden çalınmasına gerek yok. Bisikleti geçtim telefonu bile sigortalarsınız. Mesele aylık maliyetinde.

• Beğen
@Bahadır Gürel hocam özür dilerim ama onu da araştırdım bisiklete sigorta yapmıyorlar :D

Eğer yaptırabilen varsa sigorta firması adını paylaşırsa sevinirim. Bisikletim 19 Temmuzda çalındı 22 temmuz da buldum 1 hafta araştırdım ama malesef bir çözüm bulamadım. Dün yine çalındı :( bir daha bulursam veya yenisini alırsam bende sigorta yaptırayım o firmaya

• Beğen
@create
SELE ve gidon için olanı iyiymiş. Kırmızı flaşör biraz sıkıntı olur diye düşünüyorum. bu arada paylaşım için teşekkür ederim. Bilgi sahibi olduk sayende.

@Burakb993 Her an herşey olabilir. Bence paranoyaklık değil. Çünkü emin ol onlar elli türlüsünü düşünüyor.

@Bahadır Gürel GPS'ler sim kart ile çalışmıyor. GPS'lerin uyduları farklı. navigasyon cihazlarında sim kart yok ama yol tarif ediyor. Ayrıca telefonu uçak moduna aldığınızda yani hat olmadan çalışmaya devam eden GPS yazılımları var mesela HERE yazılımı.

@Bahadır Gürel
Ne yazık ki bisiklete sigorta yapmıyorlar. mesela araç içinde laptop çalınırsa sigorta ödemeyir. Bagajdan çalınırsa ödüyor. Eğer koltuğa çanta, cüzdan bırakırsan hırsıza davet etmiş oluyorsun. sigortacılık sektörünün türlü türlü oyunları var. Motorsiklete bile sigorta yapmıyorlar. Yeni yeni yapanları duymaya başladım. Belki yıllar sonra bisiklette olur ama sanmıyorum.

• Beğen
@Bahadır Gürel
Abi ben Banka Sigorta mezunuyum hocalarımada sordum, 1 yıldırda çalışıyorum bu konuyu patronumlada diğer tanıdıklarımlada konuştum ama maalesef öyle bi poliçe düzenlenemiyor.

@ogzhn06
zaten sigortacı bisikleti kasko yaparken ki yapmıyorda hadi diyelim yapacak. Faturayı isteyecektir. Faturada bisikletin fiyatını görünce naylon fatura sanar. :) Hadi leyn git adam gibi fatura getir. Buna bir sıfır yanlış atmışlar. Araba mı kaskoluyoruz diye şaşırmasın sonra :) Altı üstü bir bisiklet diyecek.

• Beğen
vınn bende varda değmez

al bitane eski tuşlu nokia yı tak içine kullanmadığın simi 3 ayda bir 20 tl attır al sana gps ne uğraşçan vınlamınla bari tuşlu telefonun şarzı uzun gider

(link)
bu nasıl bi bakın

@enes dökmen
Peki o Tuşlu nokia'yı neresine sokacaksın bisikletin. Hırsız bisikleti çalınca telefonu fırlatır atar

sele altına bağlarız sıkıntı yok

@enes dökmen
Tamada hırsız bisikleti çalınca sele altından telefonu söküp atmayacak mı diyorum bende.

@soneryen
Faturada sıkıntı yok ikna olunur sahibinden.com var kendi siteleri var problem olmaz asıl problem ülkemizde motor şasi numarası ruhsatı olmayan aletlere sigorta yapılmaması. :)

@ogzhn06 seri no olmuyo mu telefona nası yapılıyo

@m.klcts
Olmuyo çok uğraştım poliçe kesilmesi için motor şasi ruhsat istiyorlar bisiklette bir kara taşıtı sayılıyo

• Beğen
Tepkiler: m.klcts ve create
@ogzhn06 ozaman tek çare yanından ayırmamak

• Beğen
Tepkiler: create ve ogzhn06
@soneryen

Simkart olmazsa veya cihaz uçak modunda olursa siz de bisikletin üzerinde olmanız lazım. Siz başka yerde bisiklet başka yerde olursa işe yaramıyor. GPS cihazı uydudan konum bilgisi alıp ekrana yazıyor ama, o ekran GPS cihazının üzerinde oluyor, yani bisiklette. Bisikletteki GPS'in, uydudan aldığı bilgiyi mesela sizin cep telefonunuza göndermesi için bir şebeke gerekiyor.

Zürich Sigorta'nın kapkaç sigortası var.

(link)

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Geri