Scudo Sports

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Sayın arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım, sorum şu şekilde olacak, 190 boyunda, 110 kilo ağırlığındayım, bir dağ bisikletine ihtiyacım var, bu konuda fazla pahalı olmayan bir tavsiyede bulunursanız beni çok sevindirmiş olacaksınız...

Scudo
yeni bir kadro dizaynı olan Mosso kadro hakında bilgisi olan varmı? Mosso kadro üstüne trek 3600 ün tüm donanımı eklenirse nasıl olur* mosso kadrosu olan varmı aranızda..şkler paylaşımnız için şimdien

boyum 187 kilom 85 18" bisikletim keşki önce buradan habeim olsaydı benimle aynı boyda zayıf bir arkadaşa 16 " bisiklet vermişlerdi uyradım geri verdi 18 " aldı fakat 18 de yeterli değilmiş

Merhaba,
Formumu korumak için uzun yola bisikletle çıkmak istiyorum. Uzun yol tecrübem yok. Bianchi city bike ile çıkılabilir mi.

Benim boyum 1.87 bianchi smart kullanıyorum hatta yeni aldım benim için uygun mu ?

selamlar iki gün önce corratec motion aldım.
boyum 1.85 olduğu için 19"(49cm) kadro tercih ettim. Bisikletin üzerinde 49cm yazmasına rağmen forumda gösterilen mesafeleri metre ile ölçtüğümde A mesafesi 45, B mesafesi 57 çıkıyor..

forumda yazılan değerlere göre A mesafesi 49 cm olan bir kadronun B mesafesi 61-65cm arası olması gerektiği yazıyor.
A mesafesi 45 cm olan bir kadronun B mesafesi de 58-61cm arasında olması gerektiği yazıyor.

Bu durumda oradaki değerler mi hatalı? Yoksa Corratec hesaplamadan ölçüp biçmeden mi kadro üretiyor?

Bir de;

Üzerinde 49cm yazan ama ölçtüğümde (doğru yerler arasını ölçtüğüme eminim) 45cm çıkan kadroyu değiştirmeli miyim? terslik nerde bu işte?

ben kron xc 1000 toplamaya karar verdim 0 kadro var tanıdıgım birisinde fakat 18 inç ve 20 inç var suan boyum 1.75 cm fakat 17 yaşımda oldugum için boyum daha uzuyabilir onun için sizce hangi inç almalıyım

@apocahpto

merhaba.. 18' kadro sizin için uygundur. Mtb topladığınız için 20' size oldukça büyük gelecektir.. Boyunuzun uzaması halinde 18' kadro ile uzun sele borusu + uzun gidon boynu kombinasyonu sorununuzu çözecektir :)

Silimeyecek bilgiler klasörüne eklenecek bir konu başlığı...
Teşekkür ederim...;)

Arkadaslar, yol bisikleti frame olcusu icin ic bacak olcunuzu 0.67 ile carpin, dogru olcuyu bulmak icin, bir duvara , iki bacaginizin arasina bir kitap alarak yaslanin, kitabin bacak aranizda hafif baski yaptigi duruma geldigi anda isaretleyin, ayni selenin baski yaptigi his gibi, ve duvarda burayi isaretleyin, bu sizin ic bacak( inseam) olcunuz, bunu da 0.67 ile carpin ve seat tube denilen olcuye ulasabilirsiniz.
Sele yuksekligi icin de ayni olcuyu, 0.883 ile carpin, bu yukseklik bacaginizin, pedali tam asagida bastiginizda gergin ama cok hafif bir sekilde bukulmus seklinde durmasini saglayacak.
Dizlerimde agri olunca, bu olcme isleriyle cok ugrasmistim, ozellikle sele yuksekligimi, bacaklarimin gergin durmasini saglayacak bir pozisyonda ayarladigimda, bu olculerle saglamasini da yapmistim, hemen hemen ayni yukseklikte cikmisti.

arkadaşlar acaba bütün markalarda 17 inç varmı benim gördüklerim 14-16-18-20 inç şeklinde

Herkese Merhaba,
Ikinci el alan arkada$lari anliyorum ama, yeni bisiklet satan dukkanlar bu olculer ile ilgili yardimci olmalari gerekmez mi? (Belki de oyleler yurtdi$inda ya$iyorum Turkiye deki bayileri bildigim soylenemez...)
Cunku bisikletin genel geometrisi cok onemli bir konu ve bu kullanicinin dengesi anlamina gelir. Bazen ayni marka, degi$ik model bile dogru olcu konusunda farkliliklar gosterebilir. Gary Fisher ile Trek'in, Specialized ile Cannondale in olculeri ayni olsa da oturus pozisyonlari kullanicidan kullaniciya farklilik gosteriyor. Ayrica her insanin kol ve bacak uzunluklari farklidir sanirim. Bana gore vucut geometrisi ve her marka modelin kendi geometrisinin kesi$tigi bisiklet en dogrusu gibi gorunuyor. Evet olcu tablolari cok onemli ama bence en kesin sonuc ilgili bisikleti denemek ile ortaya cikacaktir.. Katsayilar da cok i$e yarayan hesaplamalar oldugunu da unutmayalim. Yani mihenk ta$i, katsayilar ve tablolar, ve sonuc kullanicinin en rahat oldugu, en iyi bisikletini kontrol ettigi olcu olacaktir sanirim ...Selamlar..

1.75 boyundayım ne yapacağıma karar veremedim 18" mi 16" mi alsam???

kol bacak boyunuz biraz uzun olsa bile 18 büyük gelecektir 16 daha ideal bir ölçü...

sanırım ben de 18'' kadro almalıyım tabloya göre...
boyum 1.78 kilom 66

@lukunku86

bende 18" aldım 18" uygundur diye düşünüyorum...

Herkese merhaba... Benim şöyle bir sorum olacaktı: Kadro boyunu biraz kısa alsak bile, sele borusunu uzatarak ölçüyü ayarlamış olur muyuz? incelediğime göre, kadro boyundan ziyade, sele borusunun yüksekliği önemli. Yanlış mı düşünüyorum? açıklamalarınız beni ve benim gibi acemi arkadaşları aydınlatacaktır.
Herkese sağlıklı günler diliyorum...

Muhteremler siteye yeni kayıt oldum,bu mesaj kimlere ulaşacak bilmiyorum.Benim birkaç sorum olacak,işin ehli dostlardan sağlıklı bilgi alabileceğime inanarak şimdiden teşekkür ederim,YAŞIM 60 Boyum 1.72 bindiğim bisiklet yarış bisikleti kadro yüksekliği 55 ben çok rahat kullanıyorum acaba doğrumu.?aynı zamanda FİSCHER marka olan çok temiz yarış bisikletimi satıp CANNONDALE gibi iyi bir yarış bisikleti ancak 2.el ve uygun fiyatlı düşünüyorum irtibat kurmak isteyenler olursa e-mail adresim extrabocu@gmail.com veya gsm;numaram 0543 362 23 23 saygılarımla metin

Geri