Scudo Sports

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Başarılı bir Yazı.

Scudo
3900 tlye indirimde Triban 540 alacağım sadece XL bedeni kalmış. Mağazada olmadığı için internetten alacağım. 180-184 arası boyum var kadro ölçüsüne baktığımda L almam gerkiyor. XL alsam çok sıkıntı yaratırmı ölçü tablosunuda ekliyorum. Eğer çok sıkıntı yaratırsa 520 alacağım aralarında 500 tl fark var. 196725

@trainspotting35
ben de mesela 190/195 cm arası olsun istemiştim ama 195 oldu :(

Benimki de 168-168 arası.

@trainspotting35
Merakınızı ben gidermeye çalışayım haddim olmayarak ?. Boyum 183 cm. Yani 180-184 arası ?.

O zaman bu durumda bir adet M, bir adet L kadro alıyorsunuz dilediğiniz zaman dilediğinizi kullanıyorsunuz. ?

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Sormak istediğim bir konu var. Salcano web sitesinde kadro ölçülerini 3 adet sayıyla veriyor. Bunların ne olduğunu bilen var mı?

Örnek: KADRO ÖLÇÜLERİ 16’’-18’’-20’’
Kaynak: (link)

Normalde diğer yerlerde kadro ölçüsünden bahsederken sadece bir sayıyla bahsediliyor. Bu bir sayı Salcano'nun 3 adet sayısından hangisine denk geliyodur acaba?

Selamlar

Benim bisikletin kadro bir boy büyük bana, ayakta durmada sıkıntı yok ancak gidon dan maşaya bağlanan boyun parçası 11 cm gibi birşey, biraz uzun kalıyor
Haliyle fazla eğilmek zorunda kalıyorum ve sırt ağrısı yapabiliyor. Konforlu değil

Bunu 7-8 cm civarında bir parçayla değiştirmeyi düşünüyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz var mıdır ? Merida bisiklet. Aslında orjinal parçayı da bozasım yok ama mecbur kalacağım gibi

Nereden alınabilir, neye dikkat etmek gerekiyor ?

Teşekkürler

(link) gidon ve maşa borusu çapınıza uygun olmasına dikkat edin.

Ben benim bisiklette (mosso legarda) az bile egildigimi düşünüyorum. Ama yine de boyun ağrısı var. 5 hafta oldu başlayalı. Yılların hamligi yüzünden mi bisiklet yüzünden mi onu çözemedim henüz. Gidon boğazı ayarlı ve en dik konumda ayarladım belki çare olur diye. Bacaklarım da çok sizliyordu başta ama azaldı. Biraz daha bekleyeyim ağrılar azalmazsa doktor yolu gözükecek sanırım. Bu süreci ne kadar beklemek lazım. 36 yaşındayım 20 lerimden beri bisiklete binmedim hamliktan ve kilodan agridigini düşünüyorum ben.

Gidon boğazını değiştirerek bu sorun ortadan kalkabilirsiniz ama bir de bisiklete alışamadıgınızdan da olabilir 3-5 tur iyice üstüne düşün hala ağrı varsa değiştirirsiniz

Ben benim bisiklette (mosso legarda) az bile egildigimi düşünüyorum. Ama yine de boyun ağrısı var. 5 hafta oldu başlayalı. Yılların hamligi yüzünden mi bisiklet yüzünden mi onu çözemedim henüz. Gidon boğazı ayarlı ve en dik konumda ayarladım belki çare olur diye. Bacaklarım da çok sizliyordu başta ama azaldı. Biraz daha bekleyeyim ağrılar azalmazsa doktor yolu gözükecek sanırım. Bu süreci ne kadar beklemek lazım. 36 yaşındayım 20 lerimden beri bisiklete binmedim hamliktan ve kilodan agridigini düşünüyorum ben.

yaş 45 hocam, bende boyun ağrısı yok ama uzun süre binince bi sırtta filan oluyor. Çok eğilip öne bakıyorsanız devamlı normal o ağrı. Ben o yüzden yarı dik gidip yarı eğiliyorum, öyle çokta yatmam gidona..Biraz geri çekersem çok farkedeceğini söyledi benim bisikletçi arkadaş..3-4 cm bile çok faydası olur dedi

geçmiş olsun... gidon boynunu küçültmek evet ilk çözüm ama ben şöyle düşünüyorum biraz eğilelim belimiz ağrısın kaslar gerilsin esnesin ve gelişsin .... hemen pes etmeyin biraz o şekilde devam edin baktınız durum umduğunuz gibi gitmiyor o zaman teknik çözümlere başvurun derim

yaş 45 hocam, bende boyun ağrısı yok ama uzun süre binince bi sırtta filan oluyor. Çok eğilip öne bakıyorsanız devamlı normal o ağrı. Ben o yüzden yarı dik gidip yarı eğiliyorum, öyle çokta yatmam gidona..Biraz geri çekersem çok farkedeceğini söyledi benim bisikletçi arkadaş..3-4 cm bile çok faydası olur dedi

Hocam boy tam arada kalıyordu ya 46 ya da 51 kadro alacaktım. Sele yüksekliği sabit olacak zaten bacak boyundan dolayı. iki kadroyu da denedim 46 da yandan baktığımda sele gidon yüksekliği çizgisine bakarsak gidon daha aşağıdaydı. 51 de biraz daha yukarıda kalıyor diye 51 aldım. Benim bisikleti aldığım bisikletçi de iki bisikleti de alabileceğimi ikisinin de uygun olduğunu söyledi. Hatun da bisikletçide 51 kadroda daha az eğildiğimi söylediler. Gidon seleden biraz daha uzak olsa da yükseklik farkı da var. Üstüne de ayarlı gidon boğazını en dik konuma getirdim. Son 2 gündür kafamı fazla kaldırmadan başımı biraz öne eğerek sürüyorum sanırım faydası oluyor bugun daha da rahatım.

Selamlar giant marka bir MTB almak düşüncem var. Boyum 172 ve bacak içi uzunluk 76 cm. Giant’in ölçüm tablosunda S Ve M ölçülerinden hangisini tercih etmeliyim? S ‘De yükseklik 40 cm, M’de 45 santim.

bisiklet kadro boyu seçiminde ilk dikkat ettiğim ölçü üst boru ölçüsüdür. gidon boğazı kısaltma uzatmayı çok sağlıklı bulmuyorum.

@montezuma benim boyum 177cm, iç bacak boyum 76 cm S kadro aldım. Gidonu yükselttim rahat ediyorum. Ama her ikisini de dene öyle karar ver.
Bir modelde M kadro bana olmazken S kadro uygundu, diğerinde tam tersi. S olabilir bence sakınca yok.

• Beğen
Tepkiler: montezuma
@montezuma benim boyum 177cm, iç bacak boyum 76 cm S kadro aldım. Gidonu yükselttim rahat ediyorum. Ama her ikisini de dene öyle karar ver.
Bir modelde M kadro bana olmazken S kadro uygundu, diğerinde tam tersi. S olabilir bence sakınca yok.
Almayı düşündüğüm modelin S bedeni kalmamış, sadece M bedeni kalmış. Sanırım 45 santim bana büyük diyebiliriz. Her ne kadar şu an kullandığım Scott 45 santim olsa da, zamanında bu gibi hassas değerleri takip etmediğim için aslında uygun olmayan bir beden ölçüsü kullandığımı yeni bir bisiklet icin araştırdığımda farkediyorum.

Geri