Scudo Sports

Bisiklet bagajı nasıl seçilir, çanta ve eşyalar nasıl yüklenir?

.. . Topeak r2 ürünü, karbon bisikletlerde bağlantı noktalarından dolayı bana güven vermedi....
Ürün sayfasında da belirtilmiş:
(link)

*TetraRack is not recommended for carbon forks and seat stays
*TetraRack series racks are not compatible with front or rear mounted V-Brake type systems.

Scudo
Ürün sayfasında da belirtilmiş:
(link)

*TetraRack is not recommended for carbon forks and seat stays
*TetraRack series racks are not compatible with front or rear mounted V-Brake type systems.
Evet oyle bir dezavantaji var ama zaten yüklü gideceksek carbon bisiklet hicbirsekilde saglikli degil bagaj takmaya diye dusunuyorum. Carbonlar icin en sagliklisi saddlebag gene. Ortlieb markasininkiler saglam duruyor. Sallanmiyorlar pek.

Karbona uygun fiyatı zevke getiren bagaj buyrun:(link)

Karbona uygun fiyatı zevke getiren bagaj buyrun:(link)

Onun da resmi sitesinde karbon kadroya uygun olmadığı yazıyor: (link)
"not suitable for carbon frames and not suitable for transporting child seats"
1728935295058.png

Aslında her ürünün sitesine bakmaya bile gerek yok. Karbon kadro bagaja uygun tasarlanmadıkça orasından burasından uydurulmuş bagajlar riskli.

• Üzgün
Tepkiler: Sinyor
Onun da resmi sitesinde karbon kadroya uygun olmadığı yazıyor: (link)
"not suitable for carbon frames and not suitable for transporting child seats"
322296 dosyayı görüntüle

Aslında her ürünün sitesine bakmaya bile gerek yok. Karbon kadro bagaja uygun tasarlanmadıkça orasından burasından uydurulmuş bagajlar riskli.
Bunun karbona ne zararı olacak anlamıyorum. Cırcır bantlı sistem sonuçta. Asıl mesele bence kullanıcılarin çok ağırlık bindirmelerinden korkuyorlar. Ve karbon için yasak diyorlar. Bir Nevi, bu bagaj yüzünden kadrom patladı gibisinden dönüt almamak için.

Bunun karbona ne zararı olacak anlamıyorum. Cırcır bantlı sistem sonuçta. Asıl mesele bence kullanıcılarin çok ağırlık bindirmelerinden korkuyorlar. Ve karbon için yasak diyorlar. Bir Nevi, bu bagaj yüzünden kadrom patladı gibisinden dönüt almamak için.
Karbon fiber kuvvetin / darbenin gelmesi gereken yönde dayanıklı ama tasarımına uygun olmayan yönden uygulanan kuvvete / gelen darbeye karşı dayanıksız. Örneğin bir karbon bisiklet yana devrildiğinde kadro doğrudan darbe alırsa kırılabilir. Ayrıca karbon kadrolar aşırı sıkıştırmaya da aşırı esnetmeye de kıvırmaya da döndürmeye de gelmez, o yüzden güçlü sıkılması gereken kelepçelerden kaçınmak, hem sıkan hem esneten parçalarda (mesela furç çektirmesi) sıkma kuvveti sınırını aşmamak, dikey dayanım için tasarlanmış parçaları esnetecek, döndürme kuvveti uygulayacak montajlardan da kaçınmak lazım. Bazı kadrolarda bazı kısımların elle bastırınca bile esnediğini görebilirsiniz. Özetle, karbon kadro olması gerektiği gibi kullanılmalı, tasarımına uygun olmayan etkenlerden korunmalı.

ELOPS 500 Bisiklet Port Bagaj 26/28 İnç
(link)

Ürünün kurulumuna dair Youtube'da video buldum.

Son düzenleme:
Merhaba. Aranıza dün akşam katıldım. Çocukluğumdan beri hep sporun icinde olmuş, futbol başta olmak üzere tekwando koşu vs. yapmış bir sporseverim.

Taşınma sırasında 25 yıllık Şehir Bisikletim çalındı. Çok üzüldüm ama spor haricinde alışveriş gibi hammaliye işlerinde de kullandigim için artık değişme zamanı da gelmişti açıkçası.

