Scudo Sports

Bisiklet boyama püfleri

arkadaşlar yeni aldığım bisikletin rengini beğenmediğim için ben de boyama işine giriştim. bugün jel boya sökücü aldım ve boyanın kabasını kaldırdım. son durum şöyle;

8MNvM1.jpg

yarın incesini bitiririm heralde. sonra ıslak zımpara yapmam gerekiyor sanırım.

okuduğum kadarıyla boya için en iyi yöntem sanayiye gidip oto boyacılara sprey kutu içinde boya yaptırmak. hatta yaparlarsa onlara boyatmak istiyorum. ne kadara yaparlar tahmini? dikkat etmem gereken şeyler nelerdir bu aşamadan sonra?

Scudo
@sencar ben kız arkadaşımın bisikletini boyadım sprey boya ile önermem açıkcası çok hafif darbelerde dahi soyuluyor boya vernikten sonra biraz daha iyi oldu ancak çok dayanıklı olduğu söylenemez. Sanayide fırın boya yaptırmak en iyisi. Bazısı beleşe boyuyor forumda görmüştüm sanayiden bi abimiz bedavaya boyadı diye. Bence en fazla 50 liraya boyatılabilir.

kadro alüminyum. fırın boya alimünyuma zarar veriyor diye biliyordum?

@sencar

boyayı tamamen kaldırdım. 220 lik zımparayla neredeyse hiç bastırmadan kaba zımparasını yaptım.

bu boyanın kalkmış hali

aLzBXg.jpg

buda kaba zımparalanmış hali

7q68qP.jpg

şimdi bulabilrsem ince su zımparası yapmak kaldı geriye. boyama tekniği konusunda kararsızım. boya tabancası olan bir yer bulabilirsem onlara verip yaptırmayı düşünüyorum. fırınlama zarar vermiyorsa fırınlamada yaptırabilirim sanayide. boyayı sanayideki boyacılara rgb kodu vererek almayı düşünüyorum. daha önce boyama işlemi yapmış ve başarılı sonuç alanlar varsa tavsiyelerini bekliyorum.

-----------------------------------------------------

15-20 gün içinde halletmem gerektiği için sanayiye git gel ustayı bekle uğraşamayacağımdan polisan akrilik sprey boya ve mat vernik aldım. ancak sprey astar boya bulamadım. özel olarak astar boya diye bir şey yok galiba doğru mudur? astar için aynı boyanın beyazını mı almalıyım?

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@sencar astar kullanmazsan boya daha kolay atar ve kadrodaki ufak tefek çizikler daha çok belli olur.

evet bende onun için sordum

@Hasan Çağri ilk mesajda boyayacağınız renkle astar atın diyor. bazı yerlerde de beyaz renkle astar atın diyor. ne fark var arada acaba. boyayacağımız renkle astar atmak meela 2 kat boya atacaksak 3 kat boya atmak gibi olmuyor mu? beyaz olmasının avantajı ne olur?

@sencar astar boya ile normal boya farklı şeyler. Astar boyanın üzerine boya atarsınız daha tutucudur. Astar boyanında kendi içinde renkleri var. Gri beyaz gibi. Beyaz atın denmesinin sebebide üzerine atacağınız boyanın rengini kolay almasını sağlamak

vernik ve boya polisan aldığım için astarıda aynı marka almak istiyorum uyumlu olması için. ama polisan sprey astar boya diye bir şey yok. beyazı astar görevi mi görüyor acaba?

@sencar
1LGynG.jpg

Ben bunları kullandım sıkar sıkmaz kuruyorlar ne akma yaptı ne leke çok beğendim ancak şişeler küçük bisiklete 2-3 kutudan aşağısı kurtarmaz. Birde boyaların uyumuna dikkat edin. Ben sentetik boyanın üzerine akrilik vernik attığımda boyayı kaldırıp pul gibi dökmeye başlamıştı.

Merhaba arkadaşlar, 20-25 yıllık bir peugeot bisikletim vardı boyama karar verdim. Boya sökme ve zımpara işlemini tamamladım. Fakat çeliğin üstündeki paslar ortaya çıktı. Normalde şu aşamadan sonra astar ardında da boya yapacaktım. Şimdi kafama bu pasların bir sorun çıkarıp çıkarmayacağı takıldı. Acaba pasları sökmek için bir şey mi yapmalıyım, bir kimyasal mı kullanmalıyım yoksa astar atıp boyaya devam mı etmeliyim.?IMG_6782.JPG

o pasları yok etmek gerekir yoksa ilerde boyada kabarmalar meydana gelebilir...

@a.f.k. Nasıl yok edebilirim peki, ne kullanmalıyım

Boyayı sökmek için kimyasalla zımparayla uğraşmayın aşağıdaki tel fırçayı taşlama makinesine takıp kullanın bisiklet çıplak haline gelecektir

276059313_tn50_0.jpg

@mywashere hocam bana mı cevap olarak söyledin acaba? pası sökmek için mi demek istedin? :)

@weicH sanayide kumlama yaptırabilirsin... sağlam bir oto boyahane bulursan kimyasal ile yardımcı olabilirler diye düşünüyorum...

metal polish diye bir zımbırtı var ben onu kullanıyorum pas gidermek için çok da faydalı öneririm.@weicH

geçenlerde bende eski bisikletimin kadrosunu boyamıştım . zımpara yaptıktan 1 saat sonra yorulup gidip beyaz sprey boya aldım direk boyadım ( astar ) daha sonra neon sarısıyla boyadım gayet temiz oldu en son da vernik attım tertemiz suruyorum tek sıkıntı var oda zincirin yağı damladı bende kadro koruyucu gibi bir şey yaptım bir ip alıp kirli olan yeri sardım .:)

Arkadaşlar bisikleti boyadım, sprey boya çok kolay deforme oluyor.(astar da attım) Bu kadar kolay deforme olmasını önlemek için yapabileceğim bir şey var mı?

@weicH birde üzerine vernik uygulayın eskiye göre daha iyi oluyor en azından.

Geri