Scudo Sports

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Bu siteye bakmanızda fayda var arkadaşlar.Vücut ölçülerine göre size kadronuzu oluşturuyor.

(link)

Scudo
Zaten problem şehir bisikletini kategorize etme noktasında çıkıyor. Yol bisikleti kategorisine sokan tablolara göre 51cm, dağ bisikleti kategorisine sokan tablolara göre 46cm seçmem gerekiyor. E peki hangisi doğru?

Arkadaşlar şimdi ben bir bisiklet seçtim carraro cr 052 modeli fakat kadro boyu bana uygun olan boyu aşıyor ve ben hiç kadro boyuma uygun birşey bulamadım bütçem 3000 tl yardımcı olursanız sevinirim.

(link)
Burda S ve M kadro yazıyor boyum 172 bacak boyu 76 hangisini almalıyım?

Merhabalalar,

Benim boyum 170cm. Simdiye kadar genelde bana buyuk olan bisikletleri kullandim. Simdi bir bisiklet almak istiyorum, Giant Escape baktim, bana uygun olan beden S beden, ama ben M beden alip kullansam ne gibi sorunlarla karsilasirim, siz ne tavsiye edersiniz ?

@DayKnight Vücut yapına göre alman gerekir.İleride bazı sağlık sorunları çekebilirsin.Bu konu ile alakalı olarak çok sayıda konu var forumda.

@mühendis
Baktigim bisikletler hep ya M beden yada L beden cikiyor. Bana uygun olan ise S beden, aslinda burda bi S beden ilan gordum, yazdim ama henuz cevap gelmedi.

Giant Escape 2 City - Small

Arkadaslar merhaba. Yeni aldığım yol bisikletimin kadrosu biraz büyük geldi bacak mesafesi iyi fakat gidona tam hakim olamıyorum ne yapmam gerekiyor satmak istemiyorum gidon boğazını daha kısa olan ile değiştirip seleyi biraz öne alsam sorunu çözebilir miyim kadro boyu 57. Boyum 179 bisiklet bottecchia duello

Dosyalar

• 1543238301640-1273406598.jpg
    1543238301640-1273406598.jpg
    1,9 MB · Okunma: 52
arkadaşlar 50 cm 26 jant lapierre dağ bisikleti var, benim boyum 180 cm iç bacak boyum ise 80 cm. 26 jant bana küçük olur mu?

@ahmet066006 Yetişkinlerde bisikletin ölçüsü çocuk bisikletlerindeki gibi janta göre hesaplanmıyor. Sadece kadro boyuna bakmanız yeterli. Genelde 45(18inç) ve 50(20inç) kadrolar var piyasada. 50 boy dağ bisikleti ölçülerimiz için uygun gözüküyor. İnternette tablolar ve kadro boyu hesaplayıcılar var, tabi en uygunu lapierre in sitesine girip orada yazan ölçülere bakmanız.

@Kook ben de zaten kadro boyuna göre 50 cm olarak karar kıldım, ancak bir bisikletçi arkadaş 26 jant yerine 27,5 almamı tavsiye etti. 26 jant küçük gelir deyince kafam karıştı.

@ahmet066006 26 27,5 29 jant ölçüleri sadece sürüş karakteristiğini değiştirir. 26 küçük olur olayı en alt seviye kalitesiz çelik bisikletlerde olabiliyor, onlarda kadro boyu filan da olmuyor, çocuklar için yapıyorlar o bisikletleri zaten.

Merhabalar
45 cm'lik yol bisikletinin boyunu 45cm'lik tur bisikletiyle kıyaslarsak eper yükseklikleri aynımıdır acaba
Yani kadronun yerden yüksekliğinde bir fark var mıdır yoksa totalde aynı boyamı sahipler.