Gönlümde yine Şehir ve Tur bisikleti almak var ancak çalınır mı endişesi ile Katlanır olanlardan mı alsam diye düşünüyorum.

Karar vermek için şu soruya cevap bulmam lazım;
Spor yaparken kendimi zorlamayı seven biriyim, Katlanır Bisiklet bana bunu verir mi?

Sürüş oturuş şekli bana, yazlık yerde çocuklarla akşam gezintisi yapıyormuş hissi veriyor. Yanlış da olabilir bu tabi.
Bir defa kullanmıştım gidonu da çok güvenli gelmemişti.
Yardımcı olursanız sevinirim. iyi forumlar 💐

Merhaba. Aranıza dün akşam katıldım. Çocukluğumdan beri hep sporun icinde olmuş, futbol başta olmak üzere tekwando koşu vs. yapmış bir sporseverim.

Taşınma sırasında 25 yıllık Şehir Bisikletim çalındı. Çok üzüldüm ama spor haricinde alışveriş gibi hammaliye işlerinde de kullandigim için artık değişme zamanı da gelmişti açıkçası.

Gönlümde yine Şehir ve Tur bisikleti almak var ancak çalınır mı endişesi ile Katlanır olanlardan mı alsam diye düşünüyorum.

Spor yaparken kendimi zorlamayı seven biriyim, Katlanır Bisiklet bana bunu verir mi?

Sürüş oturuş şekli bana, yazlık yerde çocuklarla akşam gezintisi yapıyormuş hissi veriyor. Yanlış da olabilir bu tabi.
Hoş geldiniz. Katlanır kullanan arkadaşlar belki kızacak ama katlanır bisiklet sadece ulaşım ve gezi amaçlı kullanılır bence. Gidon tekerlek bağlantısı; yapısı gereği çok aşağıdan olduğu için kontrolü daha zor bir bisiklet. Oturuş pozisyonundan dolayı da dediğim gibi daha çok gezi için tasarlanmış. spor yapmak ve kendinizi zorlamaktan bahsetmişsiniz, bunun için en doğru seçim bir yol bisikleti olur bence. Ama toplu taşımaya adapte olsun, ya da gittiğim her yere götüreyim diyorsanız katlanır tabi ki.

• Beğen
Tepkiler: karagöziz

Size en uygunu Şehir bisikleti olur sanırım, katlanırlar kısa süreli mesafelerde idareten kullanılmak için yapılmış verimliliği düşük, konfrosuz bisikletler.

• Beğen
Tepkiler: karagöziz
Evet arkadaşlar Fethiye'de yaşıyorum ve konumuz kendi youtube kanalımda, bisikletimle beraber minik bir kamp yapmak istiyorum. Bu çadırsız da olabilir. Bana verebileceğiniz tavsiyeler ve önerileriniz nedir? Bisikletime neler koymalıyım, yanıma neler almalıyım, Örnek olarak bu minik bir termosta çay olabilir, yanında bisküvi vs gibi şeyler de olabilir diye düşünüyorum. Bu tarz camping tarzı videolar hoşuma gidiyor, aynı zamanda kanalımın da buna uygun olduğunu düşünüyorum.
Eğer reklama girerse, linki kaldırabilirim.
Tabsiyeleriniz için teşekkür ederim :) Kanalım burada arkadaşlar: (link)

