Scudo Sports

Bisiklet bakım ve onarım ücretleri

@ozgozer Keşke bunu çelik kadromun eski sahipleri de bilseymiş. Sıkışmış gidon boğazını kesip, maşanın içinde kalan kısmı kostik ile eriterek çıkartmak zorunda kaldım.

Scudo
@Samet M. PedalTurk her yıl Mart ayında bu kampanyayı yapar, en azından ben son 3 yıldır görüyorum ve gidiyorum. Tavsiyede edebilirim.
Geçen sene sanırım 90 lira gibi bir fiyatlardaydı (tam hatırlayamadım) dediğiniz gibi her yıl yapıyor ve instagram'da çok karşılaşıyorum :)

Arkadaşlar fiyatların yanında teslimat sürelerini de yazarsak daha faydalı olur bence.

IMG_20210524_191453~3.jpg
Listede yazılanlar için perşembe günü bisikleti bırakıp bugün(pazartesi) teslim aldım. (Haftasonu yasağı vardı malum, belki daha önce bitmiştir, bilemiyorum.) Toplamda 150 TL tuttu. Tekirdağ Limon Bike.
Ekleme: Değişen parçaları daha önce netten kendim almıştım.

@ModernOblomov İstanbul'da yaşamamanın faydaları. Burada 300'e patlar bu liste. Bu arada, ürün bağışlama başlığına koyduğunuz lastikleri vermediyseniz alabilirim. Özel mesajınız kapalı olduğundan size ulaşamadım.

@ModernOblomov İstanbul'da yaşamamanın faydaları. Burada 300'e patlar bu liste. Bu arada, ürün bağışlama başlığına koyduğunuz lastikleri vermediyseniz alabilirim. Özel mesajınız kapalı olduğundan size ulaşamadım.
300tl ye bakım yapan yer var mı 😳

Bisikletlerinizin bakımlarını neden kendiniz yapmıyorsunuz ? Bakım için vereceğiniz 200 ₺ ile gerekli alet edevat alıp kendiniz yapabilirsiniz. Belki 100-200 de gresti, yağ dı ıvır zıvır alınır. Ama uzuuun zaman sizi bakım masrafından ve zaman kaybından kurtarır.

265037 dosyayı görüntüle
Listede yazılanlar için perşembe günü bisikleti bırakıp bugün(pazartesi) teslim aldım. (Haftasonu yasağı vardı malum, belki daha önce bitmiştir, bilemiyorum.) Toplamda 150 TL tuttu. Tekirdağ Limon Bike.

Bisikletlerinizin bakımlarını neden kendiniz yapmıyorsunuz ? Bakım için vereceğiniz 200 ₺ ile gerekli alet edevat alıp kendiniz yapabilirsiniz. Belki 100-200 de gresti, yağ dı ıvır zıvır alınır. Ama uzuuun zaman sizi bakım masrafından ve zaman kaybından kurtarır.

Önceden kendim yapıyordum şimdi iş temposu falan vakit ayırmak istemiyorum. Yukarıdaki listenin neredeyse tamamı için 50-100 TL arası bir ücret veriyorum. Bir sebebi de ilgili esnafı takdir etmem.

265037 dosyayı görüntüle

degisen parcalar dahil degil ise ve akort ayari da yapmadiysa usta 150 tl cok fazla ya. Bence akort ayari haric kendiniz yapabilirsiniz zor degil.

• Beğen
Tepkiler: enzo ve M.İhsan
degisen parcalar dahil degil ise ve akort ayari da yapmadiysa usta 150 tl cok fazla ya. Bence akort ayari haric kendiniz yapabilirsiniz zor degil.
Gerekli alet edevatı toplamaya çalışıyorum henüz. Öyle 200 liraya toplanacak bir set de göremedim ben Türkiye'de. Bir zincir sökme pensesi bile en uygun 85 TL. Press fit göbek sökme-takma aleti 500 TL. :ckskc: Maliyet, birkaç bakımda kendini amorti eder, orası ayrı. Tabii bir de el yatkınlığı gerek.

