Scudo Sports

Bisiklet boyama püfleri

@Mhmm@

Aseton çıkarır ama normal boyayada zarar verebilir ve iyice çizik belli olur ilk başta küçük bir yerin üstüne yapın baktınız güzel durdu sonradan her yerini boyayın ve ojeyide simli almanız daha iyi olucaktır çünkü bisikletin kendi boyasıda simli

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
@Mhmm@ Bence de flormardan :Dsimli parlak mavi oje alın. Zaten nokta nokta sürersiniz. Ben daha önce kırmızı oje sürmüştüm bisiklete birkaç ay sonra kendiliğinden çıkmıştı zaten galiba o kadar sağlam değil ya da benim oje kalitesizdi.

IMG_20181223_160949.jpg

Benim bisiklette de böyle bir çizik oldu kaç aydan beri oje alıp boyiyacaktım ama her seferinde unutuyorum Allah'tan çiziğin olduğu yerdeki boya simli değil de mat siyah :)

• Beğen
@Bisiklet sever 93 sorunlu yer aynı, demekki düşme esnasında genelde aynı bölge yere temas ediyor. Kadro koruyucu lazım o bölgeye. Zincire karşı 3m yapıştırmıştım.
Bu bölgelere de sağlı sollu yapıştırmakta fayda var
IMG_20181223_163224.jpg

• Beğen
Tepkiler: C.Koc
Şu kadro koruyucuları nerden alıyorsunuz normal dixfix mi ?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Çok fazla bir şey gibi değil, bence uğraşmaya değmez. Çizikler sadece aşırı belli olduğunda veya satış sırasında sıkıntı oluyor. Adam direk oraya odaklanıyor fiyat kırdırmak için. :)

@Mhmm@
pasta cila yap eğer kapatmazsa oraya uygun sağ sol 2 tarafa da güzel bir folyo ile kapla.
Bir dahaki darbelerde kadro da çizilmez

• Beğen
Benim de boya ile küçük bir sorunum var. Son 1 aydır bisikleti kullanmıyorum ve bisikletim evde, en az kullandığımız odada duruyor. Geçtiğimiz hafta nasıl olduysa oldu, üst boruda alın borusunun 3 cm altında küçük bir alanın boyası kabarmıştı ve dokunduğumda direk boya kalktı, altındaki ana renk ortaya çıktı. Evde tuttuğum ve boyaya zarar verecek her hangi bir şey yapmadığım halde nasıl böyle bir şey gerçekleşebilir fikriniz var mı ?

20181217_161823.jpg
20181217_161832.jpg

• Beğen
Arkadaşlar bisikleti metalik spreyle boyayacağım. Biliyorum tam boya gibi olmayacak ama başka çarem yok. Boya konusunda bilmem gereken birşey varmı (eski boyayı zımparalamak vb) acil lütfen

Araba kaportası boyayan yerlerde yaptırabilirsiniz.
Tabi önce kadroyu zımparalayarak eski boyayı tamamen çıkartmanız iyi olur. Sonra da bezle temizleyerek yağdan ve tozdan arındırmanız gerekir.
Kolay gelsin.
Zımpara yapmadak ta tutar mı bide ben spreyle yapcam çare yok başka teşekkürler

bence boya sökücü kimyasal ile boyadan arındırıp astar ve sonrasında boyamak en iyisi.

Merhabalar. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Mat boya bildiğiniz üzere kolay çizilebiliyor, tozlanabiliyor ve ben görüntüsünü sevmiyorum. Bisikletin her parçasını söküp kadro ve maşasına parlak vernik atarsak parlak görünüme kavuşur mu ? Alttaki boyasına zarar gelir mi ? Ayrıca üstündeki fabrikasyon stickerları sökmek gerekir mi ? Hangi tür parlak vernik tercih etmeliyim ve ne kadar fazlalıkta almalıyım ? Bu işlerden anlayan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Çok iyi ve homojen bir şekilde verniklemeniz lazım. Daha önce yaptım ilk başta istediğim gibi görünse de bir süre sonra çatlamalar meydana geldi. Bu konuda tecrübeniz yoksa cidden zor bir iş.
Bisiklet güneş ışığına, terlemeye(tuza) ve darbelere maruz kaldığı için ev tipi boyamalar kaliteli sprey vernik kullanmama rağmen maalesef pek verimli olmuyor. Darbe gören yerlerdeki kalkmalar keşke yapmasaydım dedirtebiliyor.
Oto - parça boyama yerlerinde belki daha iyi sonuçlar elde edersiniz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Özhan Akgöğ Zaten kendim yapmam o riske girmem fakat siz hangi tür verniği kullanmıştınız ? Bide yaptığınız bisiklet modeli neydi ?

@mariokaldato verniksiz boya zaten matdır ama bisiklette mat vernik mi var yoksa hiç mi vernik yok bilmiyorum. Parlak vernik atılır mı atılmaz mı ?

Ben Eski bir Bianchi slr-900 üzerine boyayı tamamen kaldırıp astarlayıp boya ve vernik yapmıştım. Akçalı marka kullanmıştım. Sprey boya işinde kaliteli ürünleri olan bir marka. Dediğim gibi ama bu sprey boya ve vernikle çözülebilecek bir şey değil. Arkadaşın da dediği gibi vernik üzerine vernik atmak da cidden sıkıntı yaşatacak bir durum. Boyayı kaldırıp tekrar boyamanız daha doğru bir seçenek olur :)

Ellemeseniz daha iyi olur kanımca, sonuç daha rahatsızlık verici olabilir. Fabrika veya boya atölyesinde yapılması daha iyi sonuç verecektir ve çok pahalı da olmaz. Fakat, mat boya daha güzeldir ve mütevaziliktir. Takmayın kafanıza tozu, kiri.

Geri