Scudo Sports

Bisiklet bakımı için anahtarlar ve aletler

Bisiklet daytona 730 deore sistemli full shimano set var. Kolda mı bilmiyorum ama düşürme koluna çarpıyor 2ye 3e geçmiyor ön dişli

"ön dişlisini yükseltme yerine basarken vites düşürme koluna çarpıyor" ifadesinden vitesi yükseltme tetiğine basarken onun bir şekilde vites düşürme tetiğine çarptığını, yani nasıl oluyorsa iki tetiğin birbirine çarptığını anlıyorum ama bunun nasıl olabildiğini anlayamadım. Farklı bir şekilde anlatırsanız belki anlarım. Ya da "yükseltme yeri" ve "düşürme kolu" derken nereleri kastettiğinizi anlatan fotoğraflar veya sorunu gösteren bir video ne olduğunu anlamayı kolaylaştırır.

"düşürme koluna çarpıyor" kısmını işin içine katmayıp vites kolunun ön vitesi büyütememesini yorumlarsam, ya tel gerginliği yeterli değildir, ya sınır ayarı hatalıdır.

Scudo
"ön dişlisini yükseltme yerine basarken vites düşürme koluna çarpıyor" ifadesinden vitesi yükseltme tetiğine basarken onun bir şekilde vites düşürme tetiğine çarptığını, yani nasıl oluyorsa iki tetiğin birbirine çarptığını anlıyorum ama bunun nasıl olabildiğini anlayamadım. Farklı bir şekilde anlatırsanız belki anlarım. Ya da "yükseltme yeri" ve "düşürme kolu" derken nereleri kastettiğinizi anlatan fotoğraflar veya sorunu gösteren bir video ne olduğunu anlamayı kolaylaştırır.

"düşürme koluna çarpıyor" kısmını işin içine katmayıp vites kolunun ön vitesi büyütememesini yorumlarsam, ya tel gerginliği yeterli değildir, ya sınır ayarı hatalıdır.
Video koymaya çalışacağım

Birtürlü video koyamadım. Fotoğraf çektim.

Dosyalar

• 17033997313292942055744086904263.jpg
    17033997313292942055744086904263.jpg
    84,3 KB · Okunma: 45
  • 17033997493508848384870900943144.jpg
    17033997493508848384870900943144.jpg
    58,7 KB · Okunma: 47
  • 17033997748215425602859683525596.jpg
    17033997748215425602859683525596.jpg
    38,6 KB · Okunma: 42
Son düzenleme:
Sorunu çözdüm bisikletçi pense yardımı ile düzeltti

standart ingiliz anahtar setleri kalın. bisiklet bakımı için kullanacağımdan bildiğiniz ince anahtar seti var mıdır ?

Bende bunlar var, istediğiniz bu incelik mi bilemiyorum ama

Dosyalar

• IMG_3527.jpeg
    IMG_3527.jpeg
    176,9 KB · Okunma: 55
  • IMG_3528.jpeg
    IMG_3528.jpeg
    234,7 KB · Okunma: 56
  • IMG_3529.jpeg
    IMG_3529.jpeg
    255,6 KB · Okunma: 58
  • IMG_3530.jpeg
    IMG_3530.jpeg
    271 KB · Okunma: 56
standart ingiliz anahtar setleri kalın. bisiklet bakımı için kullanacağımdan bildiğiniz ince anahtar seti var mıdır ?

Göbek anahtarı diye satılan ince anahtarlar var, bazısında iki uç çift aralıklı, böylece 13-14-15-16[-17] mm için kullanılabiliyor. Örneğin:
(link)
(link)
(link)

Bende en alttaki Pro olandan var.

Göbek anahtarı diye satılan ince anahtarlar var, bazısında iki uç çift aralıklı, böylece 13-14-15-16[-17] mm için kullanılabiliyor. Örneğin:
(link)
(link)
(link)

çok teşekkür ederim ilk ürün güzelmiş

Isterseniz birde Park Toolun SCW setine bakin. Kesinlikle pisman olmayacaginiz bir set.

Ama suda var, devamli kullanmiyorsaniz bosuna okadar paralari vermeye gerek yok, elinizde normal kalin ingiliz anahtari varsa onu taslatip incelte bilirsiniz. Böylelikle hem paraniz cebinizde kalir hemde amaciniza ulasmis olursunuz.

Ben atölyemi kurmadan önce senelerce taslanmis aletlerle bakimlarimi yaptim ve hic bir sorunla karsilasmadim. Ama tabiki hergün bu aletlerle calisacaksaniz yani aktiv olarak kullanacaksaniz orjinalini almanizi tavsiye ederim.

Trendyolda epic olanı 255'e alacakken vazgeçtim güç uygulandığında yamulmasından korktum. Görüntüde neredeyse teneke gibi çok ince duruyorlar. Kalınlıkları hakkında bilginiz var mı hocam? Pro da benzer duruyor çünkü.

çok teşekkür ederim ilk ürün güzelmiş

Unior'daki bir güzel şey de 17 numarası olması sanırım. İzlediğim birçok göbek bakımı videosunda en dış somun için 17 numara kullanıyorlardı. Elinizde yoksa ayrıyeten bakıp almaya gerek kalmaz.

• Beğen
Tepkiler: Şafak Başlar
Trendyolda epic olanı 255'e alacakken vazgeçtim güç uygulandığında yamulmasından korktum. Görüntüde neredeyse teneke gibi çok ince duruyorlar. Kalınlıkları hakkında bilginiz var mı hocam? Pro da benzer duruyor çünkü.