• Beğen
Tepkiler: EmreCavusoglu
Çadırsız kamp olacaksa kalmayacak mısınız hocam yoksa çadır mı kiralayacaksınız? Biz daha önce baya kamp yaptık, pratik kamp setleri satıyorlar minik tencereler ama o işe girmeyecekseniz basit katlanır bir tabure tarzı bişey olabilir, gece kalacaksanız uyku tulumu da olabilir yapacağınız zamana göre, bir çok kamp alanında bulaşık çamaşır yıkama yerleri, tuvalet/duşlar vardı, uzatma kablosuyla elektrik sağlıyorlar, şişme yatak alıyoduk biz mutlaka mesela, havludur sabun kağıtlarıdır vs baya lazım olacak, aklıma genel olarak bunlar geldi, şimdiden iyi eğlenceler diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: FENERAY
Turu kac gün planliyorsunuz. Bende fethiyede bu yaz bir bisiklet turu planladim. Bölgeyide iyi biliyorum. Ama bisikletle kamp olayi biraz farkli. Kullandiginiz bisiklet ve kondisyonunuz bu konuda çok önemli. Fethiye dogasi mükemmel lakin yollarin asfalt kalitesi ve eğimler sert biraz sert. Onun icin kisa ise turunuz cadir isine hic bulasmayin derim. Bisiklette yaniniza almaniz gereken en önemli sey. Bisikletinizi tamir edebileceginiz ekipmanlarin hepsi. Ufak bir fren teli kopmasi bile turunuzu berbat edebilir. Kalani teferruat seyler. Video icerigi olusturmaksa amaciniz kesinlikle rotanizi kelebekler vadisi ve alinca köyünden gecirin. Kelebekler vadisinde melisa pansiyon. Alinca köyündede elm hotelde konaklayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çadırsız kamp olacaksa kalmayacak mısınız hocam yoksa çadır mı kiralayacaksınız? Biz daha önce baya kamp yaptık, pratik kamp setleri satıyorlar minik tencereler ama o işe girmeyecekseniz basit katlanır bir tabure tarzı bişey olabilir, gece kalacaksanız uyku tulumu da olabilir yapacağınız zamana göre, bir çok kamp alanında bulaşık çamaşır yıkama yerleri, tuvalet/duşlar vardı, uzatma kablosuyla elektrik sağlıyorlar, şişme yatak alıyoduk biz mutlaka mesela, havludur sabun kağıtlarıdır vs baya lazım olacak, aklıma genel olarak bunlar geldi, şimdiden iyi eğlenceler diliyorum.
Yani genel olarak tam da planlamadım açıkçası fakat youtube'da bnunla ilgili videolar var. Dediğiniz gibi katlanır sandalye, ufak tefek atıştırmalar vs maksat burada aslında Fethiye'de bunları yapabilecek yerleri göstermek. Fakat bende keyif almak istiyorum tab orası ayrı mesele. Çok fazla zaman harcama durumu vs olmayacak burada günü birlik başlangıç videosu gibi olabilir. İleri zamanlarda ilerletebilirim tabi :)
Turu kac gün planliyorsunuz. Bende fethiyede bu yaz bir bisiklet turu planladim. Bölgeyide iyi biliyorum. Ama bisikletle kamp olayi biraz farkli. Kullandiginiz bisiklet ve kondisyonunuz bu konuda çok önemli. Fethiye dogasi mükemmel lakin yollarin asfalt kalitesi ve eğimler sert biraz sert. Onun icin kisa ise turunuz cadir isine hic bulasmayin derim. Bisiklette yaniniza almaniz gereken en önemli sey. Bisikletinizi tamir edebileceginiz ekipmanlarin hepsi. Ufak bir fren teli kopmasi bile turunuzu berbat edebilir. Kalani teferruat seyler. Video icerigi olusturmaksa amaciniz kesinlikle rotanizi kelebekler vadisi ve alinca köyünden gecirin. Kelebekler vadisinde melisa pansiyon. Alinca köyündede elm hotelde konaklayabilirsiniz.
Kelebekler vadisi gibi yerlere kondisyonumun yeteceğini sanmıyorum altımda ki bisiklet de outdoor veya MTB tarzı değil, şehir tur bisiklet Carraro Sportive 324 var. Ama Kocaçalış plajı, akmaz, karaot plajı gibi bana daha yakın olan yerlere düşünüyorum açıkçası. Daha önce böyle bir işe kalkışmadım açıkçası videolardan gördüğüm kadarıyla bende yapmak istiyorum dedim kendi kendime :)

Yani genel olarak tam da planlamadım açıkçası fakat youtube'da bnunla ilgili videolar var. Dediğiniz gibi katlanır sandalye, ufak tefek atıştırmalar vs maksat burada aslında Fethiye'de bunları yapabilecek yerleri göstermek. Fakat bende keyif almak istiyorum tab orası ayrı mesele. Çok fazla zaman harcama durumu vs olmayacak burada günü birlik başlangıç videosu gibi olabilir. İleri zamanlarda ilerletebilirim tabi :)

