Scudo Sports

Bisiklet bakım ve onarım ücretleri

Bakım yaptırmak istersen halen 1000tl miş bilginize,geçerken sordum 1500 yapacakmış yakında.
Hocam üsküdar kadıköy civarı genel bakım ne kadar mosso yol bisikletim 6 yildir depodaydi atilla bisiklete genel bakima götürdüm 1750 tl dedi bu inanılmaz bir fiyat değil mi sadece bana mı garip geldi bu civarda daha ucuzu var mıdır

Scudo
Hocam üsküdar kadıköy civarı genel bakım ne kadar mosso yol bisikletim 6 yildir depodaydi atilla bisiklete genel bakima götürdüm 1750 tl dedi bu inanılmaz bir fiyat değil mi sadece bana mı garip geldi bu civarda daha ucuzu var mıdır
ne yapacagina gore degisir. Ayrintili bir genel bakim icin en az 4 5 saatlik bir mesai gerekir ve iyi bir fiyat bile demiş. Ama genel temizlik ve yağlama yapacaksa fazla.

İstanbul'daki bisikletçilerden pek haberim yok kardeşim,ama ben pahalı ucuz kavramını yitireli çok oldu!

ne yapacagina gore degisir. Ayrintili bir genel bakim icin en az 4 5 saatlik bir mesai gerekir ve iyi bir fiyat bile demiş. Ama genel temizlik ve yağlama yapacaksa fazla.
Abi bugün gittim perşembe gel dedi diger fiyatlar nasil bilmiyorum
İstanbul'daki bisikletçilerden pek haberim yok kardeşim,ama ben pahalı ucuz kavramını yitireli çok oldu!
Valla 5 kere genel bakim yapsam sifir bisiklet parasi çıkıyor anlamadim abi sanki oto sanayiye gidiyoruz

Merhabalar,

Kron TX150 kullanıyorum, bisiklet konusunda yeniyim. Evde ve/veya bisikletçide hangi aralıklarla hangi bakımlar yapılmalı?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar,

Kron TX150 kullanıyorum, bisiklet konusunda yeniyim. Evde ve/veya bisikletçide hangi aralıklarla hangi bakımlar yapılmalı?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bisiklette yeni olduğun için çok fazla bakım tecrüben olmadığını varsayıyorum.

Zinciri güzel bir yağ alıp kendin yağlamalısın. Çoğu bisikletçi kötü yağlar kullanıyor.
Yağı yenileme aralığı, aldığın yağa göre değişir. Ne kadar sürdüğüne, hangi havalarda kullandığına bağlı.

Güvenilir bir bisikletçide yaptırabileceğin bakımlar:
Amortisör bakımı, keçeler sağlamsa, çalışırken ekstra zorlanma, ses vs oluşmazsa senede bir yaptırılabilir diye düşünüyorum.

Yağmurda sürmediysen, furç seti ve jant göbeklerinin bakımı 8, 9 ayda bir yaptırılabilir.

Hidrolik frene sahipsen, 2 senede bir hidrolik yağını değiştirebilirsin, bunu kendin de yapabileceğini düşünüyorum.
Balata, rotor temizliği de 3 4 ayda bir yapabilirsin.

Bakım aralıkları nerede sürdüğüne göre değişir.
Bu dediğim aralıklar bisiklet toza toprağa, yağmura maruz kaldığında kısalıyor.

• Beğen
Tepkiler: fkundes
Geri