Şehir bisikletimin bakımlarını yaparken zorlanmadım ama yol bisikletinde öyle olmadı. Daha karmaşık geldi bana. Bir de epey bakımsız kalmış bir ikinci el bisiklet olduğu için komple elden geçsin diye verdim. En azından içim rahat bineceğim şimdi.

Sahibinden de bazen çok uyguna denk geliyor. Hatta ben neredeyse tüm ekipmanları burada satan arkadaşlardan temin ettim. Gresinden türlü anahtarına kadar. Araştırmakta fayda var. Üstelik yaptığınız işlemleri kendiniz yaptığınız için neredeyse tüm vidaların ne kadar sıkıldığına kadar haberiniz oluyor. Şahsen ben güvenemiyorum başkası bakım yaptığı zaman. En basit örneği ismi lazım değil, Küçükyalı da Shimano Center servisi olan bir işletmede bakım yaptırdım. Bisikleti teslim aldıktan 2-3 km sonra ön fren papucunun bırakın jantı, lastiğe sürtüğünğ gördüm ve epey derin iz yapmıştı 😤 Düzeltirken QR mandalınında sıkılmadığını görmüş oldum 😒 Sonra oturdum bisikletin her yerini tek tek kontrol ettikten sonra yola çıktım. Yani uzun lafın kısası adam işini iyi yapıyor bile olsa, son kontrol ihmal edilirse hayatınıza mal olabilir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yalnız o listedeki çoğu şeye "sorun yok, kontrol edildi" yazmış, ciddi fazla 150 lira yaptıkları için...

Bence bisikletiniz çok pahalı veya değerli değilse 1 2 yerden başlamanızı öneririm. Şayet benim 7 yıldır kullandığım dağ bisikletim var. öyle ahım şahım markalı bisiklet değil ancak işimi görüyor. ön göbeklerini sökmeye çalıştım ancak bilyaları hep dağıldı :)). Türlü Türlü videolar izlemiştim ama deneyimleyince kafama daha çok oturmaya başladı. Çaprazda kalmayı onda öğrendim. ama 1 rubleye mal oldu :) ( hala kullanıyorum rubleyi ama son vitesi kullanamıyorum boşa atıyor.)
Bana kalırsa v fren ise bisikletinizin frenlerini ayarlamaya çalışın. olmadı bisikletçiye yaptırabilirsiniz. Ama akord ayarlamak sıkıntılı, biraz tecrübe ve sabır isteyen iştir. ayarlamaya çalıştım beceremedim.
İyi ustalar için ilk öncelikle google haritalardan bisikletçilere bakın ve puanlaması nasıl onları inceleyin. işinin ehli insanlar hava vurma gibi basit işlemlerden para almaz, hava basmak istiyorsanız araç temizleme yerlerinde veya benzinliklerde şişirebilirsiniz. Bazı bisikletçiler var haritalarda gözükmüyor. onlara da uğrayıp sohbet edebilirsiniz.

Benim de sizlere sormak istediğim sorum var:
  • 7 yıllık bisikletim var ve markasız.
  • Ruble sıkıntılı ama işimi görüyor.
  • Aynakol 3 lü ama 2 bölümünü kullanabiliyorum. orta aktarıcısı pek iyi durumda değil
Bisiklet de almak istiyorum ama pek bütçem de yok. Almak istesem de gravel tipi bisiklet almayı düşünüyorum.(carraro g0 gibi /grx setler çok pahalı geliyor, belki uygun fiyatlı grx serisi çıkarsa düşünebilirim)

Sizce Bisikleti nasıl tamir etmeliyim veya bisikleti tamir etmeli miyim? ediceksem de saiguan gibi markaları mı kullanmalıyım? aklımda shimano tourney grupset ile sıfırlamak var ama sizce değer mi ? Biraz daha bekleyip shimano ekipmanları mı kullanayım yoksa saiguan gibi uygun markaları mı tercih edeyim ?

Yeni başlık açamadığımdan dolayı buraya yazıyorum. Hepinize keyifli sürüşler diliyorum

• Beğen
Tepkiler: Trakyalı
Geri