Scudo Sports

Bisiklet boyama püfleri

@mehmetgacar sprey vernik mi kullanacağım? bisikleti mat siyaha boyadım çok parlar mı acaba? :)

Scudo
@weicH evet hocam sakın fırçayla falan girişmeyin kıl izleri belli oluyor :) mat verniklerde oluyor yani bisikletinizde sorun çıkarmaz. Hatta şurayı önereyim size bulabilirsiniz. (link)

@weicH çok güzel görünüyor hocam elinize sağlık şu öndeki parlak sticker çok hoşuma gitti hatta :) sprey boyayla bisiklet boyama işine bende girişmiştim. Çok çabuk soyuluyor iyi korumak gerekiyor kadroyu. Vernik uygulasanızda soyulmaya devam edecek darbelerde o yüzden fazla bişey beklemeyin aslında ama yinede etkili olduğunu düşünüyorum. 2 ay önce bende kız arkadaşımın bisikletini boyamıştım zevkine. Tekrar sprey boyayla yapar mıyım bu işi derseniz yapmam sanırım. Sanayide fırın boyama yaptırmayı düşünüyorum birdahakine.
Buda benim yaptığım bisiklet
LyjGXZ.jpg

M0jRA9.jpg

@mehmetgacar Sağol hocam. Valla bu kadar emekten sonra biraz kötü oldu kolay gittiğini görmek. Montajını yaparken de zarar görür illa ki. En azından kalan boyayla rötuş yapma imkanımız var kendimizi öyle avutalım :) vernik uygulayacağım, stickerlara zarar vermez di mi? Bu arada senin boyan da çok güzel olmuş turkuaz çok iyi durmuş iyi seçim yapmışsın.:)

@weicH yok ben kendimde kullandım donuttaki spreyleri vermediler stickırlara zarar. Akrilik vernik yaptım bu arada sentetik ve akrilik olarak 2 çeşitler farklarını inan bilmiyorum. Sadece boyanın çeşidine göre kullanman gereken çeşit diye düşünüyorum. Mesela mat siyah boyan sentetikse sentetik vernik al.

@weicH Mat vernikler bulunuyor birkaç kat atılırsa daha sağlam olur

Öndeki sticker krom mu ? krom ise nerden ne kadara yaptırdınız

@mehmetgacar Anladım hocam, akçalının mat siyahını kullanmıştım akrilik sanıyorum. Akrilik mat vernik alacağım o zaman

@mywashere Krom değil, altın renkli normal sticker. Böyle bi sipariş vermemiştim ama satıcı eşantiyon olarak göndermiş yoksa ön tarafa da beyaz yapıştırcaktım. Orijinali gibi:)

Merhaba arkadaşlar yarış bisikleti var 1990 lardan kalma boyasında çok çizik yipranmalar var boyama fikri aklıma geldi araştırdım kadro alüminyum olduğu için zımpara zarar verebilirmiş oo yüzden boya sökücü kullanacağım daha sonra gri astar atacağım ama hangi çeşit astar sentetik akrilik var mrh 94 mat 400 ml 2 kutu turkuaz 1 kutu siyah olmak üzere sprey alıp kadroya uygulayacağım cikardigim stickerları güzelce yerleştirip vernik atacağım

Sorum şu
Söylediğim gibi gidersem basarili olurmuyum
Astar hangi çeşit olacak (sprey olursa benim için iyi olur)
Verniği hangi tür almam gerek (aynı şekilde sprey olursa iyi olur)

UCI onaylı bir kadoya boyama veya kaplama işlemi uygularsak UCI sertifikası ile ilgili sorun çıkar mı?

Bazı yorumlarda sprey boyaların çabuk deforme oldukları söylenmiş, elimizde kompresör olmayacağından fırçaylada boyanmazki bu meret? Hangi sprey boyalar sizce bu iş için idealdir?

@Raptor8
Hocam düzgünce zımparaladıktan sonra akçalı kullanabilirsiniz demir boyasıdır ancak montana diye bir marka vardır onu araştırın derim.biraz tuzludur ancak pigmentleri çok yüksek çok kaliteli bir boyadır.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@nurhakemresen
(link)
Bu boya mı?

@Raptor8
Aynen bu boya kullanırsanız farkı anlayacaksınız kokusu da çok güzeldir :)

@nurhakemresen
Az önce bu siteye yönlendiren bir konuyu okuyordumda, tamda üzerine denk geldiniz. :)
Şuan için böyle bir boyama macerasına girmedim,yaza doğru boyayacağım,şimdiden ufak ufak bilgiler ediniyorum.Bir köşeye notlar alıyorum.Düğmeye bastığımda direk sonuç alabilmek için. :) Boyama olayı hem çok kolay hemde çok zor geliyor.En kötü bir B planı(sanayide bir boyacı,abi olayın içine *** bir el atar mısın :D ) hazılamak gerek, oda hazır olursa, sıkıntı yok.
Merak ettiğim,bir arkadaş anti pas uygulayıp, üzerine boya attığını söylemişti.Antipas astar niyetine geçiyor o zaman?

Sprey boya kolayca zedelenmesin diye hangi sprey vernik ya da koruyucu önerirsiniz?

İki ay kadar önce düştüm bisikletin sağ arka üst çatalında ikinci resimde ok işaretiyle gösterdiğim kadar bi alanda sonraki resimdeki gibi yüzeysel sıyrık tarzı çizilme oluştu
Ne tavsiye edersiniz?
1. Hiçbir şey yapma
2. Çıkarma yapıştır geç zaten bisiklette milyon tane çıkartma var.
3. Pasta cila kapatır
4. Pasta cila kapatmaz boyatman gerek

Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

IMG_20181203_224941.jpg IMG_20181223_141036.jpg IMG_20181223_134302.jpg

@Mhmm@

Bence en ucuz yöntemi aynı renkte oje alıp üzerini boyadıktan sonra üzerine şeffaf ojeden sür tonu biraz farklı olabilir ama yinede kurtarır

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Geri