Scudo Sports

Bisiklet arka ışık ve radarlar

Moon Sirius kendi aluminyum kasası sele borusuna takılacak şekilde bombeli ve kenarlarından lastik geçirmek için çıkıntılı olarak üretilmiş; haliyle sele borusu hariç montajı çok modifikasyon istiyor ve sıkıntılı. Optik mercekleri de sele borusunun eğimine göre tasarlanmış. Farın kasası sele borusu doğrultusunda yola aşağı bakacak şekilde bakarken far optiği arkadan gelen aracı görecek şekilde ışığı kırıyor. ve yukarıya döndürüyor. Yani arkadan gelen aracı görmesi için aşağı doğru açılı bakması lazım. Portbagaja yere düz açıyla takarsanız ışık optik yapısından dolayı havaya dönecek ve arka aracı görmeyecektir. Umarım anlattığım bir şekilde anlaşılıyordur. 🤷🏻‍♂️

Bunun için, portbagaj montajına yönelik düşünülüyorsa Sirius modeli yerine bir çok montaj aparatı içeren ve açılı optik yapı içermeyen ve yine çok parlak olan Moon Helix Max (250lm) tercih edilmeli. Yaygın olarak bulunabilen bir Garmin mount (garmin çevirmeli montaj) aparatını portbagaja sağlamca tutturarak Helix Max'ı tak çıkar yapabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam sele montaj aparatı da içinden çıkması lazım.

Yanlış anlaşılmasın Sirius da kötü aydınlatma değil, kendim kullanıyorum, gayet çok çok iyi bir model ama sadece sele borusu için uygun bir seçim.
Teşekkürler hocam güzel bilgiler için

• Beğen
Tepkiler: Peregrine
Scudo
Ben daha çok direkt arka bagaja takılan bir şey arıyorum Knog BLINDER LINK 100 Lm gibi. Bu ürününde içine geçmeli olan plastik aparatının Sürekli kırıldığını okudum

04-HelixMaxRedContents.png

Hocam yukarıdaki fotoda Moon Helix Max kutu içeriğini görüyorsunuz. RB-37 kodlu aparatın arkasına iç lastikten yuvarlak bir parça kesip şu RS-J kodlu uzun lastikleportbagazın arkasına takabilirsiniz gibi geliyor. Yetmezse plastik (cırt cırtlı) kablo toplayıcıların ince ve siyah renkte olanlarından kullanarak sabitleyebilirsiniz.

Olmadı o aparatın ışığa bağlandığı yeri standart Garmin Mount (tutucu) gibi gözüküyor, bunu doğrulayıp herhangi arkası düz garmin mount alıp sıcak silikonla ya da aktivatörlü olan, çok sağlam tutan, metal, vs yapıştıran tutkallarla portbagaja takarsınız sabit kalır. Işığı, sabit kalan parçaya çevirerek kolayca takıp çıkarır, yanınıza alabilirsiniz. Tam, paket çözüm arıyorsanız bu ışık kadar yüksek lümenli bulmanız çok zor; bence imkansız.

Eğer portbagaja yalnızca yanlara sarkan çantalardan takacaksanız zaten sele altı aparatıyla montaj yapılmış arka ışığı engellemezler. Direkt RB-38 sele altı aparatını kullanır geçersiniz.

En olmadı aşağıdaki aprat da alınmayacak kadar pahalı durmuyor. Kemer dediğine bakmayın, o aparat sadece kemer için değil, bazı heybe çantaların bisikletin arka tarafına bakacak şekilde yanına takılmış ışık asma bölümlerine veya bazı sele borusu çantalarının yine arkaya bakacak şekilde bu aparatla ışık takmaya müsait kısımları oluyor, onları kullanmayı düşünebilirsiniz.

(link)

Dediğim gibi Garmin ve Go-Pro montaj aparatları en çok ve rahat bulabileceğiniz evrensel aparatlar. Bunları bir değerlendirin.

Düzenleme: En alttaki aparat ve linkini ekledim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Erto 1907
merhabalar,

istanbul'da sahile gidene kadar trafikten geçmek zorunda kalıyorum.

sizce, bu ürün araç sürücülerinin dikkatini çeker mi?

hepsiburada.com/bisiklet-donus-sinyali-5-isik-secenegi-sarj-edlebilir-bisiklet-arka-led-uyari-isigi-uzaktan-kumanda-pm-HBC00004LT53D

teşekkürler.
merhabalar,

hepsiburada.com/bisiklet-donus-sinyali-5-isik-secenegi-sarj-edlebilir-bisiklet-arka-led-uyari-isigi-uzaktan-kumanda-pm-HBC00004LT53D

teşekkürler.
link paylaşmama izin vermediği için yukarıdaki gibi yazabildim.
kusura bakmayın.

merhabalar,

teşekkürler.

kusura bakmayın.

sinyal e falan gerek yok bence.
ülkede ki araç sürücülerinin dikkatini çekmek için bisiklete çıplak binmek gerekir. Aksi durumlarda canımız pamuk ipliğine bağlıdır.

merhabalar,

teşekkürler.

kusura bakmayın.
Dikkat çekmek için ışıktan önce size tavsiyem sarı ya da turuncu reflektörlü yelek giymeniz. En kaliteli ışıktan bile daha fazla dikkat çekersiniz. Attığınız ışığa baktım yorumları iyi görünüyor ama sinyal olayı gereksiz. Işığı yorumlardaki gibiyse alınabilir fiyatı çok yüksek değil.

