Scudo Sports

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Kadronun üst borusu bacaklarımın arasına alınca 3-4 cm. mesafe kalıyor..uygun mudur sizce?

Scudo
Merhaba. 191cm boyum var. Buda 21" e denk geliyor. Salcano Alu almayı düşünüyordum. Ancak oda bir çoğu gibi 18". Sizce bu fark sorun olur mu? Teşekkürler.

@Devran Ali Yöner

arkadaşım benim boyum 190 cm. bende 18" salcano alu almayı düşünüyordum. 300 tl bütçeden napıp edip 500 e kadar çıktım. fakat bu kadro boyu olayı beni bu işten adeta soğuttu.

bu işten vazgeçmekte istemiyorum ama 20" bisikletlere param yetmez. umarım bize alu uyar.

@bahadironder

Bende tam olarak aynı durumdayım..

Mesajı yazalı 4 gün olmuş. Hiç mi tavsiyede bulunabilecek kullanıcı yok forumda?

@Devran Ali Yöner

Açıkçası hergün her konuya ben şahsım adına bakamıyorum... ama 18" belki size ufak gelebilir ileride... Ama deneyiprahat ederseniz az bir masrafla gidon boğazını uzatır ve uygun hale getirebilirsiniz...

@Erkin Baran KAYA

Üst boru bacak aranıza çok yakın kalır dikkatli olmazsanız tehlikeli olur. Ayrıca sele gidon mesafesi size uzun geleceğinden fazla öne eğilmek zorunda kalırsınız. Doğru pozisyonda bisiklet kullanmak için bu mesafeyi "kısa gidon boynu" kullanarak ya da diğer arkadaşların daha sağlıklı olacağını söyleyecekleri başka bir yöntemle kısaltmanız gerekir.

Merhaba ,

Bugün ALU ve ASTRO modellerini görmek ve incelemek nasip oldu, gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 2 modelde çok güzel öncellikle bunu belirteyim. İncelediğim ALu siyah rengi nedeniyle olsa gerek daha karizmatik duruyordu. Fakat Astro özellikle vites takımı ile farkını hissettiriyordu. Müşteri tamsilcisinin klasik elimdeki bisikletleri satayım kaygısı ile "Astro'da siyah üretilmiyor,
2 modelde de sadece standart 16 kadro var" demesi keyfimi kaçırdı, satın almadan geri döndüm ama her şey bir yana bir Türk olarak bir Türk Malı bisiklete bu kaliteyi görmek gururlandırdı beni. Yarın Fabrikayı arayıp bir şekilde 2 modelden birini 18 " kadro olarak ve tabiki Siyah olarak sipariş etmeyi düşünüyorum. Fiyat olarak ALU 440-490 aralığında geziyor. ASTRO ise 490 -540 arasında . Peşin parası olan varsa biraz daha pazarlık payı olabilir gibi geldi bana. Ben kartla almayı düşündüğüm için fazla pazarlık yapamadım.

@Hasan Çağrı

Bu mesafe borunun gidona yaklaştığı en yakın nokta :) yani bnim 14'' bisiklette de 4-5 cm kalıyo 18'' de de..Bu mesafeyi tüm üst boruya göre ayarlayın...

Meraba. Ben bugün Salcano Astro aldım. 18' diye aldım fakat ölçüleri ölçtüğümde A ölçüsü 42 B ölçüsü 54 çıktı. Yanlış almış olabilir miyim? Kadronun üzerinde ölçüsü yazar mı? Acil yardım ederseniz sevinirim.

ben de bu değerleri ilk bisikletimi alırken kullanacağım :)

bende 180 boyundayım sanırım 43 cm kadro bana uygun oluyor...ayrıca alacagım bisikleti yolda kullanacagım..her hafta 200 km gidecegim...

Arkadaşlar cok konuşulsada yinede soracağım, bir türlü karar veremedim çünkü, boyum 1.80 ve 20' kron xc1000 kadrolu bisiklet var satılık 2.el hem komplement olarak hem gorunus olarak cok hosuma gitti.. asfaltta kullanacağım, düz yolda tur amaçlı, seleyi indirip kullansam yinede sorun yaratırmı acaba bana?

ve bu ölçüler kişiden kişiye değişiklik gösterir mi az da olsa? Rahatlık ve ergonomi acısından?

Çok Faydalı Bilgiler Yalnız Birşey Anlamadım Benim Boyum 1.78 Kadro 14.5 İnch Alcam Birtek Bu Var Sorun Yaşatırmı ? Kron Crazy Hop Kadro Street Dj İçin

Geri