Scudo Sports

Bisiklet aynası kesinlikle gerekli

@ventiotto görseldeki ayna gibi bir aynayı ben kullanmaya çalıştım fakat malesef çok da kullanışlı değil. Tavsiye etmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ventiotto
Scudo
Ayna ayna değil midir, 100 tl'lik ile 10 tl'lik arasında bir fark varmı ki

Özellikle ana yollarda aynanın çok işe yaradığını düşünenlerdenim. Topeak marka aynalı barend kullanıyorum. Çok memnunum, tavsiye ederim.
Ancak pek ucuz değil. Ayrıca yol bisikleti için önceki sayfada bahsedilen Zefal uygun, bu düz gidonlar için.
80481 dosyayı görüntüle
(link)

Ergon gp3 elcik alacaktıım ancak bundan tr de ucuza bulunca beklemek istemedim. bakalım nasıl duracak, seveni çok, aynayı küçük bulanı var amazon yorumlarında. anlık paranoyalardan kurtaracağı için yeterli olur bence.

Ben olsam elciklerimi delmezdim. Gözlük aynası kullanıyorum. Çok daha kullanışlı olacağını düşünüyorum. Gidon sürekli sağa sola oynayacağından ve titreme yapacağından istediğim an istediğim yönü göstermeyecektir. Ancak sabit olan kafa kaskı ya da gözlüklere takılan aynalar anlık olarak istediğin gibi görüntü verecektir. Ki ben gözlük aynası kullanan bir kişi olarak söylüyorum bunu.
Oldukça basit, pratik ve kullanışlı. Aynam bu alttaki görseldeki gibi.

1594392532459.png

aynayı bisikletin gidon kısmının en kenarına lehimlesek yada japonlasak?

IMG_20200702_101415.jpg
IMG_20200702_101407.jpgBen fotodakileri kullanıyorum. Ucuz değil. 99 TL. Elciği delip (kesip) takılıyor. Titreme yok. Aynanın sıkılığı ayrı bı cıvata ile ayarlanıyor, sürüşte titremeden ayar bozulmuyor.. Ayna dışbükey , görüş açısı yeterli. Yinede emin olmadığımız da omuz üstünden geriye bakmak iyidir.

@ventiotto Almayın..Aynısından kullandım, yerine olmaz, iç sistem çok zayıf, arkayı göremezsiniz zira eliniz-kolunuz perdeler aynayı açısal olarak. Ve titreşim çok fazla, buna üzerindeki ufak tefek toz toprak ter de eklenince görüntü çok bulanık. Hele birde gözlerde sorun varsa tehlikeli bile olabilir...Ben çok hevesle aldım, hüsran yaşadım..

• Beğen
Tepkiler: ventiotto
@HakanAydn Farklı alternatiflere bakayım öyleyse. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. 👍

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-07-13 at 10.59.14.jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-13 at 10.59.14.jpeg
    214,2 KB · Okunma: 36
Sağ elcik fotosu attınız gibi algılıyorum. Aynayı sağ tarafa mı sol tarafa mı takacaksınız ? Ben kask aynası kullanıyorum kendinden yapışkanlı ama bazen sıcakta dayanmıyor yapışkanlı bende sıcak silikon ile sabitledim. Tavsiye ederim kask aynası kullanmanızı.
sol elçik fotosu diye attım.Yanlış mı algılandı acaba?Sol tarafa taktım .Bir arakdaşım kask aynasından dolayı yaralandı ve o yüzden de çok sıcak bakamıyorum.

sol elçik fotosu diye attım.Yanlış mı algılandı acaba?Sol tarafa taktım .Bir arakdaşım kask aynasından dolayı yaralandı ve o yüzden de çok sıcak bakamıyorum.
Kask aynasından gerçekleşen yaralanma tam olarak nasıl oldu merak ettim.

Ben olsam elciklerimi delmezdim. Gözlük aynası kullanıyorum. Çok daha kullanışlı olacağını düşünüyorum. Gidon sürekli sağa sola oynayacağından ve titreme yapacağından istediğim an istediğim yönü göstermeyecektir. Ancak sabit olan kafa kaskı ya da gözlüklere takılan aynalar anlık olarak istediğin gibi görüntü verecektir. Ki ben gözlük aynası kullanan bir kişi olarak söylüyorum bunu.

233455 dosyayı görüntüle

İlk başta kask aynası düşünüyordum ama bozuk yollarda kaskımdaki sarsıntı aklıma gelince gözlük aynasına karar verdim. Şimdi de satın alacak yer bulamadım. (link) stoklarında da kalmamış. Başka nereden bulabilirim acaba?

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@er ai (link) alabilirsiniz. Kask aynası aşırı titremiyor, ben kullanıyorum. Gözlük aynası kullanmadım. Aralarındaki farkı bilmiyorum.

@Anonim Teşekkür ederim. Bu biraz pahalıymış en iyisi kendim yapmaya çalışayım 😀

233455 dosyayı görüntüle

Bu gördüğüm en akıllıca çözüm oldu. Ama aradım internette kalmamış sanki ürün... Bulamadım... :(

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri