Nefis diyorlar, doğrudur. Ama herkesin nefsi bir şeyleri çeker, burada bisiklet konusunda sağduyulu davranıyordur ama başka konular kim bilir ne gibi gereksiz olacak şeylere para harcıyorlardır.

Bu ürünlerin fiyatları bu kadar artıyorsa,elbet vardır bir hikmeti.(dövizi saymazsak, döviz olayı gereksiz bir kabarma sağlıyor ne yazıkki)Düzenli bisiklet sürmeye başladığım zamanlarda bisikletin arka aktarıcısı bozulmuştu,bisikletçiye gittim bana 20 tllik aktarıcı önerdi. Dedim fiyatı bu kadar düşük bir sıkıntı olmasın diye, adam biz bunlardan çok satıyoruz,sorun olduğunu görmedik demişti.Bir süre kullandıktan sonra gördümki vites geçişlerinde sıkıntı var, adama götürüp ayarlatmama rağmen devam ediyordu.Dedim hani sıkıntısı yoktu, sıkıntı yok abi zaten, o kadar problem her üründe de olur dedi.Getir ciddi bir şey olursa hallederiz diye göndermişti beni.

Hiçbir zaman ısınamadım o aktarıcıya. Vites ayarıydı geldi gitti derken ortalama bir aktarıcı parası harcamış oldum.Sonra aktarıcıyı shimano tourney braketliye yükseltmiştim. Böyle sorunları olmadı ne yalan söyleyim,sonra dedim en azından ön aktarıcıyıda tourney yapalım daha iyi çalışır. Önüde tourney yaptırdım,iyileşmeleri görünce mutlu oluyordum,mutlu oldukca daha çok harcama yapıyordum.Yükselttiğim her parça daha soft bir sürüş sağlıyordu. Bu amaçla, vidalı göbeği kasete, 42tlik ayna kolu 48T ye, zinciri shimano'ya, fren papuçlarını baradine 3 renkliye,vites kolunu shimano nun üst sürümüne derken bisiklet çok farklı bir noktaya geldi.

Toplam masrafım ne oldu bilemiyorum ama hepsini birden ver hemen bu hale gelsin deseler, lan olm eski kadroya o kadar masraf yapılır mı der, kesinlikle almazdım.

Kısacası yerinde yükseltmeler faydalıdır. Misal,clariss setin var soraya, 105 setin var ultegraya yükselteyim desen gereksiz derim.Ama clarissi tiagraya yükseltebilsen illa güzel sonuçlar verecektir ve hissedersinde.Bunu en iyi 5tllik 10tl fren papuçlarından 50tllik baradineye geçince anladım, arkadaş tekeri kaydırmak için baya sıkıyorum teker kaymıyor ve çok güzel yavaşlatıyor. Jant ıslansada çok fazla performans kaybetmiyor,halbuki sıradan papuç bildiğin tereyağ gibi erimişti suda. Demekki adamalr bir şey biliyormuşta pahallıya satıyormuş.

Not,tüm bu upgradelerden sonra bisiklet beni kesmedi, ikinci el yol bisikleti alarak sevye atladım.Bilemiyorum fiyatlar mı bana atladı ama bir şeyler oldu.