Scudo Sports

Bisiklet antremanı ve Kilo verme,Diyet listesi planım

Scudo
Garip geliyor ama 60kg şuan

İnanmak zorunda değilsin arkadaşım. Kendimi kanıtlama çabam yok.
Konuyu saptırma yeter. ;)

@Onur07

3ayda 20 kilo verdiysen ve yağ oranın %5 ise disiplinli bir program uygulamış olmanı beklerdim.Genetik olarak da yağ yakmaya elverişli ve zayıf olabilirsin ama bana da ilginç geldi doğrusu.Bence fotoğraf eklemekten çekinmemelisin.O oranda karın kasların vgözükmeli ve kolların damarlı olmalı.Arkadaşlar süphe etmekte haksız olmamalılar bence.

• Beğen
Tepkiler: ömer korkmaz
@muratcolakoglu

Ayrıca senin de diyetle elde ettiğin başarılar doğrultusunda fotoğraf yüklemeni bekliyorum.Benim diyetim senin gözünde sağlıksız olmasına rağmen uygulandığında gözle görülür elle tutulur sonuçlara yol açıcağına dair kanıtları var.Sen de ekliyebilirsin fotoğraf bence..Neden olmasın ki?

20kg vermedim. 20kg yağ vardı. Tekrar ölçülünce 2.6kg yağ var dedi makine. Makinede sorun varsa bilemicem.

Fazla bilgim olmadığından çok garip gelmedi. İnternetten yağ oranı hesaplamaya bakınca da %1 diyor. Tereddüte düştüm.
İyi bir fitness merkezine gidip bir vücut analiz yaptırcam

%1-2 yağla ölürüz yahu :S
normal yağ oranı ne ki?

%5 yağ oranı tehlikeli bir oran olup ara ara tercih edilir.Body building yarışmalarında mesela podyuma çıkarken,ya da özel bir çekim vardır adam film için verir o kadar kilo geçici süre.%10-%7 felan zayıf six karın kasları gözüken bir görüntü için yeterlidir ama o bile zor.Çok disiplinli olmak gerek.Kimileri genetikten şanslı tabi o da var

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@Onur07

12,6 kg yağ kabul edilebilir. Belki yanlış görmüş olabilirsin.

Sağlıklı beslenme en iyisi.Protein tozları gibi ürünlere karşıyım.Bunun yerine doğal beslenme et,süt,yumurta,yoğurt,peynir daha iyi.Sütü bende çok severim. Peynir peynirciden, süt sütçüden,bisiklette bisikletçiden alınırsa daha iyi olur.

Karatay diyetini kendime göre modifiye ettim, 2 aydır uyguluyorum. Glisemik indeksi yüksek gıdalardan (ekmek, pilav, tatlı) mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Bunların haricinde kalan şeylerden genelde protein ağırlıklı şeyler ve fındık, fıstık tarzı şeyleden istediğim kadar yiyorum. Onun haricinde haftada 3-4 gün bisiklete biniyorum. Bir de yağ yakıcı kullanıyorum. Şimdiye kadar 2 ayda 6-7 kilo kadar verdim. Uygulaması oldukça kolay geldi bana, açlık olmaması en güzeli. Hiçbir şekilde kalori hesabı yapmıyorum, sofradan doymadan kalkmıyorum buna rağmen sonuçlardan oldukça memnunum.

@kkazim

Sağlıklı beslenmeye başlamışsın açıkça.Kötü karbonhidratları çıkarmışsın.Doğal yağlar kullanıyorsun.Tereyağı ve zeytin yağı da yararlı margarinleri çöpe atmalı herkes.Bende diyet yapmadığımda kilo almamak için senin bahsettiğin şekilde yaşıyorum zaten.Ama benim fotoğrafımı görüyorsun ağır spordan ve hızlı sonuçlardan bahsediyorum.Şu anda da benim amacım karın kaslarım çıksın gibi ileri derece şeyler.Sen bu kadar takıntılı değilsen tabiki yaptığın doğru benim derdim ayda 8-10 kg vermek ondan ben bu iş içindeyim.Sana demek istediğim sende hızlı sonuçlar istersen,sporcu olcam dersen,estetik vucut yapcam dersen benim yaptığım yolu izlemelisin.Amaçlarımız farklı anlıyacağın ordan çelişiyoruz.

Yani amacın hızlı sürede güclü kas inşa etmek değilse.Kaslı vucut istemiyorsan,hacimli vucut istemiyorsan,sporcu olmak istemiyorsan yüksek hedeflerin yoksa karşı olman normal ama insanlar bişeyleri hızlı yapmak da isteyebilir o durumda diyetlerde iyi bir ara öğün olarak,kuvvet antremanlarından sonra kasların protein yani yapı taşına hızla ulaşması gibi ayrıcalıkları için karşı değil yanında oluyorlar bu ürünlerin.Dediğim gibi amaçlara göre karşı olunabilir ya da olunmayabilir.

Bisiklet sürerken zaten çok fazla kalori harcıyoruz ve kaslarda inanılmaz derecede küçülüyo yada bende daha fazla etki etti bu bisiklet olayı inanılmaz bi kas kaybı yaşadım :)
Hatta bende 2 fotoğraf koyayım biri yazın başı diğeride yaz sonu :)

Bu fotoğraf kırkpınarda çekildi kilom yaklaşık 95'ti
http://img825.imageshack.us/img825/5084/kirkpinar2011turkishwre.jpg

Bu fotoğrafıda 1 ay önce falan çekildim kilom 88 civarı bisiklet yüzünden düştüm o kadar kiloyu :)
http://img441.imageshack.us/img441/7160/dsc0187pqg.jpg

A.Senmemis
Yani sen güreş ilgileniyorsun galiba bayağı ciddi zaten bu yüzden yüksek kalorili beslenmen gerekiyor olmalı.Fazla proteinin yanında fazla karbonhidrat da alman gerekli sağlıklı olanlardan.Proteinden kıstıysan yani o şekil verdiysen kiloyu kötü olur tabi.Ayrıca üstü vücuttaki kasları korumak için diyet dönemi üst vücut da çalışmalıydım kasları diyet dönemi çalıştırmazsan vucud kastan atmış olabilir.Yağın zararı yok durduğu yerde duran depo ama kaslar durduğu yerde kalori yakan şeyler eğer diyet dönemi vududa kaslara ihtiyacı olduğunu hissettirmezsen kaslardan atar çünkü vücut kendini kıtlıkta düşünüyor bu yüzden kas yakıyor çünkü kas artı maliyeti olan bişey.
O kadar ciddi ilgileniyorsan güreşle bence çok dikkat etmelisin diğer aktiviteleri de ona göre ayarlamalısın.Yani öyle kalori harcadığında yerine koymalısın protein asla eksik etmemelisin antranör varsa bu konuda mutlaka yönlendirmiş olması lazım.
Hatta ben bu yüzden proteinli beslenme protein tozu karbonhidrat önemi diye bas bas bağırıyorum anlatamıyorum.Senin fiziğin iyi bir kütlen var söylediklerimi daha iyi anlarsın

Geri