Scudo Sports

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

@montezuma Başka satıcılara da bakabilirsiniz S kadro için. iç bacak boyu gerçekten kadro seçerken çok önemli.

• Beğen
Tepkiler: montezuma
Scudo
Kadro boyu konusu hep tartışmalı oluyor. Bir kısım gereğinden fazla önemsendiğini düşünürken, bir diğer kısım da santimetre santimetre değerlendiriyor. Kişisel ve amatör fikrime göre tavsiye edilen boydan birkaç cm daha yukarısı problem yaşatmazken, birkaç cm daha aşağısının yaşatabiliyor. Zira kullandığım bisiklet 56 cm. Benim için önerilen boy 54 cm olmasına rağmen kullanırken keyfim yerinde (profesyonel anlamda bakacak olursak bana uygun boyun daha iyi kontrol edilebileceğini ve daha seri olacağını hissedebildiğimi itiraf etmekle birlikte)

Kız arkadaşımın 52 cm bisikletini kullandığımda ise bana fazla ufak hissettirdi, daha seri kontrol edebildim ancak rahat edemedim

Farklı bir satıcıdan S beden buldum. Ve orası da M yerine S önerdi. Ancak bisikletin jant ölçüsü 29 inç. Bu, 172 santim boyu olan benim için çok mu yüksek olur yoksa 27,5 ölçüsünde jantlara sahip S beden bisikletlere mi bakmalıyım?

Merhaba

1.68 boyum
bacak arası yüksekliğim 79
almayı düşündüğüm bisikletin kadro boyu 54 cant 28 model hybrid sport amörtisörlü ( Boardman x7 sport )

sizce uygun mudur benim için

@Zealist kadro konusunda çoğu zaman net konuşmayı saçma bulurum ama şunu diyebilirim ki 54 168'e kesinlikle büyük. ben de 170'im, 51 kullanıyorum. eğimli üst borulu kadrolarda 48-49'a denk geliyor.

@Zealist kadro konusunda çoğu zaman net konuşmayı saçma bulurum ama şunu diyebilirim ki 54 168'e kesinlikle büyük. ben de 170'im, 51 kullanıyorum. eğimli üst borulu kadrolarda 48-49'a denk geliyor.

Katılıyorum. İç bacak boyu sele boyu ile üç aşağı beş yukarı halledilebilir fakat 1.68 için 54 büyük olacaktır ki bu büyüklük sele gidon arası uzanmada çok net hissedilir diye düşünüyorum (tabi ben yol bisikleti için konuşuyorum).

yardımınız için çok teşekkür ederim . yani muhtemelen bana uygun olacak olan da 51 dir .. yani jant da yüksek geldi biraz onun da (+1) (+2) fazlalığı olacaktır . siz de şehir için hybrid tarzı bir bisiklet mi kullanıyorsunuz ?
Katılıyorum. İç bacak boyu sele boyu ile üç aşağı beş yukarı halledilebilir fakat 1.68 için 54 büyük olacaktır ki bu büyüklük sele gidon arası uzanmada çok net hissedilir diye düşünüyorum (tabi ben yol bisikleti için konuşuyorum).

şehir için bisikletlerin gidonları biraz daha farklı olduğundan bir nebze de olsa biraz uyumluluk sağlanır diye düşünüyorum lakin sizin de belirttiğiniz gibi benim seçtiğim bisikletteki kadro çok fazla benim ebatımdaki bir insan için.

@Zealist jant ebatı sadece "üst borunun yerden yüksekliği"ne etki ediyor, yani kadro seçiminde bir rolü yok.

• Beğen
Tepkiler: Zealist
@Zealist jant ebatı sadece "üst borunun yerden yüksekliği"ne etki ediyor, yani kadro seçiminde bir rolü yok.

yok ben onu durmam gerektiği noktada ( acil de olabilir ) ayak uçlarımla yere basmam ile tam olarak yere basmam arasında bir fark yaratacağını düşündüğüm için belirtmiştim yani tam bilgim olmadığından düz mantık öyle düşünmüştüm kusura bakmayın eksik bilgimden ötürü ve teşekkür ederim bilgilendirmeniz için .

• Beğen
Tepkiler: theflash
@Zealist jant büyüdükçe bir pedalda aldığınız mesafe artar fakat dönüş çapınız bir nebze azalır dar yerlerde küçük farklar olabilir. ben 28 29 jant almanızı tavsiye ederim zaten ikiside aynı sadece MTB(dağ bisikleti) lastiği taktığınızda 29 diye geçer. yol lastiği taktığınızda 28 diye geçer

• Beğen
Tepkiler: Zealist
@Zealist jant büyüdükçe bir pedalda aldığınız mesafe artar fakat dönüş çapınız bir nebze azalır dar yerlerde küçük farklar olabilir. ben 28 29 jant almanızı tavsiye ederim zaten ikiside aynı sadece MTB(dağ bisikleti) lastiği taktığınızda 29 diye geçer. yol lastiği taktığınızda 28 diye geçer

teşekkür ederim bilgilendirmeniz için :)

• Beğen
Tepkiler: theflash
Arkadaşlar merhaba 15 yaşında kondromalazi patella rahatsızlığı çeken birisiyim benim 29" xs kadrolu dağ bisikletim var boyum 1,63 sizce bu bisikelt benim dizlerimi zorlar mı tavsiyeniz var mı?

@TolgaGungormus sürüş esnasında seleyi indirince pedal bacak döngüsünü bir şekilde tutturursun yalnız çok kontrollü olmaz, sağlıksız olur. Duruş pozisyonun zayıf olur, kol ağrısı bel ağrısı çekersin. Ani frenlerde sıkıntı olur. Bu kadro sana kesinlikle büyük.

Ben 1.65 ve 26 jant 16 kadro kullanıyorum. Ölçümle bisikletim uyumlu ona göre hesabını yap işte. :)

@TolgaGungormus aşağıdaki çizimde gösterilen effective top tube length uzunluğunu ölçersen büyük mü değil mi bir fikir belirtebilirim. alın borusunun en üstünden sele borusuna çekilen yere paralel çizginin boyu. boruların merkezinden ölçmen gerekiyor.
Compact-Bike-geometry.jpg

@TolgaGungormus ben 170 im 53.5cm kullanıyorum, benim boyumdakiler genelde 55cm civarı kullanıyor. eğer mtbyi mtb gibi, yani toprak yolda arazide dik oturarak kullanıyorsan, 57cm 163 e kesinlikle büyük diyebilirim. ince teker takıp seleyi biraz öne alıp kısa boğaz takarsan biraz da yolcu gibi öne yatık sürersen o zaman idare edebilir. yani senin sürme stiline bağlı biraz. mtbci misin asfaltçı mı?

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@TolgaGungormus ben 170 im 53.5cm kullanıyorum, benim boyumdakiler genelde 55cm civarı kullanıyor. eğer mtbyi mtb gibi, yani toprak yolda arazide dik oturarak kullanıyorsan, 57cm 163 e kesinlikle büyük diyebilirim. ince teker takıp seleyi biraz öne alıp kısa boğaz takarsan biraz da yolcu gibi öne yatık sürersen o zaman idare edebilir. yani senin sürme stiline bağlı biraz. mtbci misin asfaltçı mı?
aslında sürüşümde sorun yok izmirde dağlara çıkıyorum sert arazilerde sürebiliyorum ama benim korkum tekerler büyük olduğu için dizimin zorlanması

Geri