@Brs-z İdeal kadro boyu her bisiklet türünde farklı olabilir. Sele yüksekliğini elverdiği ölçüde sele borusunu uzatıp kısaltarak ayarlayabilirsiniz. Kadronun yerden yüksekliği dediğiniz şey orta göbek yüksekliğidir(bottom bracket height), bunu da ya bisiklet üreticisinin internet sitesinde kadro geometrisinde bulabilirsiniz ya da bisikletlerin resimlerinde orta göbek, jant göbeklerinden geçen çizginin ne kadar altında diye bakabilirsiniz.

@Kook Cevabınız için teşekkür ederim.
İnternetten bakmıştım ama pek cevap bulamamıştım.
Şimdi şöyle ben geçen ay internetten specialized sirrus xs beden (41cm) aldım.
Kadro üst borusu bacak arama temas ediyor biraz ama bana uyacak daha küçük kadroyu da bulamadım zaten.sirrusu alırken aynı sitede yakın fiyatta Bianchi slr 200 45cm'lik kadrolu bisikleti görüp ikisinin arasında kalmıştım ve sirrusu aldım.
Sadece merak ettim Bianchi yi alsaydım kadro boyu konusunda pişman olurmuydum diye.

Kadro boyuna bakarak ölçüm yapmanız gerekiyor.

Kadro ölçülerine bakmak bir yere kadar işe yarıyor. Kesinlikle en iyisi deneyerek almak. Benim başıma geldi mesela Giant'ta beden tablosuna göre M beden bana oluyordu ama almaya gittiğimde büyük geldi. Bu sebeple S aldım. Bu sebeple beden tablosu akılda olmakla beraber, tecrübeli değilseniz en iyisi deneyerek almak.

Bulunduğum yerde ki bütün bisikletçilere baktım boyuma uygun beden bulamadım o yüzden internetten getirtmek zorunda kaldım.
Boyum 159 cm 16" kadrolar oluyor sadece onlar da bacak arama temas ediyor maalesef. bazı markaların (sedona salcano carraro Bianchi corelli vs.) En küçük kadroları 18".
Hoş kadro boyu olanlarda stoklarda kalmamıştı.
Şu ana kadar kısa boylu olmanın dezavantajını çok yaşadım da ilk defa bukadar zoruma gitti:(

Boyum 183
İç Bacak boyu 81
Yol yarış bisikleti için uygun tablo 56 ve üzeri kadro...
Bike fit programlarına yazdığımda çıkan ölçü 55,5 59,5 kadro..
İç bacak ölçüm ile yaptığım hesapta 81*0,660 =53,46 çıkıyor...

sorum şu arkadaşlar...

1 >> 50 km 100 km performans ve yarış için 54 kadro almalımıyım.alacağım kadro aşağıdaki linkteki kadro...

(link)

2 >> tur sürüşleri için 56 kadro endurance bir bisiklet daha almayı düşünüyorum

BU İKİ FARKLI TÜRDE BİSİKLET ALIP KULLANIRSAM,GEOMETRİ VE KADRO FARKLARINDAN DOLAYI BEDENSEL OLARAK Bİ SIKINTI ÇEKERMİYİM ACABA..HER İKİ BİSİKLET İÇİNDE BİKE FİT YAPTIRACAM...

USTALARDAN RİCAMIZ DENEYİMLERİNİ BİZİMLE PAYLAŞŞINLAR LÜTFEN.

Merhabalar;
Bir kaç bisiklet modelleri arasında yardımınıza ihtiyacım var :)

Bisikletler arasında fiyat ölçütleri neye göre belirlenmektedir. Bir kaç marka model yazacağım fiyat farkları olan rica etsem mantıklı olan hangisidir yorumlarmısınız.
Fiyat olarak en yükseğini almaya değer mi vs....

Carraro Daytona 2730
Kron XC450 27.5
Bianchi RCX 627

Carraro Daytona 2727 27.5
Mosso 7571 TB

vites olarak 27 ve 30 vitesler mevcut aralarında 1000tl ye kadar fiyat farkı olabiliyor yazdıklarım arasında en pahalısı bu farkı hak ediyor mu etmiyor ise hangisi mantıklıdır tavsiye ve yorumlarınızı rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler..

Geri