Scudo Sports

Bisiklet bakımı için anahtarlar ve aletler

Scudo
Eğer çok aşırı aktif kullanıyorsanız alyan için wera markasını öneririm asla ucunu bisikletten kullanarak bozamazsınız
Ben wera kullanıyorum dayanıklılığın yanı sıra topuz başıyla vidalara da zarar vermiyor

Öyle bi bozarım ki...
Daha önce anlatmıştım sanırım başka bi konuda ama tam yeri olunca yine anlatayım istedim; daha önce çalıştığım bi firmada Japonlar gelip bi makine kurulumu yapmıştı. Makinenin en önemli özelliği çok yüksek yangın güvenliğiydi. Adamlar işi bitirdi, ı gün bavullarıyla falan geldiler fabrikaya kapanış toplantısı için, biz toplantıdayken içerde haber geldi makine alev aldı diye :)

Yine bi gün bi tedarikçi radyal yüklere karşı muazzam dayanıklı yeni bir ürününü tanıtmak için gelmişti, bi arkadaşımız eline alıp ‘ne yani böyle yaparsam kırılmaz mı’ derken kırdı parçayı :)

Çok hoşuma giden bi söz var; ‘Türk’e imkansız de, otur izle’ diye. O yüzden ben bi kaç sene bu tip insanlarla çalıştıktan sonra şöyle bir üslup kullanmaya başladım; ‘aynı şekilde kullandığında diğerlerine göre bi tık daha dayanıklı’. Böyle söyleyince (genellikle) ilgili ekipman üstünde güç gösterileri yapılmıyor :)

Demek istediğim, altıgen (allen) anahtar ne marka olursa olsun, yalama olmaya çok meyillidir, ve yalama olabilir. Özellikle küçük ölçüde olanları. Mesela, montaj yaparken fazla sıkılmış bir boğaz çektirme civatası, hele de uzun süre (+ 3 yıl diyeyim) monteli kalmışsa, açmaya çalışırken sıkıldığındaki torktan çok daha fazlasına ihtiyaç duyuyor, çevirmeye çalışırken altıgenin zayıf şekil bağından dolayı anahtar alyan yuvasını tıraşlıyor ve kafası gömülü nur topu gibi bir civatamız oluyor. Al başına belayı.

Eğer çok aşırı aktif kullanıyorsanız alyan için wera markasını öneririm asla ucunu bisikletten kullanarak bozamazsınız

Fiyat farkını bilmem ama yerli malı İzeltaş bana göre Wera dan daha kaliteli. İzeltaş alyan ve Wera bit set kullanıyorum. Aynı koşullarda kullanılmasalar da izeltaş alyanlar daha iyi durumda.

Fiyat farkını bilmem ama yerli malı İzeltaş bana göre Wera dan daha kaliteli. İzeltaş alyan ve Wera bit set kullanıyorum. Aynı koşullarda kullanılmasalar da izeltaş alyanlar daha iyi durumda.
weranın kalite kalite çok fazla çeşit alyan seti var, fiyatlar da bir kaç kat değişiyor. İzeltaş kötü demiyorum ama bence wera kalitesinde değil. Bir de milwaukee var o da çok kaliteli

weranın kalite kalite çok fazla çeşit alyan seti var, fiyatlar da bir kaç kat değişiyor. İzeltaş kötü demiyorum ama bence wera kalitesinde değil. Bir de milwaukee var o da çok kaliteli
bisiklet dışında alanlarda da wera da milwaukee de kullandım benim kendi anladığım kadarıyla wera daha az yalama yapmakta ama milwaukee daha sağlam gibi

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
İzeltaş'ın bits uçlarını kullanıyorum. Açıkçası alyan başların en ufağı ucundan yatay bir şekilde ilk kullanımımda kırıldı. Ve bunları kullanarak yalama yaptığım yerler de oldu. Bence her markada bu yalama problemi ile karşılaşılabilir fakat dediğim kırılma olayı hoşuma gitmedi. Sabit alyan anahtarlarımda var izeltaş. Onlar sağlam gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg ve krank
Hocam milwaukee zaten efsanedir

Selamlar foruma uzun zamandır giriş yapmadım sanırım bi 17-18 yıl :( kadar oldu. Başlık açamadığım için ilgili olan başlık burası diyerek yazıyorum. Eğer yanlış yerde yazdıysam ve zamanınızı aldıysam kusuru bakamayın.