Dün gece Moon Sirius farın arka kapağını yeniden tasarlayıp basmak için söktüm ancak kontrol kartı ve batarya dahil her şeyi siyah kasanın içine sıkıgeçme monte etmiş camın altına sadece ince bir pcb ile 2 led ve 1 ldr koymuşlar. Bu durumda arka kapağı yeniden yapmak hem zaman alacak hem de çok sağlıklı olmayacağı için alternatif bir çözüm olarak arkaya başka bir parça yapıp uzun vidalar ile parçayı sabitlemeye karar verdim ama henüz İzmir'de istediğim boyda ve dişte plastik vidası bulamadım bulmakta zor olacak gibi eldeki vidalardan da uydurmak istemiyorum 3 gün sonra aynı parçadan bir daha yaparsam vida bulamayabilirim devamı olan bir vida olsun istiyorum. Bu yüzden son çara arkadaki değişen sele borusu adaptörü yerine ayaküstü bir parça çizdim ve bunu hiç istemesem de arkaya yapıştırmayı düşünüyorum. Böylece Moon'un standart aydınlatma soketlerine takabileceğim.

Orjinal vidanın dişinde daha uzun vida bulursam çok daha iyi olacak elbette.

Dosyalar

• sirius (1).jpg
    sirius (1).jpg
    145,1 KB · Okunma: 10
  • sirius (2).jpg
    sirius (2).jpg
    148,3 KB · Okunma: 7
  • sirius (3).jpg
    sirius (3).jpg
    125 KB · Okunma: 11
  • sirius.png
    sirius.png
    41,4 KB · Okunma: 11
Dün gece Moon Sirius farın arka kapağını yeniden tasarlayıp basmak için söktüm ancak kontrol kartı ve batarya dahil her şeyi siyah kasanın içine sıkıgeçme monte etmiş camın altına sadece ince bir pcb ile 2 led ve 1 ldr koymuşlar. Bu durumda arka kapağı yeniden yapmak hem zaman alacak hem de çok sağlıklı olmayacağı için alternatif bir çözüm olarak arkaya başka bir parça yapıp uzun vidalar ile parçayı sabitlemeye karar verdim ama henüz İzmir'de istediğim boyda ve dişte plastik vidası bulamadım bulmakta zor olacak gibi eldeki vidalardan da uydurmak istemiyorum 3 gün sonra aynı parçadan bir daha yaparsam vida bulamayabilirim devamı olan bir vida olsun istiyorum. Bu yüzden son çara arkadaki değişen sele borusu adaptörü yerine ayaküstü bir parça çizdim ve bunu hiç istemesem de arkaya yapıştırmayı düşünüyorum. Böylece Moon'un standart aydınlatma soketlerine takabileceğim.

Orjinal vidanın dişinde daha uzun vida bulursam çok daha iyi olacak elbette.
Bauhausun özellikle tekne bölümünde çok çeşitli vidalar oluyor, Antalyadaki mağazanın çok geniş bir stoğu var.

Az evvel Sirius'u Moon kemer ve eski Comet-X ile yuvasına takmak için parçayı hazırladım. Bu arada fark ettim kemer ve sele borusu aparatı arasında ciddi bir uyum farkı var birine tam uyan diğerine rahat olmuyor ama orta yolu buldum. Aradağım vidayı bulsaydım doğrudan vidaları uzatıp monte edecektim ancak onun yerine şimdilik yapıştırmayı düşünüyorum. Vida bulursam bir de vidalı modeli yaparım.

Dosyalar

• sirius (2).jpg
    sirius (2).jpg
    59,6 KB · Okunma: 13
  • sirius (3).jpg
    sirius (3).jpg
    143,7 KB · Okunma: 11
  • sirius (4).jpg
    sirius (4).jpg
    91,1 KB · Okunma: 13
  • sirius (5).jpg
    sirius (5).jpg
    74,5 KB · Okunma: 13
  • sirius (1).jpg
    sirius (1).jpg
    92,7 KB · Okunma: 14
  • Beğen
Tepkiler: hardnrocker
leznye bu lambaları geliştirirken hiç kontrol etmiyor mu acaba? elimde strip drive arka modeli var, bildiğiniz kör ediyor.

Övüne övüne yazmışlar bir de 270 derece diye, akşam odanın içinde lambaya bakmaya korkuyorum. bir de lastikleri hemen kopuyor.

attım çekmeceye, uzun süredir kullanmıyorum. arkadan gelen adama yazık, gündüz neyse de gece hiç çekilmiyor. güncel olarak kısa günlük sürüşlerde ravemen tr20 kullanıyorum, daha güçsüz ve basit bir lamba olmasına rağmen strip drive dan çok daha kullanışlı.

