srdrmrs
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.184
- Başlangıç
- 1994—95
- Bisiklet
- Canyon
Ben eski kafalı olduğum için en faydalı kaynağın kağıda basılı olanlar olduğunu düşünüyorum. Şunu tavsiye edebilirim:
(link)
Program hazırlamak ile uğraşmak yerine hazır program kullanmak isteyenler için garmin connect'teki programlar da fena değil. Hem ücretsizler, hem de kolayca garmin cihazınıza indirip kullanabiliyorsunuz.
(link)Joel frieli bende okudum , ama daha interaktif şeylerde yakalayabilirim diye düşünüyordum. garmin connect programlarınndan haberim yoktu , nereden ulaşabiliyoruz acaba?
Ben de Joe Friel'ın kitabını tekrarlayım.
Onun haricinde nedense hazır programlara karşı önyargılıyım, kişinin iyi olduğu veya zayıf olduğu noktalar yeterince dikkate alınmıyor. Örneğin, anaerobic antrenmanı seviyesi için verilen FTP yüzdesi kişi için basit veya çok zorlayıcı gelebilir. Herkesin power profili farklı olduğu için (Bazıları kısa süreli maximal eforlarda iyi olabilirken kimi de nispeten daha uzun süreli eforlarda daha iyi olabilliyor). Bu yüzden hazır program da olsa, programların kişiye göre modifiye edilmesi gerekiyor çoğu zaman. Bunun için de antrenman takip programlarının kullanılması oldukça faydalı oluyor. Piyasada bu işi yapan ücretli ücretsiz program veya web uygulamaları mevcut. Ben Golden Cheetah programını tavsiye edebilirim. Antrenmaların programa aktarılarak iyi veya kötü yönlerin tespit edilerek antrenman programlarının hazırlanmasında fayda görüyorum.
Ben de Joe Friel'ın kitabını tekrarlayım.
Onun haricinde nedense hazır programlara karşı önyargılıyım, kişinin iyi olduğu veya zayıf olduğu noktalar yeterince dikkate alınmıyor. Örneğin, anaerobic antrenmanı seviyesi için verilen FTP yüzdesi kişi için basit veya çok zorlayıcı gelebilir. Herkesin power profili farklı olduğu için (Bazıları kısa süreli maximal eforlarda iyi olabilirken kimi de nispeten daha uzun süreli eforlarda daha iyi olabilliyor). Bu yüzden hazır program da olsa, programların kişiye göre modifiye edilmesi gerekiyor çoğu zaman. Bunun için de antrenman takip programlarının kullanılması oldukça faydalı oluyor. Piyasada bu işi yapan ücretli ücretsiz program veya web uygulamaları mevcut. Ben Golden Cheetah programını tavsiye edebilirim. Antrenmaların programa aktarılarak iyi veya kötü yönlerin tespit edilerek antrenman programlarının hazırlanmasında fayda görüyorum.
sufferfest var. kullanan varsa yorum alsak iyi olur aslında. 1 senedir rouvy kullanıyorum ama farklı bişeyler arıyorum artık
TrainingPeaks'i ben de 30 günlük deneme süresi dışında kullanmadım. Kısıtlı tecrübeme göre; arayüzü Golden Cheetah'dan daha iyi, diğer program (strava vs.) ve cihazlar ile entegrasyonu çok daha zahmetsiz (bence en büyük artısı bu) ve fazladan birkaç özellik daha var. Para ile antrenman programı satın alınabilmesi, antrenör tutulabilmesi, bisiklet dışındaki sporları da desteklemesi de güzel ama benim için pek değeri olmayan özellikler.@Murat B. TrainingPeaks'in bu alanın lideri olduğu malum. Ücretsiz olması sebebiyle GC önermiştim.
Vakti zamanında demosunu indirmiştim ama ücretli olması sebebiyle üzerinde pek durmamıştım. Şayet iki programı da kullandıysanız iki programın kıyaslanması hakkındaki düşüncelerinizi duymak isterim.
Bu pavır metreli pedallar ne kadar sağlam acaba merak ediyorum. Hani 1-2 düşünce şaftı kayıp işlevini kaybediyor mu? Pahalılar baya da hani iki düşsen gitti pedal git bir daha al sonra.pedalım sonunda geldi. zwift ile 1 aylık bir üyeliğim var ama sufferfest kullanacağım sanırım. powermetre olmadan bir 4d ftp testi yaptım (baya yorucu) ama sağlıklı sonuç alamadım. (zaten pm olmadan sonuç alamayacağımızı belirtmişler)
Bu pavır metreli pedallar ne kadar sağlam acaba merak ediyorum. Hani 1-2 düşünce şaftı kayıp işlevini kaybediyor mu? Pahalılar baya da hani iki düşsen gitti pedal git bir daha al sonra.
peki pedal tek mi alınıyor çift mi? Ücreti ne kadar?kullanan ve düşen arkadaşlarım var. böyle bir şikayet ile karşılaşmamıştım. karbon bisiklette kaza yapıp kırılabiliyor. hep bir risk mevcut malesef.
Ne yazık ki TL'nin değeri olmadığı için uçuk fiyatlar ortaya çıkıyor. Paramızın değeri 1 e 1 olsa alınamayacak şeyler değiller.2 seçenek de mevcut.
(link)