Scudo Sports

Bisiklet Bacak Kası Belirginlik Farklılıkları

K.Burak

Daimi Üye
Tepki
100
Bisiklet
Giant
Merhaba benim merak ettiğim bazı bisikletçilerde bacak kası yokmuş gibi duruyor ama bazı bisikletçilerde gayet belirgin bir şekilde oluyor. Acaba bu neye göre değişiyor.Nasıl kaslarımızı belirginleştirebiliriz? Mesela buradaki bisikletçinin kaslar gayet belirgin. Ama Lance Armstrong'ta sanki hiç kas yokmuş gibi duruyor. Ayrıca konu başlığı biraz garip oldu. Nasıl açayım bilemedim :)

Scudo
Üstteki resimdeki bisikletçi bir sprinter ya da pist bisikletçisi, kısa süreliğine çok yüksek güce ihtiyacı olduğu için kas kütlesi de fazla olmalı. Diğeri ise genel klasmanda başarılı olmak için zamana karşılarda ve tırmanışlarda daha uzun süreli yüksek efor sarfetmesi gereken, ve tırmanışlarda vücudunun her gramını yerçekimine karşı taşımak zorunda olduğu için kilosuna dikkat etmesi gereken birisi.

Üstteki gibi kaslarınız olsun istiyorsanız sprint ya da ağırlık çalışmanız ve bol proteinli gıdalarla beslenmeniz gerek.

Genelde kısa süreli patlamalı güç gerektiren yarışlarda ağırlık antrenmanı da yapıyor sporcular. 100 m koşu, 100 serbest yüzme vs bu branşlarda yarışan sporculara bakarsanız vücut olarak daha "dolu" olduklarını görürsünüz. Uzun mesafe ve dayanıklılığa dayalı branşlarda ise bu yoğun ve bol kas kütlesi dezavantaja dönüşmeye başlar. Maraton koşan atletler de keza bu yüzden çok zayıf olurlar.

ben yazarken cevap gelmiş :)

uzun tur bisikletçilerinin üst bacak kısımları gelişmiş değildir, ilk fotoğraftaki bisikletçi pist bisikletçiliği ile uğraşmaktadır ve bisiklet antrenmanı dışında ekstra ağırlık antrenmanları yapmaktadır, uzun yarış bisikletçileri ağırlık antrenmanı yapar ancak dayanıklılığı arttırmak için yapılır bu antrenman lakin ne kadar fazla kas kütlesi okadar az dayanıklılık demektir, iyi düşünün.

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
lanceden örnek vermeseydiniz keşke :(
konu yalan olacak.. herkes lancenin nasıl doping yaptığını ve lanceden nekadar nefret ettiğini yazacak. kası ması tartışmayacak kimse :(

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Lammarth

Steroiddir o steroid :D

Bu, şey gibi oldu, maraton koşanlar neden cılız. Usain Bolt niye kaslı :)
E arada klasman farkı var.

Biri kısa mesafe diğeri uzun. Uzun mesafede o kadar kası besleyecek enerji bulamazlar.
Kısa mesafede kaslar ihtiyaçları olan enerjiyi anında temin ederler. Hatta epinefrin ile beraber coşarlar.
Uzun mesafeci o kadar kası beslese, düşünmeye bile dermanı kalmaz. İlk 50'den sonra bisiklet üzerinde enerji almaktan bisiklet süremez.
Ne kadar kas var ise o kadar çok yakıt ihtiyacı doğar :)

Belirgin ust bacak kasi icin uygun aletlerle agirlik calismalisiniz...

Konu gayet anlamlı bircok kisi merak ediyordur sanırım benım gibi.. takipteyim :)

Arkadașlar yaklașık 4 aydır bisiklet sürüyorum, bisiklet sürmeye bașladıktan sonra maalesef eski giydiğim șeyleri giyemez oldum.

Boyum 1.71 olduğu için zaten giyim seçeneklerim kısıtlı idi șimdi iyice azaldı seçeneklerim. Üniversitede de vücut geliștirmeye gidiyordum ama kollarım kalınlașmaya bașladığı için gömlek vesaire giyemez olduğum için bırakmıștım.

Șimdi bendeki bu bacakları nasıl inceltebilirim? Özellikle üst bacağımın yan tarafında fazla kas kazanımı oldu benim için, nasıl tekrar eski halime dönebilirim?

Giysi gibi bir șeyler satın almak zulüm olmaya bașladı, mecburen büyük beden alıp alt tarafını daraltmak zorunda kalıyorum. 4 aydır özellikle bacaklarımın sağ ve sol taraflarında iki tane çıkıntı varmıș gibi hissediyorum. Nasıl kurtulabilirim bu durumdan? Fotoğraf için üzgünüm, birazdan kaldıracağım. 😂

DSC_0682.JPG

Nasıl kurtulabilirim bu durumdan? Fotoğraf için üzgünüm, birazdan kaldıracağım. 😂

Ben de üzgünüm ama bisikleti bırakmadan kurtulamazsın :( Umarım üst vücudun kabul edilebilir seviyededir. Eğer benim gibi hem göbekli hem de ipincecik bilekleri olan bir adamsan çok komik oluyor...

Uzun fakat rahat nabızda antreman yapmanızı öneririm.

Ben de üzgünüm ama bisikleti bırakmadan kurtulamazsın :( Umarım üst vücudun kabul edilebilir seviyededir. Eğer benim gibi hem göbekli hem de ipincecik bilekleri olan bir adamsan çok komik oluyor...
Üst vücut kurtarıyor hocam. 🙂
:ssrtcbya: Acilen bisikleti bırakmanız lazım o nasıl bacak
@Heicks Trackçilerde öle kas yok ne yaptın sen :komik:

Ben de anlamadım, 4 ayda oldu ne olduysa. Arka bacak ta böyle oldu. Haha Bisiklet yarıșı izliyorum incecik elemanlar özeniyorum doğrusu.
_20210704_211630.JPG

145-155 nabız la sürüyorum genellikle uzun yolda hocam, hangi seviyeye çekmeliyim acaba?

Pedalı geri geri çevirsen eski haline döner mi acaba ?

Şaka bir yana, ciddi bir tavsiye vermek istedim ama aklıma en ufak bir şey gelmiyor.

Spor hekimine mi gitsen acaba ?

Geri