Acaba bendeki modelde mi bir sorun var? 35 - 40 lümenlik lamba bu kadar kör etmemeli.

leznye bu lambaları geliştirirken hiç kontrol etmiyor mu acaba? elimde strip drive arka modeli var, bildiğiniz kör ediyor.

Övüne övüne yazmışlar bir de 270 derece diye, akşam odanın içinde lambaya bakmaya korkuyorum. bir de lastikleri hemen kopuyor.

attım çekmeceye, uzun süredir kullanmıyorum. arkadan gelen adama yazık, gündüz neyse de gece hiç çekilmiyor. güncel olarak kısa günlük sürüşlerde ravemen tr20 kullanıyorum, daha güçsüz ve basit bir lamba olmasına rağmen strip drive dan çok daha kullanışlı.

Acaba bendeki modelde mi bir sorun var? 35 - 40 lümenlik lamba bu kadar kör etmemeli.
Hic test etme fırsatım olmadı ama gündüz flaş modu falan var mı acaba? Kullandığım Moon 300 Lumen. Fakat normal değerleri ve grup sürüsü için ayrı modları da var. Rahatsız etmeden devam ettiriyor. Belki gündüz modunda kalmıştır sizinki.

şu ürünü tavsiye ederim eğer gece sürüşü yapıyorsanız

(link)

https://ride.lezyne.com/cdn/shop/products/Product-led-laserdrive-y12-zoom5b.jpg?v=1751351804&width=1500

• Beğen
Tepkiler: mcanerg

(link)

https://ride.lezyne.com/cdn/shop/products/Product-led-laserdrive-y12-zoom5b.jpg?v=1751351804&width=1500
ben de vardı da o kadar etkili değil.
Sonlara doğru görüntüsü var
bununla beraber garmin variayı bitirdim , pili ilk zamanlar 15 saat üzeri gidiyordu ama artık 7-8 saate düşünce yerine cycplus modelini aldım. varia için iyi bir pil bulsaydım yerine monte edecektim ama bulamadım.

Son düzenleme:

(link)

bu senin çektiğin mi bir yerden m aldın hocam? bayağı etkili duruyor çünkü bunu fotoğrafa yansıtmak da kolay olmaz genelde
ben de vardı da o kadar etkili değil.
Sonlara doğru görüntüsü var
bununla beraber garmin variayı bitirdim , pili ilk zamanlar 15 saat üzeri gidiyordu ama artık 7-8 saate düşünce yerine cycplus modelini aldım. varia için iyi bir pil bulsaydım yerine monte edecektim ama bulamadım.
(link)

orijinalinde değiştirilebilir olmadığı için açınca izolasyon sorunları oluyor sanırım. Avrupada eskisini verip yenisini indirimi alma opsiyonu var ama bizde var mı bilmiyorum.

Son düzenleme:
bu senin çektiğin mi bir yerden m aldın hocam? bayağı etkili duruyor çünkü bunu fotoğrafa yansıtmak da kolay olmaz genelde

(link)

orijinalinde değiştirilebilir olmadığı için açınca izolasyon sorunları oluyor sanırım. Avrupada eskisini verip yenisini indirimi alma opsiyonu var ama bizde var mı bilmiyorum.
Probike yardimci oluyor. Arkadasim variayi çin mali pirize takip patlatti yenisini alirken indirim yaptilar bayagi. Çöpe atmasindan iyidir.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg

(link)

attgınız konuların hepsini araştırmıştım. attıgnız linkiteki pil 950mAh , garminin orjinali 1400mAh , Bizim sinan 1200lük bulup değişmişti ama gene de verimli olmadı. izolasyon kısmı çok önemli değil onu işi bilen birisi de halledebilir.

Probike yardimci oluyor. Arkadasim variayi çin mali pirize takip patlatti yenisini alirken indirim yaptilar bayagi. Çöpe atmasindan iyidir.
Bunu öğrendiğim iyi oldu sağolun, pil bitince başvurayım

Hic test etme fırsatım olmadı ama gündüz flaş modu falan var mı acaba? Kullandığım Moon 300 Lumen. Fakat normal değerleri ve grup sürüsü için ayrı modları da var. Rahatsız etmeden devam ettiriyor. Belki gündüz modunda kalmıştır sizinki.
Modlardan çok ışığın profilinden dolayı böyle bir sorun var bendeki ışıkta, elimde yaklaşık 7 - 8 tane arka ışık var ve diğerlerinin gündüz modları dahil böyle bir sorun yok.

En düşük mod hariç hepsinde rahatsız ediyordu yanlış bilmiyorsam, çok garip bir ışık parofili var.
garmin radarı şimdiye kadar neden almamışım ? herkes edinmeli bence. özellikle köy yollarında müthiş.

birkaç sürüştür radarı takmıyorum bisiklet bilgisayarındaki bir sorun yüzünden, kenar yollarda arkaya bakmaktan paranoyak oluyor insan. cidden sürüş konforuna olumlu etkisi var.

Özellikle hafif köşeli yollarda arkaya bakana kadar araç kaybolmuş olabiliyor ya da bazı dönüşlerde öne olan bakışı kesmemek gerekiyor.

araç bildirim sesi bile sürüşe katkı sağlıyor.

Geri