Kelebekler vadisi gibi yerlere kondisyonumun yeteceğini sanmıyorum altımda ki bisiklet de outdoor veya MTB tarzı değil, şehir tur bisiklet Carraro Sportive 324 var. Ama Kocaçalış plajı, akmaz, karaot plajı gibi bana daha yakın olan yerlere düşünüyorum açıkçası. Daha önce böyle bir işe kalkışmadım açıkçası videolardan gördüğüm kadarıyla bende yapmak istiyorum dedim kendi kendime :)
o bisiklet bu işler için uygun kondisyon durumunuzu bilemeyeceğim. Zor bir olay değil bisikletle kamp. Normal sırt çantasıyla kamp yaparken tasıdıgınız malzemeleri bisikletle tasıyabılmek ıcın heybe cantaları gerekli sadece. Pek bir farkı yok işleyiş açısından.

Çok uzun bir mevzu hatta bir tez konusu dahi olabilir. Şöyle ilk aklıma gelenler konfor ile ağırlık dengesi iyi kurulmalı. Mesela ben küçük ekmek tahtasını yanımda taşıyorum, çünkü işimi görüyor, kamp duşumu yanımda taşıyorum işimi görüyor, katlanır kamp sandalyesini yanımda taşıyorum işimi görüyor. Ama yedek zincir ,zincir sökücü filan ve buna benzer şeyler taşımam. gereksiz. Çünkü malzeme alırken iyisini alırım. Mesela ben kahveden vazgeçmem diyerek filtre kahveliğimi almam. O da eksik kalsın. Ama yolda dinlenmem lazım, iyi yemek yemem lazım, kokmamam lazım. terliğimi alırım mesela. Ama bir kaç çift ayakkabı almam. defileye gitmiyorum ne de olsa. Herşey denge ve ölçü işidir. Sonra her yaptığım turdan ilham ve dersler çıkarırım. Hiç kullanmadığım malzemeler elenir. Gideceğim yer önemlidir. Avrupada adım başı bisikletçi var, lastiğim nerdeyse hiç patlamaz. Ona göre hazırlık yaparım. birde yerleşim planı var. dry bag, iki arka iki ön çanta, gidon çantası fazlası ve gereği yok. Bu kadar yeter. Mesela ağır olanları sol tarafa yüklerim bisikletin devrilmesine göre bir önlem. Onun haricinde;
Drybag: çadır, uyku tulumu, zemin matı, şişme mat, şişme yastık. (zemin matı önemlidir çadırın altına sererim. Birde çadırın içine serdiğim dekatlon örtüm vardır. çadırım 3 kişilik loab garvedir. Yeri geldimi konforumdan asla ödün vermem. )
Ön çanta sol: yoldan günübirlik aldığım yiyecekleri koyarım. uzun kullanımlık mesela yağ, tarhana da burada yer alır. Sünger ve bulaşık deterjanı
Ön çanta sağ: elektronik ve tamir bakım malzemeleri buradadır. powerbank, kablolar, lambalar, vs, sabun, traş bıçağı, diç fırçası
Arka çanta sol: mutfak malzemeleri, tencere, tava, tabak, ocak, kartuş, falan filan
Arka çanta sağ: kıyafetler, havlu, terlik, kamp duşu
gidon çantası: kilit, cüzdan, reflektörlü yelek, yağmurluk,
birde tamir kutusu var alttaki suluk kafesinde.
Bende bütün yanıma alacaklarım gram gram önceden hesaplıdır.
Not: incelikleri iyi düşünmek lazım. İncelikler bazen hayatı oldukça kolaylaştırır. Mesela yol boyunca ulaşmam gereken şeyleri asla iki arka çantaya koymam. Çünkü ulaşmak için bagaj lastiklerini sökeceksin, sonra dry bag i kaldıracaksın. Onlar elimin altında olur. Bisikletin üzerinde oynayıcı kıvışlayıcı bir çöp dahi olmaz. Öyle çerçi model bisikletin sağından solundan bir şeyler çıkan sarkan şeylerden gıcık olurum. Çünkü bir güvenlik meselesi, illa bir yere takılır öyle şeyler. ikinci sadelik. Öyle kadro çantası, yok efendim aynalar falan filan gıcık olurum. Benim kamp kalkışım yarım saat içinde olmalıdır. Ne kadar çok parça o kadar unutkanlık o kadar fazla yorgunluk demektir. Bisiklet turculuğunda düzen disiplin esastır.

Son düzenleme:
Geri