2006 yılında bisikleti aktif kullanmaya başladım ve 2011 den sonra neredeyse kulannmadım. Arada iş-evlenme vs zaman geçti. Şimdi bir oğlum var ve onunla beraber tekrar bisiklet kullanmaya başladım. Oğlum 9 yaşında ve artık daha büyük bisiklet alma zamanımız geldi ona bisiklet bakarken kendimede alsam mı? diye düşündüm. Kısa özetten :) sonra sorum şu,

Elimde 2006 model TREK 4300 D bisikletim var bi 10 yıl önce tel değişimi yağlama vs bakımı oldu onun dışında bakım yüzü görmedi.

Trek bisikletime ciddi bir bakım mı?
Yoksa Kron Tx 150-300 benzeri yeni bir bisiklet mi alsam?

Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler 🙋🏼‍♂️

Hocam öncelikle hoş geldin, 17-18 yıl aradan sonra foruma dönüş de bisiklete dönüş kadar kıymetli olmuş; şimdi gelelim meseleye: elindeki Trek 4300 öyle kolay kolay emekli edilecek bir bisiklet değil, biraz bakım, yeni lastik, belki kablo-tel değişimiyle taş gibi olur, Kron TX alırsın fena değil ama sonuçta sıfır kilometre Doblo misali; Trek ise yılların Defender’ı, yani oğlanla yokuşta kapışmaya başladığınızda arkan sağlam olsun diyorsan Trek’i dirilt, oğlana da güzel bir bisiklet al, sonra baba-oğul kapışmalar başlasın, şimdiden söyleyeyim birkaç sene içinde yokuşta seni sollarsa da şaşırma çünkü onların motor turbo, bizimki dizel ağır abi.

Selamlar foruma uzun zamandır giriş yapmadım sanırım bi 17-18 yıl :( kadar oldu. Başlık açamadığım için ilgili olan başlık burası diyerek yazıyorum. Eğer yanlış yerde yazdıysam ve zamanınızı aldıysam kusuru bakamayın.

2006 yılında bisikleti aktif kullanmaya başladım ve 2011 den sonra neredeyse kulannmadım. Arada iş-evlenme vs zaman geçti. Şimdi bir oğlum var ve onunla beraber tekrar bisiklet kullanmaya başladım. Oğlum 9 yaşında ve artık daha büyük bisiklet alma zamanımız geldi ona bisiklet bakarken kendimede alsam mı? diye düşündüm. Kısa özetten :) sonra sorum şu,

Elimde 2006 model TREK 4300 D bisikletim var bi 10 yıl önce tel değişimi yağlama vs bakımı oldu onun dışında bakım yüzü görmedi.

Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler 🙋🏼‍♂️
Ben olsam hesabın şifresini unuturdum🤣 hoşgeldiniz.

Trek her zaman trektir. Eminim güzel bı bakımla gençliğinize götürür sizi.

Çocuğunuz ile keyifli sürüşler

• Beğen
Tepkiler: roblen13
Hocam öncelikle hoş geldin, 17-18 yıl aradan sonra foruma dönüş de bisiklete dönüş kadar kıymetli olmuş; şimdi gelelim meseleye: elindeki Trek 4300 öyle kolay kolay emekli edilecek bir bisiklet değil, biraz bakım, yeni lastik, belki kablo-tel değişimiyle taş gibi olur, Kron TX alırsın fena değil ama sonuçta sıfır kilometre Doblo misali; Trek ise yılların Defender’ı, yani oğlanla yokuşta kapışmaya başladığınızda arkan sağlam olsun diyorsan Trek’i dirilt, oğlana da güzel bir bisiklet al, sonra baba-oğul kapışmalar başlasın, şimdiden söyleyeyim birkaç sene içinde yokuşta seni sollarsa da şaşırma çünkü onların motor turbo, bizimki dizel ağır abi.
Aytaç Bey dönüş için çok teşekkür ederim, hala bu forumun sıcak kanlılığı devam ediyormuş çok sevindim. Doblo örneği benim için yeterli oldu. Hemen bakım için görüşmelere başlayacağım. Sağolun 🙏
Ben olsam hesabın şifresini unuturdum🤣 hoşgeldiniz.

Trek her zaman trektir. Eminim güzel bı bakımla gençliğinize götürür sizi.

Çocuğunuz ile keyifli sürüşler
Dönüş için çok teşekkürler, önceliğim bakımdı ancak şüphelerimi gidermek için forumun hafızasına deneyimine bilgi birikimine çok ihtiyaç duydum bu küçük desteğiniz beni en mantıklı olanı seçmeni sağlayacak teşekkürler🙋🏼‍♂️

Geri