Scudo Sports

Bisiklet çalınmalarına karşı böyle bir şey yapılabilir mi?

m.klcts

Forum Bağımlısı
Tepki
403
İsim
Muhammed
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti

bu video da anlatılan şeyi bisiklet için yapıp ip yardımı ile seleye bağlıcaz sele borusunun girdiği yere koyup seleyi geri takıcaz ipin bi ucu bu sisteme diğer ucu da seleye seleyi çıkartınca o da çıkacak akşam bisikleti eve getirince şarja takıcaz

Scudo
Çok mantıklı ama bisiklet için biraz pahalı kaçar bence

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
Bu tip şeyler ebay ve aliexpresste var...Bike tracking diye yazıp arattırın birçok çeşidi bulunuyor...

@Anonim hocam yurtdışı hat sıkıntısı olmuyo mu

@Anonim ben araştırdım hocam yurt dışı cihaz olduğu için pasaport kaydı filan gerekiyor yine tr de çalışmıyor direk alımla :)

@Anonim
Öyle direk yaz geç oldu mu şimdi senin gibi bir üstada. Bi inceleme bekleriz öyleyse.

• Beğen
bisikleti bir yere bırakıp gitmeye karşıyım.
sürerken benimle birliktedir zaten, sürmezken de eve alıyorum.

bir de bu tip olaylara girmek işin tadını kaçırır bence. bisiklete rahatlamak, stres atmak ve egzersiz amaçlı biniyoruz.
bu şekilde sürekli tetikte olarak bisiklet sürmekten ben şahsen bir şey anlamam.

tabii ki dikkat etmeliyiz, hırsızlar ve namussuzlar ülkesiyiz.
ama bilmiyorum işte bana göre değil bu aşırı güvenlikler. daha doğrusu doğru değil bunlar, al evine rahat et. işyerinde bağlayacaksan da gene kapalı ve emin bir yere bırak.

@cumali55 hocam hırsızlar namussuzlar ülkesi değiliz her yerdeki gibi bizde de pürüzler var

@m.klcts
öyleyiz öyleyiz, birbirimizi kandırmaya gerek yok. :harika:

Ülke ülke değil ki yol geçen hanı . Ne yapsak bu bisiklet çalınacak arkadaşlar sadece daha geç ve zor çalınmasını sağlıyoruz. Tüm sistemler caydırıcıdır, engelleyici hele ki tamamen engelleyici değildir.

@m.klcts @create Çok fazla bi bilgim yok ama sanırım direkt gps ten alanlarıda var... Öteki türlü sorun olabilir evet şayet telefon hattı giriyorsa işin içine :)

@soneryen fena sıkıştırdın beni bak ben bu konuya eğileyim ;)

@cumali55 yok hocam nereye gitsen aynı türkiye için değil

@create
Birde bu cihazları bisikletin neresine koyacağız. Çalan hırsız söker fırlatır atar. Kadronun içinde bir yerde sökülemese, ne bileyim işte bir çözüm olsa

@m.klcts en iyisi kıbrıs arabanın kapısını açık bırak gir eve yat :D

@soneryen kadronun içine veya sele borusuna giren modelleri var hocam ben baya bir araştırdım bu mevzuyu :D

(link) almayı düşünen arkadaşlar için şu ürünleri tavsiye ederim.

Düşünce olarak güzel ama sele borusunun girdiği yere sallandırılınca hem ses yapacak hem de cihaza zarar verebilir. Bir de bu tür şeylerin bence bisiklet üreticilerince opsiyonel olarak satışa sunulup isteğe göre kadronun içerisine gömülmesi gerek bence. Nasıl bir bisiklet markasında kadro boyu ve ekipman farklılıkları oluyorsa bu da gps li veya gps siz olarak satılsa iyi olabilir diye düşünüyorum. Hırsız bilen birisiyse zaten sele borusunu çıkarttığında direk cihazı de çıkarmış olup rahatlıkla bisikleti istediği yere götürebilir.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Burakb993 hocam havada asılı kalmıcak dibine kadar salıcaz şuana kadar bisikleti çalar çalmaz seleyi çıkaran hırsız görmedim

Ürün
(link)

Tanıtım Reklamı

@m.klcts Doğrudur tabi ama bir olur iki olur sonunda farkına varıp direk sele borusunu söken hırsızlar da olur elbet. Belki de şu an bizim konuları inceleyip nelere dikkat etmeleri gerekli onu öğrenmeye çalışıyorlardır. (Biraz fazla paranoyak oldum sanırım :))

Biliyorsunuz bugünlerde lazer yazıcıların fiyatları çok makul seviyelerde. Ancak onu aldıktan sonra sürekli toner parası ödüyorsunuz. Toner parası da neredeyse yazıcıyla aynı fiyat. Demem o ki, bu cihazları almak, kurmak zor iş değil, maliyetli de değil. Mesele ayda ne kadar hat parası ödenecek? ayda 15-20 TL'yse hiç girmeyin. Mesela Sigortam.net konut sigortası yapıyor; ayda 16 Tl'ye eşyanızı 30 bin TL sigortalıyor.

• Beğen
Geri