bisiklet alıcam boyuma göre..??

Scudo

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Arazi çoğunluklu binecekseniz 18", Yol, uzun tur, asfalt çoğunluklu binecekseniz 19-19.5" kadro boyu uygundur.
 

azrail

Üye
Kayıt
18 Nisan 2006
Mesaj
66
Tepki
8
Şehir
izmir
Farklı bir başlık açarak, kalabalık etmeyim dedim ve ben de sorumu buraya ekledim..

Merhaba,

boyum 181cm, bacak boyum çıplak ayakla apış aramdan yere 82cm..

kron xc1000 ya da trek 4300 almayı düşünüyorum. Evimin yakınındaki ormanlık arazide ve güzel havalarda da 20-30km uzaklıktaki denize, asfalt yoldan gitmeyi düşünüyorum.. Sizce kadro boyu olarak hangisini tercih etmeliyim. Bir de, hem arazi, hem de asfalta uygun lastik oluyor mu..? Şimdiden yanıtınız için teşekkür ederim.

selamlar,saygılar

Enis
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
@azrail

Apış yüksekliğinize göre 18.5" uygun.Biniş tarzınıza göre de 18"-18.5" boylarından birini seçebilirsiniz.Daha çok uzun yol vve asfalt ise büyük, arazi ise küçük olanı tercih edin.
Hem arazi hem de asfalta uygun lastikler var.Düşük profil dişe sahip bütün lastikleri kullanabilirsiniz; örnek Michelin Hard Terrain, Schwalbe Fast Fred Light gibi.
 
  • Beğen
Tepkiler: azrail

azrail

Üye
Kayıt
18 Nisan 2006
Mesaj
66
Tepki
8
Şehir
izmir
Şimdi baktım da, Kron xc 1000 ya da 3000 için verilen ebatlar 13,5" , 16" , 17,5" , 19" , 21" şeklinde. Bunlar arasında 18" yok, 17.5" alırsam uygun olur mu..?

Bir de, bahsetmiş olduğunuz Michelin Hard Terrain lastikleri tercih etmek istersek, mağazadan Kron XC1000 satın alırken, bu tarz değişiklikler yapılabilir mi..? Tabii ki arada fiyat farkı varsa ödeyerek..

Gördüğüm kadarıyla bisikleti aldıktan bir süre sonra ya da almadan bazı parçalar performans ve rahatlık için değiştiriliyor. Kron XC1000 ya da muadili bir Trek için üzerindeki standart 2-3 parçayı değiştirip, daha randımanlı olacak şekilde ileriye dönük bir modifiye yapılacak olsa, tavsiyeleriniz neler olur..?
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Merhaba Enis bey, özelime yolladığınız mesajı şimdi görebildim.İzmir-Didim turuna çıkmıştım da, konumuza dönelim;
Kron için konuşursak, eğer arazi çoğunluklu binecekseniz 17.5", eğer asfalt/uzun yol ağırlıklı binecekseniz 19" olanını seçebilirsiniz.
17.5" seçtiğiniz için uzun yol yapamazsınız diye bir olay da yok.Uzun gidon boğazı takarsanız 19" etkisini verebilir.

İstediğiniz bisiklet modelini tercih edin farketmeksizin, o mağazada bulunan istediğiniz parçayı alacağınız bisiklete uygulayabilirsiniz.Daha bisikleti alırken üzerindeki herhangi bir parçayı, istediğiniz parça ile değiştirebilirsiniz.

Kron XC 1000 alsaydım, ilk değiştireceğim lastikleri olurdu.Üzerinde gelen Mythos XC lastikleri Michelin Hard Terrain ile değiştirirdim.Veya arazi de biniyorsam ayrıca Hard Terrain alırdım.Uzun yol yapacağım zaman Hard Terrain'leri, arazi bineceğim zaman Mythos'ları kullanırdım.
Bir lastik alternatifi de Schwalbe Marathon serisinden herhangi biri (Marathon XR dışında) olabilirdi.Marathon serisi kabak (dişsiz = slick) lastikler olduğundan yollarda hiç yormuyor.

Bir değişiklik ise arka göbek ile pedallar olacaktır.Arka göbeği Shimano RM-40.Bunu Shimano Deore veya XT modeli ile değiştirmek hem hız, hem hafiflik, hem de dayanıklılık açısından çok farkettirecektir.
Üzerinde gelen düz pedalları da, SPD (kilitli) pedallar ile değiştirmek, profesyonel bisikletçiliğe atılan ilk adımlardan olacaktır.
 

azrail

Üye
Kayıt
18 Nisan 2006
Mesaj
66
Tepki
8
Şehir
izmir
Çok teşekkür ederim yanıtınız için.. SPD pedal için buna uyumlu özel ayakkabılar oluyor değil mi..? Yoksa mevcut bir spor ayakkabı ile kullanamıyoruz sanırım.. Bir de, dediğiniz gibi ayrıca Michelin Hard Terrain almış olsak, çıkacağımız yola göre lastik değişimini kendimiz kolayca yapabiliyor muyuz..? Herhangi bir ayar gerekiyor mu..?
 

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2004
Mesaj
2.562
Tepki
3.085
Şehir
İzmir
Evet spd pedal ile buna uyumlu spd ayakkabı kullanmak gerekiyor.Zaten spd'ye bir defa geçiş yaptığınızda bir daha düz pedal kullanmayacaksınız.

İstediğiniz lastiği istediğiniz zaman değiştirip kolaylıkla takabilirsiniz.
Unutmayın Kevlar (katlanabilir) lastikler, telli lastiklere göre çok daha kolay takılıp çıkarılırlar.
Hard Terrain de kevlar bir lastiktir.Zor çıkan takılan lastikler için plastik bisikletçi levyesi, işinizi kolaylaştıracaktır.