Scudo Sports

Bisiklet almak için kredi çekmek

Bi dakka başlıkta viral var :D 2015 Alur stoğa girdi ne demek. Biz ne zaman alabiliyoruz. Hangi mağazalarda var :D

Bence kredi çekmeyin. Niye fazi veresiniz ki 3000 TLye bir yılda 500 TLye yakın fazi masraf şu bu ödersiniz.

Maaşınızı yatırdıkları bankadan kredi kartı alın, onla bisikleti alın sonra kredi kartını ya kırın ya iptal edin.

Scudo
@niyazi akarken

İş kanunlarına göre maaş'dan bu tip kesintiler yapılamıyor.

eğer 2000 tl kredi çekip bunu 2 yıl ödeyecekseniz, burda bir sorun var bence... bütçenize daha uygun bisikletlere bakmanız bence daha mantıklı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: pulka
bir ton faiz ödeyecen . kredi kartı al bisikleti al sonra kartı kapattır

Ben karıştırmışım. Alur 700 ile FC700ü..

Alur 700 için 3000 fazla değil mi. 2299 TL fiyat bekliyorduk :)
3000e karbon satıyordu decathlon

Zamanında bankalardan kredi çekmiş olduğumuz için sana tavsiyem kesinlikle bankalara bulaşma , eline verip kolunu kaptırırsın şuan bir işte çalışıyor olabilirsin ama krediyi zamanında ödeyemezsen faiz biner 3 bin tl kredi faizlerle katlanarak 4 5 bini bulur. Aylarca bankalara kaç milyar faiz ödedik krediyi ödeyemeyince ben paramı biriktirip aldım en iyisi budur bence.

@Mert Can Sayın

Mert, defalarca kredi çekmiş biri olarak sana şu tavsiyede bulunabilirim. Şöyle bir dönemde bankaların faiz miktarları çok yüksek. Kredi her türlü alırsın, sicilinde sıkıntı yoksa ama 3000 çekersin onun maaliyeti sata 4000 i bulur belkide geçer. ( Vadene göre değişir tabi. ) Bence kredi kartı çok daha sağlıklı bir iş olur.

Arkadaşım 3.000 tl kredi çekti ( teknosa ing anlaşmalı yanlış hatırlamıyorsam ) 4.100 tl olarak geri ödeyecek 36 ay'da. Kredi çekmek yerine kredi kartı almak daha mantıklı ama taksit yaptırabilmek için kredi kartı limitinin 3.000 tl olması lazım diye biliyorum.

@muratcolakoglu ilk defa duydum böyle bir maddeyi. Örnek vereyim çalıştığım Vestel'de personele satış yapıp maaştan taksitle kesiyorlar? Hatta bordroda mamul borcu diye bir bölüm bile var, ürün almışsanız burada taksit miktarını görüyorsunuz. Kartla alma imkanı da var ancak maaştan da kestirtebiliyorsunuz.

@Mert Can Sayın Herkesin dedigini ozetlersek:

Kredi karti ile alirsaniz bosu bosuna 300 - 500 TL faiz farkı odemezsiniz!

Aile, es, dost vb. guvenilir-size guvenen birinin kredi kartini kullanip taksitleri ona odersiniz. Kredi karti cikarmakla ugrasmazsiniz.

Kredi karti cikarirsaniz kart cikana kadar gececek sureyi beklersiniz ve kart limitiniz istediginiz islemi yapacak seviyede olmayabilir.

Istediginiz birseyi elde etmek sizi mutlu edecekse, bunu elde ederken ve ettikten sonra ciddi maddi sıkıntıya dusmeyecekseniz ve bu elde edeceginiz sey size herhangi bir konuda (saglik, iş, ulaşım vb.) yarar saglayacaksa elbette kredi ile buna ulaşmayı tercih edebilirsiniz :)

Benim fikrim kredi kartiyla alabiliyorsaniz bu yolu secip faiz yukunden kurtularak, faize vereceginiz parayla aksesuar, giyim vb. almaniz olur.
Ayrica kullanmamayi basarabiliyorsaniz, cok acil durumlarda nakit ihtiyacinizi kart kullanarak asmak veya birseyi taksite bolerek yuku azaltmak amaciyla elinizin altinda bir kart bulunmasi faydalidir. Ancak "Kredi Karti Zehirlenmesi" ile mecbur degilken bile harcamaya baslayacak ve kart borcunu odeyemez hale gelecekseniz asla kart edinmeyin! Hic olmazsa odeyeceginiz miktar ve faizi bilir ona gore hareket edersiniz ;)

@tekkir

Mahkeme kararı olmadan maaştan kesemezler. Kendi içinizde çözmüşşünüz ama maaştan kesinti olmuyor.

Hepinize teşekkür ederim görüşleriniz için.
Kredi kartıyla ilgili şöyle bir problem var biz maaşı HSBC'den alıyoruz fakat Decathlon mağazası HSBC'ye taksit yapmıyor.Diğer bankalarda öğrenci adama 3000limitli kart vermez..
Kredi kartı bulup eş dosttan öyle al demişssiniz ancak hadi bulduk 3000 liralık kart en fazla 6 taksit yapabiliyor mağaza 3000/6 500 lira eder ayda ben zaten 600 700 lira gibi para alıyorum part time olduğum için.Kredi kartı bana göre 2.planda açıkcası ancak çekeceğim kredi tutarı 2000 lira ve 2300 olarak geri ödüyorum ve ayda 97 lira gibi bir ücretle ben bunu zaten 24 ay vade yaptırdım ancak 8-10 ay arası tamamen sıfırlarım bu parayı.Bu yuzden kredi bir nebze daha cazip gibi şuanda.

@Mert Can Sayın

Madem bisikleti ve krediyi kafaya koydun, o zaman 3000 değil 3500-4000 TL çek, kaskını, formanı, taytını, km saatini, tamir setini, bilimum aksesuarı al geç. Sonradan eksiği bitmiyor çünkü.

@Sadettin Z. 2000 Lira kredi çekicem abi naptım 4000 çok:) ama tüm aksesuarlar mevcut jelli tayttan iç lastiğe kadar ekipman eksiğim yok

tekrar söyleyeyim o zaman...

@CandanC

yaşım 37, sürekli bir işim var, maaş açısından da sizden oldukça iyi durumdayım... bisikletimi aldığımda 700 ytl civarındaydı... €340 civarı yanlış hatırlamıyorsam. bilmem anlatabildim mi...

@CandanC yorumunuzu arada kaçırmısım kusura bakmayın..Tabi haklısınız ancak şöyle düşünün tamam aldım 1000TL'lik bir bisiklet bir yerden sonra artık karşılamamaya başlayacak bildiğniz üzere,sonra aldığım bu bisikleti 2.el fiyatına satıp daha iyisini alıcam böyle böyle devam etmektense 1 kere almak daha mantıklı geliyor bana,bu arada yanlış anlaşılmasın illada 3000 liralık bisiklet alıcam diye birşey yok eğer bulunursa 2.el uygun bir bisiklette alınabilir ayrıca.

Eger krediyi 2000 e cekip 2300 geri oduyceksen cok da ucuk bir rakam degil gibi ama yine de bankaya para kazandirmak bana her zaman sacma gelmistir.Biriktir veya es dostdan bulmaya calis derim fakat bence sen kredi isini kafaya koymussun o yuzden simdiden hayirli olsun diyorum ben :)

Geri