Scudo Sports

Bisiklet aynası kesinlikle gerekli

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
0
daha önceleri hiç kullanmadığım bu aksesuarı son 1 aydır yoğun olarak kullanıyorum.. eskiden trafikte sürekli kafamı çevirerek sol arkayı kontrol ederdim, bazen bu kontrolleri azalttığımda arkadan gelen arabalar yakınımdan hızla geçerdi ve anlık olarak irkilirdim. ayna aldıktan sonra kafamı çevirerek arkayı kontrol etme huyumdan vazgeçtim, pozisyon itibariyle elcik altına yerleştirdim, çok yer kaplamıyor kendisini de belli etmiyor. adeta geri görüş kamerası gibi süper işlevsel, sürüş esnasında ileri bakarken anlık olarak arkayı da görmek çok güzel oluyor, tabi arka plan sürekli elimin altında olunca çok yakınımdan hızla geçen arabalardan irkilme olayı da sıfırlanmış oldu.

Scudo
Merhabalar hocam çok doğru bir düşünceye varmışsınız.
Ben de sizin gibi habire kafamı çevire çevire kontrol ediyordum solumu.
Plus marka kask aynası aldım ben de şimdi hiç sorun olmadı gayet iyi bir buluş

Aslında ben de düşünüyorum ama aynadan net görebilecek miyim, araçla aramdaki mesafeyi ölçebilecek miyim emin değilim. Araba aynası kadar rahat görüş sağlıyor mu?

@Matiz
Arkadan gelen aracı net görüyorum ben. Kör nokta var tabi ki. Ama en azından kendimizi korumak için ideal sonuçta makas atmayacağız arabalar arasında

Trafikte süren biri olarak eksikliğini ben de hissediyorum. Peki kask aynası mı yoksa bu şekilde gidona takılan bir ayna mı daha verimli?

Arkadaşlar kesinlikle kask aynasını öneririm. Gidona takılanlar kadar titreşimden etkilenmez. Ayrıca kafanızı çevirdiğinizde tüm arkanızı görürsünüz. Çok büyük rahatlık ve güvenlik sağlar. Düz giderken bile arkayı kontrol etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Ben de gidona takılanlardan düşünüyorum, özellikle birlikte sürüş yaptığınız birileri varken sürekli arkayı kontrol etmek için kafayı çevirmek zorunda kalıyoruz, diğer araçlarla yaşadığımız trafik çilesinden bahsetmiyorum bile!

@Hastateker

aslında arabadaki gibi kör nokta durumu yok..

mesela benim ayna gidon üzerinde olduğu için, gidonu sağa sola hafif oynattığım anda aynanın açısı da değişiyor, daha geniş alanı tarayabiliyorum ;)

@samet akkaya

velo markasının barendli elcik modeli

https://i.hizliresim.com/l1n6MB.jpg

Kask aynası kullanıyorum ama tam anlamıyla alışamadım. Gidon aynası daha kullanışlı bence.

Ayna kasktan sonra hayat kurtaran ikinci siradaki olmazsa olmazdir bence

Zefal kask aynası kullanıyorum bende. Büyük konuşmayayım ama bisiklete harcayıp tamamen değdi dediğim yegane parçadır. Aynasız çıkınca huzursuz hissediyor insan.

bisiklette ayna dikkat dağıtıyor aynadan mesafe ölçüp biçene kadar omuz kontrolunu farkında olmadan yapılıyor.bisiklette ayna araçtaki gibi olmuyor en azından sahsım için böyle

Katlanır bisikletimde kullanıyordum,gayet iyidi,işlevseldi ama yol bisikletine geçince kullanameaz oldum.

Ayna kesinlikle şart arkadaşlar. Ana yol sürüşlerinde bende sık sık başımı döndürerek arkamı kontrol ediyordum, dolayısıyla yoğun trafikte gözümü yoldan ayırmak zorunda kalıyordum. Bu durum ister istemez konsantrenin bir anlıkta olsa dağılmasına sebep oluyordu. Gidonda yer kaplamaması için zefalin spin modelini aldım. Şimdilik işimi görüyor. Bazı arkadaşlar mesafe ölçmeden falan bahsetmiş, tabi ki araç aynaları kadar iş beklememek lazım. Sadece arkanızda ne oluyor ne bitiyor anlık olarak görmenizi sağlar. Ayna olsa bile bazen yerine göre arkaya bakma gereği duyulabiliyor. Kısacası ayna şart arkadaşlar. Daha ucuz isteyenler için aliexpreste benzeri var. Ben birer adette aliexpressten sipariş verdim ki sağ tarafa da takabileyim.

Zefal Spin

(link)

Daha ucuz olan muadil

(link)

Aynamı bisikletten düşerek kırdım. İnsan yokluğunu gerçekten hissediyor :) Bisiklet sürerken, KASK, AYNA, ELDİVEN, GÖZLÜK bence şart :) Düzenleme: Ayna ile arkadaki araçların varlığına bakmalı, ayna uzaklığı bozuyor. Düz yolda iken, kontrol için arkaya aynayla bakmalı, şerit değiştirirken veya çizginizi değiştirecek yönlendirmeler yapar iken kendimiz bakmalıyız :)

Peki deneyimli arkadaşlar için bir soru: Hergün anayol ve bisiklet yolunu kullanan birisi için kask aynası mı yoksa gidon aynası mı? Elcikler yeni olduğu için pek kesmek istemedim doğrusu konuyu açan arkadaşın gösterdiği model (zefal spy) elciği keserek mi monte ediliyor yosa kelepçeyle mi sıkılıyor?

Teşekkürler :):)

@bisikletvardediler
Deneyimli değilim ama, gidon aynam sık sık öne yatıyordu rüzgardan :D O ayna kesilmeden kullanılıyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: ternium
@bisikletvardediler

lastikli kelepçesi var, gayet kolay monte ediliyor.. açıyı da istediğin gibi ayarlayabiliyorsun :)

düz yolda aynaya bakarak arkayı görebiliyorsunuz tamam ama riskli yerlerde tabiki sadece aynaya güvenmeyin, yavaşlayın ve arkayı kontrol ederek dönüşlerinizi yapın o ayrı ;)

Geri