Unior'daki bir güzel şey de 17 numarası olması sanırım. İzlediğim birçok göbek bakımı videosunda en dış somun için 17 numara kullanıyorlardı. Elinizde yoksa ayrıyeten bakıp almaya gerek kalmaz.

Pro'nun en ince yeri 2.2 mm.

Epic ve Pro'nun sağlamlığı hafif katlı yüzeylerinden geliyor. Düz bir mukavvanın direnciyle L şeklinde katlanmış olanınkini, düz demirle L ya da T profil ya da kavisli demiri karşılaştırın, otomobil kaportaları ya da diğer ürünlerdeki hafif kat verilmiş kısımları düşünün. Unior resimlerde tamamen düz görünüyor, öyle ise kalınlığının benzerlerinden fazla olması gerekir.

Nalburlarda ruble anahtari neden satilmaz ki :/

Simdi isin yoksa kargo bekle.. :(

Uniorun setini kullanıyorum. Gayet sağlam.

Bende bunlar var, istediğiniz bu incelik mi bilemiyorum ama
Takım olarak çok kaliteli marka seçmişsin yıpranmak nedir bilmez Wera benin takım çantamda da Wera tornavida seti vardır Hatta evdeki şahsi çantama bile Wera setler almıştım kullanmaya kıyamadım daha :)

Yaprak anahtarları (bu anahtarların bisikletçi lügatında adı "yaprak anahtar") teker millerindeki kontra somundan başka bir şeyde kullanmak pek mantıklı olmaz çünkü ince oldukları için dayanıksızlar. İnce olmak zorunda çünkü kontra somundaki anahtar yuvası dar.

Isterseniz birde Park Toolun SCW setine bakin. Kesinlikle pisman olmayacaginiz bir set.

Ama suda var, devamli kullanmiyorsaniz bosuna okadar paralari vermeye gerek yok, elinizde normal kalin ingiliz anahtari varsa onu taslatip incelte bilirsiniz. Böylelikle hem paraniz cebinizde kalir hemde amaciniza ulasmis olursunuz.

Ben atölyemi kurmadan önce senelerce taslanmis aletlerle bakimlarimi yaptim ve hic bir sorunla karsilasmadim. Ama tabiki hergün bu aletlerle calisacaksaniz yani aktiv olarak kullanacaksaniz orjinalini almanizi tavsiye ederim.
Park tool gayet güzelmiş. seti pahalı gibi olsa da, adet olarak hesaplarsan uygun kalıyor. çok sık kullanmayacağım unıonu aldım. teşekkürler öneri için. markanın başka ürünlerini de mercek altına aldım. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Bu arada yerli ürün alırken elimden geldiğince fiyat farkına rağmen İzeltaş almaya dikkat ettim. Dün kaliperin üzerindeki vidayı sökerken ufak lokma uçlarından biri elimde kırılıverdi. Acayip sinir oldum.

Orta göbek sökme anahtarı
Akord anahtarı
Kaset sökücü
Aynakol göbek anahtarı
Zincir sökme aleti
14-15, 16-17 ince ve kalın ingiliz anahtarı
Ruble tutma aleti
Maşa yatağı anahtarı
Pedal anahtarı
Ruble anhtarı
Yıldız ve düz tornavida
Alyan seti

Şu listede sizin kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünlerin aktif linklerini atabilecek var mı? Burada atılmış neredeyse tüm linkler bozuk. Ayrıca hepsi uçuk fiyatta olması yüzünden araştırsam da normal fiyatta bir şey bulamadım. Erdoğanlar Bisiklet'te küçücük ruble anahtarı (https://www.erdoganlarbisiklet.com/parktool-fr-4-ruble-sokme-anahtari.html) 450TL diyor fakat zincir sökme aletine başka yerde bir bakıyorsun aynı fiyatta :d *Birileri* kara para mı aklıyor acaba diye aklımdan geçmedi değil.

Aralıktan beri sezon başında bisikleti yükseltmek için parçalar ve bunlar için aletler anahtarlar topluyorum. Bazıları gerçekten çok pahalı. 450 TL verdiğim aynakol çektirme anahtarının parmak kadar bir şey olduğunu görünce faturaya gözlerim dalmadı değil. Ama iyi tarafından düşünmek lazım ucuz aletlerin anahtarların eldeki ekipmanlara, bileşenlere bileşenlere zarar verme ihtimali az değil. Yalama olabilecek dişler sadece verdiğiniz parayı değil rublenizi de harcar örneğin.

• Beğen
Tepkiler: Wilhelm_LAS
@Wilhelm_LAS Bahsi geçen anahtar ender denk gelinen bir vidalı rublenin (Maillard, Atom) anahtarı. Bir şey almadan önce buraya danışırsanız işinize yaramayacak şeylere boşuna para vermemiş olursunuz.

@UnchosenOne 2 yıl önce aldığım kare mil aynakol çektirmesi (şu an e-alışveriş sitelerinde 115 tl) işini mükemmel şekilde görüyor. İlla her şeyin markasını almak zorunda değilsiniz. Ucuz markalarda da iyi ürünler çıkabiliyor. Şunu da belirtmem lazım ki, aleti kullanırken yöntem de düzgün olmalı. Anahtara ve ekipmana en az zarar verecek şekilde davranmalısınız.

Marka biraz da kısayol oluyor insan için hocam. Her ürünü denemek, değerlendirmek mümkün olmuyor. Etrafımızda denemiş, değerlendirmiş insanların tavsiyeleri de olmayınca herhalde bu kadar insan yanılmıyordur ya da bu yanılmanın maliyeti diğerininki kadar değildir diyerek markaya sığınıyoruz maalesef. Hayatın her alanında ister istemez oluyor bu. 😓

• Beğen
Tepkiler: Wilhelm_LAS
Geri